På grund af forkert beregnet ejendomsskat er KAB i gang med at hente pege tilbage fra Skat. Ud af 270 sager er de 140 afgjort, og det har givet en tilbagebetaling på 75 millioner kr.

KAB har med hjælp fra eksterne rådgivere hentet 75 millioner kr. tilbage til boligafdelingerne på grund af forkert beregnet ejendomsskat. Det begyndte med nogle få sager tilbage i 2006. En dom havde slået fast, at man i forbindelse med grundforbedringer ved nybyggeri, eksempelvis etablering af en ny vej, kunne få nedslag i ejendomsskatterne.

KAB indledte et samarbejde med en ekstern rådgiver om gennemgang af alle gamle byggesager for at finde dokumentation for grundforbedringer, som man hidtil ikke havde fået skattefradrag for.

NB! Jylland: Den nye Udbudslov og ændringer i tilbudsloven. Seminaret afholdes d. 14. april 2016.

I takt med at dokumentationen blev fundet frem, startedes en lang række skattesager. For ikke at risikere at en afdeling skulle betale rådgiveren uden at have vundet skattesagen, indgik KAB en ’no cure–no pay’ aftale.

Skattebetalingen viste sig ganske rigtigt at kunne reduceres i mange boligafdelinger. Og antallet af sager voksede. 277 sager er det i dag blevet til, hvoraf 140 er afgjort med det resultat, at der foreløbig er tilbagebetalt 75 millioner kr. til boligafdelingerne. Heraf er halvdelen tilbagebetalt indenfor de seneste 2 år.

NB! Erhvervslejeloven - nye lovændringer og retspraksis 6 PLADSER TILBAGE. Seminaret afholdes d. 2. februar 2016.

- Vi er ikke skattespekulanter. Vi fører ingen sager, hvor vi ikke mener, at retten er fuldstændig på vores side.  Indsatsen er i princippet ikke anderledes, end når vi arrangerer fællesindkøb af forsikringer, hjemtagelse af de billigst mulige lån og så videre, så beboerne oplever, at vi gør alt for at holde huslejen nede, siger Flemming Strøm, viceadministrerende direktør i KAB.

Lundtoftegade på Nørrebro er en af de boligafdelinger, som sidste år modtog en tilbagebetaling af skat. Et beløb på 9,6 millioner kr., hvilket er den højeste tilbagebetaling til dato, svarende til mere end 10.000 kr. per bolig. Udover den kontante tilbagebetaling kan de berørte boligafdelinger glæde sig over, at en ændret skatteberegning også betyder lavere skattebetaling i fremtiden.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens