Artikler
Anlægsloven for den 3. Limfjordsforbindelse fremsættes for Folketinget
Nu fremsættes anlægsloven for den tredje forbindelse over Limfjorden, og første behandling af lovforslaget sker i midten af marts 2024.
Læs mereForskningsprojekt med AI skal fremme genbrug af bygninger
Et nyt værktøj vil forenkle genbrug af byggematerialer i stor skala, og gøre det lettere at transformere bygninger.
Læs mereKonkurrence om fremtidens Fingerplan
For 75 år siden lagde ”Fingerplanen” grundform til udviklingen af hovedstadsregionen og gav svar på en række af datidens udfordringer. I dag er planen til diskussion, og klimakrise, ændrede familie- og boformer samt de seneste års eksplosive byudvikling kalder på et nyt helhedsblik på Storkøbenhavn. Derfor udskriver Arkitektforeningen den åbne idékonkurrence Fingerplan 2.0.
Læs mereBrancheundersøgelse: har vi nok byggeteknisk viden?
Anvisninger, standarder og lign. er de vigtigste kilder til byggeteknisk viden for byggebranchens praktikere, mens tidspres, uoverskuelighed over kilder samt betalingsmure kan være barrierer for at opnå viden. Det viser ny, stor brancheundersøgelse blandt byggeriets professionelle praktikere.
Læs mereMiniCO2 Etagehuse i Fredericia formidler de første resultater
Realdania By & Byg har nu lagt sidste hånd på 2 nye eksperimenterende byggerier, som repræsenterer hver sin tilgang til at begrænse byggeriets forbrug af CO2 og ressourcer. Onsdag den 6. marts kan man komme helt tæt på projekterne i Fredericia.
Læs mereFå vores daglige nyhedsbrev. Tilmeld dig her
Konferencer og kurser
Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.
Der bor i dag ca. 115.585 mennesker I Esbjerg, der dækker et areal på 750 kvm. En målrettet strategisk indsats skal sikre, at der i de kommende år arbejdes på at udvikle den fortsatte vækst, så kommunen fortsat vil være attraktiv for både borgere, tilflyttere og for erhvervslivet. Esbjerg Kommune er Danmarks Energimetropol inden for både olie, gas og vind og 62 procent af arbejdsstyrken inden for offshore energi i Danmark er beskæ…
Læs merePlejeboliger for 25 milliarder kr.
Danmarks Statistik vurderer at der frem til 2030 vil være 170.000 flere ældre over 80 år, og selvom stadig flere klarer sig hjemme vil byggeriet af plejehjem være markant.Markedet for private plejehjem i Danmark forudses derfor at være meget stort.Ifl. Kommunernes Landsforening skal der der de kommende 10 år opføres op mod 13.000 nye plejehjemsboliger. Dansk Byggeri melder om behov for 26.000 mens Dansk Industri beregner behovet til helt op mod 35.000…
Læs mereHvordan vi får mere liv i bykernerne
Tiden er løbet fra mange centrale byrum og gågader. Butikkerne står tomme og folk finder andre steder at færdes og handle i. Det har fået flere byer til at satse på revitalisering af bymidter og de centrale handelsgader.
Læs mereHøjhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS
Højhusbyggeriet boomer i Danmark for tiden. Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum. Højhuse kan være en bæredygtig løsning, når flere mennesker udnytter fælles faciliteter og dermed sparer ressourcer. Samtidig vil nye forbedrede byggematerialer,…
Læs mere