Artikler
Voldgift: Rambøll skal betale honorar på 57 millioner tilbage
Region Midtjylland skal have tilbagebetalt honorarer på 57 millioner kr fra Rambøll, som havde byggeledelsen på byggeriet af Regionshospitalet Gødstrup. Derudover har en voldgiftsret frifundet regionen for Rambølls krav om yderligere honorarbetaling.
Læs mereAreim vil bygge grønne datacentre for 9 milliarder i Danmark og Norden
Svenske Areim har nu fået ekstra 3,5 milliarder kr ind i Areim DC Fund, som skal investere i grønne datacentre i Danmark og resten af Norden.
Læs mereSøren Skifter investerer 50 millioner i 11 lejlighedshoteller
Danske Nord Collection driver 11 lejlighedshoteller. Semler-aktionæren Søren Skifter investerer nu 50 millioner i selskabet.
Læs mereNedrivning af 1.100 villaer skal stoppes
I Danmark rives 1.100 enfamiliehuse ned årligt for at give plads til nybyggeri, men mange nedrivninger baseres på misforståelser. Det vurderer folkene bag et nyt projekt, der nu leverer 5 faktatjek af de mest udbredte myter om renovering af enfamiliehuse.
Læs mereAdvokaten Mette Rønnow starter som udviklingschef i AG Gruppen - tidligere Arkitektgruppen
Mette Rønnow forlader advokatfiramet Plesner for at starte som projketudviklignschef hos AG Gruppen. Selskabet ejes af direktøren med 10 % og 90 % af Robin Feddern fra Middelfart, som frem til 2023 var topdirektør.
Læs mereRelaterede konferencer
Få vores daglige nyhedsbrev. Tilmeld dig her
Konferencer og kurser
Servitutter KURSUS
En servitut er en bestemmelse, der begrænser rettigheder over fast ejendom.Servitutter kan indeholde mange forskellige bestemmelser, som hvor der må bygges på en grund, hvordan ejendommen skal være tilsluttet forsyningsnettet, hvem der må råde over ejendommen (rådighedsservitut) eller, at en ejendom skal holdes i en bestemt tilstand (tilstandsservitut).Servitutter kan være svære at gennemskue, alligevel er det nødvendigt at sæ…
Læs mereFredede og bevaringsværdige bygninger - nye 2025-regler, løsninger og tilskud
Der er 9.000 fredede bygninger i Danmark og ca. 300.000 vurderes at have bevaringsværdi. Størsteparten af de fredede huse er privatejede, og 75 og 80 procent af dem er private boliger. Fredede og bevaringsværdige bygninger kan have unikke kvaliteter, der kan skabe værdi for brugere og ejere. Og der er både en række fordele og udfordringer ved at være ejer eller administrator af en sådan bygning.Der gælder en række sæ…
Læs mereDe nye skatte- og momsregler for ejendom og byg
Der er kommet en række nye skatte- og momsregler for ejendom og byggeri, mens andre er blevet bevaret eller ændret. Der er også nye afgørelser fra Skatteankestyrelsen som fastlægger reglerne fremadrettet - der er gennem tiden kommet 7.900 afgørelser for ejendomssektoren. Og fra Landsskatteretten.Kurset giver et klart indblik i moms og skatteregler for ejendom og byg:* Den nye lov fra april 2025 om overgang af ejendom til børn og nærtstå…
Læs mereLogistikcentre - 20 milliarder i investeringer
Transportcentre er enten ejet af en enkelt virksomhed til egen distribution eller som et center for forskellige distributører eller som hub for transport på motorvej, hav eller luftfart. Det første transportcenter i Danmark blev opført i 1987 i Vejle som GateWay E45, fulgt af Padborg Transportcenter i 1989. Med globaliseringen af handel blev diistributionscentre en afgørende faktor for effektiv og hurtig fordeling af varer. Det førte i Europa til store…
Læs mereParkeringshuse og parkeringsløsninger
Parkeringsmarkedet har i et stykke tid nu været et selvstændigt segment i ejendomsbranchen og en potentiel indtægtskilde på linie med kontorejendomme og andre traditionelle kerneområder af ejendomsmarkedet. Den boomende trafik har sat gang i en udbygning af parkeringspladser, og store hospitals- og byudviklingsprojekter sikrer, at der vil komme yderligere tryk på udviklingen i de kommende år. Parkeringspladser etableres desuden ved s-togs- og…
Læs merePlanlov og lokalplaner: vigtige emner og ændringer KURSUS
Større bygge- og anlægsarbejder kan kun gennemføres på grundlag af en lokalplan. Derfor er kendskab til planloven en forudsætning for et vellykket projekt, både set fra den private bygge- og ejendomsaktørs, og fra en kommunes synsvinkel.Kurset sætter særlig fokus på væsentlige, grundlæggende emner i planloven, som er relevante at kende til, uanset om man er privat bygge- og ejendomsaktør, eller arbejder med…
Læs mereFlade tage - udfordringer og problemløsning KURSUS
Flade tage kan være svære at holde tætte og volder ofte problemer med fugt. Det gælder især tagene bygget i 1970erne, men også nyere tage kan være behæftet med fejl.
Læs mereDe nye brandkrav 2025, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS
I 2025 kom der nye brandændringer i Bygnignsreglementet. Kurset giver dig den fornødne gennemgang af brandkravene i Bygningsreglementet med alle de nye ændringer i 2019, 2020 og 2025. De brandtekniske krav i byggeri kan være komplekse og svært tilgængelige. Hvis man ikke lever op til kravene er det virkelig noget der kan forsinke eller bremse et projekt, så det er en god investering at sætte sig ind i det og tage sine forholdsregler helt fra…
Læs mereAalborgs massive udviklingsprojekter
Aalborg præges i dag af store udviklingsprojekter, hvoraf Aalborg Hospital for 4,6 milliarder kr. og udvidelsen af Aalborg Universitet til lidt over 2 milliarder kr., er de største.For at imødekomme det stigende behov for boliger, der kommer fra en befolkningstilvækst på 2.000 indbyggere om året, er store byudviklingsprojekter gået i gang. Blandt dem er Sofiendal Enge, Østre havn og Håndværkerkvarteret, hvor store private og almene…
Læs mereAarhus: De store projekter
Aarhus fortsætter sin rivende vækst med baggrund i en befolkningsstigning på ca. 5.000 om året.Kommunen sigter mod et Aarhus med 450.000 indbyggere i 2050, hvilket er 115.000 flere end i dag.Der er ca. 190.000 arbejdspladser i Aarhus Kommune, og ambitionen er, at der skal skabes 2.000 nye arbejdspladser årligt, så der i 2050 vil være 250.000 arbejdspladser.Blandt de store byudviklings- og byggeprojekter, der i den kommende tid vil transformere Aarhus og…
Læs mereSyn og skøn ved byggeprojekter: Voldgiftsnævnets nye retningslinjer KURSUS
Hvert år ender 2.000 byggeprojekter i konflikt med mægling, syn, skøn eller voldgift. Udgifterne løber op i 3 milliarder kr. og i snit tager det 1,5 år at få afsluttet en sag. Det er dyrt og besværligt - og tidsrøvende især - for både bygherrer, rådgivere og byggefirmaer. Når det gælder private bygherrer får 80 procent ret. På det professionelle niveau, så forliges 50 procent og 50 procent…
Læs mereKunstig intelligens i ejendom og byggeri
AI vil give aktørerne øjeblikkelig aflæsning og analyse af forandringer og information fra dybe og mange kilder, således at aktører i byggeri og ejendom kan agere langt hurtigere på forandringer end tidligere set. Og dermed forudse kriser eller større forandringer i de markeder man agerer på - bolig, kontor, logistik, butik. Og få straks-overblik over nye lokalplaner, der giver muligheder for udvikling og byggeri.…
Læs mereODENSE: de store projekter
Odense har i de senere år gennemgået en massiv transformation med store byudviklingsprojekter, og udviklingen fortsætter i højt tempo. Med forventningen om 1.000 nye indbyggere om året frem mod 2028, er investeringslysten i Odense stor.Bag denne udvikling er, foruden indbyggervækst, byens evne til at tiltrække investeringer fra virksomheder, ikke mindst de højteknologiske inden for IT og robotteknologi og senest også medicinalteknologi,…
Læs mereTræbyg - nye erfaringer og krav
Træbyggeri bliver mere og mere populært, og det er nu muligt at bygge både højhuse og store bygningskomplekser i træ.Træ anvendes til boligbyggeri, kontorer, skoler og parkeringshuse, men mulighederne er mange flere.Træets stigende popularitet som byggemateriale skyldes dets klimavenlige egenskaber, fleksibelt og lav vægt.Fordi materialet kan ånde, giver træ et betydeligt bedre indeklima i sammenligning med beton og andre…
Læs mereSolceller i bygninger: Megatrend og ny lov
Danmark har brug for over dobbelt så meget strøm i de kommende år, og solceller er et voksende bidrag til den grønne energiforsyning.På landsplan kommer omkring 6 procent af det samlede elforbrug i øjeblikket fra solceller ifølge Energistyrelsen. Siden 2020 og til og med 2023 er kapaciteten af energi fra sol tredoblet.Udviklingen drives særligt af store produktionsanlæg i det åbne land, men antallet af mindre taganlæg stiger…
Læs mereFÅ PLADSER: Nyt Bygningsreglement BR25 - KURSUS
Det er især på energi og klima der sker store forandringer, men som noget nyt, så skal også hele arbejdet på byggepladsen, kørsel og selvfølgelig materialerne dokumenteres og holde sig under bestemte grænser. Det bliver en voldsom omvæltning for byggebranchen, for der bliver endnu mere detaljerede krav, som alle personer i byggeriet og byggearbejder skal leve op til.
Læs mereJYLLAND Nyt Bygningsreglement BR25 - KURSUS
Det er især på energi og klima der sker store forandringer, men som noget nyt, så skal også hele arbejdet på byggepladsen, kørsel og selvfølgelig materialerne dokumenteres og holde sig under bestemte grænser. Det bliver en voldsom omvæltning for byggebranchen, for der bliver endnu mere detaljerede krav, som alle personer i byggeriet og byggearbejder skal leve op til.
Læs mereUDSOLGT: Nyt Bygningsreglement BR25 - KURSUS
Det er især på energi og klima der sker store forandringer, men som noget nyt, så skal også hele arbejdet på byggepladsen, kørsel og selvfølgelig materialerne dokumenteres og holde sig under bestemte grænser. Det bliver en voldsom omvæltning for byggebranchen, for der bliver endnu mere detaljerede krav, som alle personer i byggeriet og byggearbejder skal leve op til.
Læs mereHøjhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS
Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum. Højhuse kan være en bæredygtig løsning, når flere mennesker udnytter fælles faciliteter og dermed sparer ressourcer. Samtidig vil nye forbedrede byggematerialer,…
Læs mereKøb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS
Due diligence er den proces, hvor køberen undersøger forholdene i den ejendom, der er til salg. Formålet er at afdække risici og ejendommens potentiale, der vil have indflydelse på ejendommens værdi, ligesom undersøgelsen belyser forhold - også fremadrettet - angående ejendommens drift.Due diligence vil desuden have betydning for kontraktens udformning og kan bruges til optimering af ejendommens anvendelse og drift.Inden for due diligence…
Læs merePlejeboliger under forandring: Investeringer ti 25 milliarder
Danmarks Statistik vurderer at der frem til 2030 vil være 170.000 flere ældre over 80 år, og selvom stadig flere klarer sig hjemme vil byggeriet af plejehjem være markant.Markedet for private plejehjem i Danmark forudses derfor at være meget stort.Ifl. Kommunernes Landsforening skal der der de kommende 10 år opføres op mod 13.000 nye plejehjemsboliger. Dansk Byggeri melder om behov for 26.000 mens Dansk Industri beregner behovet til helt op mod 35.000…
Læs mere