Det verdensomspændende investeringsselskab Standard Life Investments har købt Fisketorvet 2-10 i Odense, og investerer i alt mellem 110 og 160 millioner kr. i projektet. Området skal i fremtiden rumme dagligvarebutik, restaurant, et større antal lejligheder og et nyt bymiljø med torvepladser og private haver.

Det er første gang, at den internationale investor laver en investering i Danmark uden for hovedstaden. Købet af Fisketorvet 2-10 dækker et areal på 4.636 kvm i centrum af Odense tæt ved banegård, gågademiljø, den kommende letbane og den nye bydel på Thomas B. Thriges Gade.

De mange store anlægsprojekter i Odense, der blandt andet også omfatter massive investeringer i byggerier på havnen, et nyt City Campus, og et helt nyt sundhedsfakultet på SDU, har været med til at overbevise Standard Life Investments om, at de denne gang skulle kigge længere end til København. Det fortæller Jesper Damborg fra Capital Investment, der repræsenterer Standard Life Investments i handlen.

- Odense er i gang med en spændende forvandling, og vi oplever allerede nu, at byen udvikler sig i en meget positiv retning. Byen har vist sig fra sin bedste side, og det har været vigtigt for os at opleve, at der er bred politisk opbakning til udviklingen af Odense. Vi har store forventninger til forrentningen af vores investeringer i Odense, og det er naturligvis det helt afgørende parameter, siger Jesper Damborg fra Capital Investment og åbner samtidig op for at foretage yderligere investeringer i Odense.

NB! Byudvikling for 30 milliarder i Odense. Konferencen afholdes d. 26. august 2015.

Højhuset, den smukke bank og de øvrige bygninger på Fisketorvet 2-10 står foran en markant forvandling i de kommende år, hvor der etableres dagligvarebutik, restaurant og lejligheder.

Lejlighederne skal understøtte den byfortætning, der sker i Odense, mens restaurant og dagligvarebutik skal styrke bylivet samt trække flere gæster og handlende til den nye bydel, der skyder frem midt i Odense.

- Salget af Fisketorvet 2-10 er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af Odense fra en stor dansk by til en dansk storby. Jeg glæder mig over at mærke investorernes interesse for Odense, og jeg ser denne handel som et klart bevis på, at omverdenen kan se, at byen bevæger sig fremad i disse år, siger borgmester Anker Boye.

By- og kulturrådmand Jane Jegind glæder sig også over, at Standard Life Investments har fået øjnene op for de økonomiske muligheder i Odense.

- Jeg ser det her salg som en tydelig blåstempling af, at Odense er et godt sted at få forrentet sine penge. Der er ingen tvivl om, at vores investor har store forventninger til Odenses fremtidige udvikling, og vi har siden vores første møde vist, at vi gør vores ypperste for at indfri dem, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind.

Planerne for bygningerne omfatter konvertering og ombygning af højhusets stueplan og 1. sal samt opførsel af en ny bygning i 3 etager mod Lille Dansestræde. Herudover bliver enkelte mindre bygninger nedrevet for at skabe plads til nye lyse gårdrum og gennemgang for fodgængere. I højhusets øvrige etager vil erhvervslejemålene fortsætte.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS