Østerbro i København var i 2019 det 6. dyreste sted at købe lejlighed, og bydelen lægger også adresse til det hidtil dyreste lejlighedssalg i 2020.

Kunstneren Tal Rosenzweig - bedre kendt som Tal R - kunne tidligere i år sætte sin autograf nederst på salget af sin 264 kvm store lejlighed på det indre Østerbro i København. Lejligheden er blebvet solgt for 13,25 millioner kr., hvilket gør den til den hidtil dyreste i 2020. Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har medtaget tinglyste salg af ejerlejligheder foretaget i 2020 i almindeligt frit salg.

Salget har ejendomsmægler Søren Heilesen, der er partner i Claus Borg & Partner, stået for, og i lejlighedens nu tidligere salgsopstilling fra mæglerfirmaet var adressen beskrevet som “en af de mest attraktive på indre Østerbro”.

Med handlen er det farvel til mere end 15 år på adressen, første gang Tal R kunne sætte resten af efternavnet på dørtelefonen var nemlig ifølge Boliga.dks oplysninger tilbage i 2004, hvor lejligheden blev købt for 4,15 millioner kr.

Boligmarkedets udvikling 2021-2030. Konferencen afholdes d. 17. september 2020.

Den nye ejer kommer dog næppe - selv når kunstneren er rykket ud - helt udenom det tidligere ejerskab. Et af lejlighedens 3 soveværelser er nemlig udsmykket af Tal R.

"Mellemgang, stort nyere snedkereret køkken-alrum fra Simonsen & Czechura med hårde hvidevarer fra Gaggenau, 3 store soveværelser, hvoraf de ene værelse ligeledes er udsmykket af Tal R, samt stort nyt badeværelse i italiensk marmor med separat bruseafdeling og badekar", skrev mæglerne i salgopstillingen.

Lejligheden ramte oprindeligt markedet til en pris på 15 millioner kr. - men var efter lidt ned justeringer senest udbudt til salg for 13,5 millioner kr.

Lejligheden er i oktober 2019 offentligt vurderet til 6,15 millioner kr., hvoraf grundværdien udgør godt 500.000 kr.

Den endelige salgs-kvm-pris ender således på lige knap 50.200 kr. - hvilket er meget tæt på gennemsnittet for 2100 København Ø. Her blev lejlighederne sidste år handlet for knap 45.000 kr. per kvm.

Det placerede bydelen som landets 6. dyreste sted at købe ejerlejlighed i 2019. Dyrest var det dog i Nordhavn, hvor en gennemsnitlig ejerlejligheds-kvm blev solgt for cirka 54.000 kr.

Se lejligheden her.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS