Miljøministeriet har sammen med blandt andet Aarhus Kommune fået undersøgt, hvilken betydning letbanestop og metrostationer for virksomheders valg af placering. Rådmand Kristian Würtz nikker genkendende til konklusionen om ejendomsværdistigninger langs linjeføringen.

En af konklusionerne i en ny rapport, som Miljøministeriet har udarbejdet, er, at erhvervslivet er villige til at betale 30-40 procent højere husleje, hvis en metro- eller et letbanestation er nabo. Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, mærker allerede, hvordan den kommende letbane i Aarhus har betydning i byen.

- Der er ingen tvivl om, at såvel letbanen som helhed og de enkelte stationer skaber stor værdi og nye muligheder for områderne. Erhvervslivet vil blive styrket, så der er også store forventninger til de kommende vigtige etaper af letbanen, siger Kristian Würtz.

NB!  Milliardinvesteringer i parkering 2014-2025. Konferencen afholdes d. 25. februar 2015.

Det er dog ikke kun værdien af ejendommene, som anlæggelsen af en letbane har betydning for, fortæller Kristian Würtz.

- Vi mærker en stor interesse også fra store dele af erhvervslivet for arbejdet med letbanen. Arbejdet med letbanens 1. etape bliver fulgt tæt af virksomhederne i de områder, som letbanen kommer til at køre igennem, siger han.

Sideløbende med anlægsarbejdet på letbanens 1. etape er planlægningen af de næste letbaneetaper i Aarhusområdet allerede godt i gang. Det drejer sig i første omgang om den 8,2 kilometer lange strækning mellem Lisbjerg Vest og Hinnerup Station samt den 7,7 kilometer lange strækning fra Aarhus Ø til Brabrand.

NB! Byudvikling for 81 milliarder i Aarhus. Seminaret afholdes d. 19. marts 2015.

Anlægsudgifterne til letbanen mellem Lisbjerg og Hinnerup ventes at ligge på 596 millioner kr. Den skal betjene erhvervsområderne i Søften og Lisbjerg samt Aarhus Kommunes nye byudviklingsområder i Lisbjerg. Letbanen mellem Aarhus Ø og Brabrand vil koste 718 millioner kr. Den skal forbinde flere af byens store uddannelses- og kulturinstitutioner med de største almene boligområder i Aarhus.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS