Ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov, har 4 ud af 10 danskere et ønske om en mere bæredygtig og grøn livstil. Dette inkluderer blandt andet at bo i en mere miljøvenlig og grøn kommune. Dog kan det være dyrt at få råd til drømmehuset i drømmekommunen.

I samarbejde med Greenmatch.dk og ved hjælp af deres nye Greenscore, har Brikk, som er en ny landsdækkende ejendomsmægler, derfor undersøgt hvor man som boligejer får mest miljø for pengene i København og omegn.

Greenscoren udregnes ved hjælp af vurdering af 6 centrale kriterier: energikilder til opvarmning af boliger, interesse for grøn energi, skolernes grønne flagordning, indbyggere per bil, tilgængelighed af kompost og indkøb af økologiske dagligvarer.

Resultaterne udviser at Albertslund topper listen med den billigste boligpris per Greenpoint, efterfulgt af Ishøj, Ballerup og Københavns Kommune.

I Albertslund skal man slippe 84.448 kr. per greenpoint, i Ishøj 95.531 kr., i Ballerup 109.747 kr. og i København 115.802 kr. For alle kommuner gælder det at de ligger under gennemsnittet for København og omegn hvor den gennemsnitlige pris per Greenpoint er på 139.141 kr.

Vil man have mest miljø for pengene er Albertslund, Ishøj, Ballerup og København altså de bedste bud på kommuner i København og omegn at flytte til.

”Generelt er København og omegns borgere kendetegnet ved at tage grønne valg. Blandt andet er der en stærk cykelkultur, de køber mere økologisk, og de har en høj interesse indenfor grønne energiløsninger. Albertslund scorer især mange point indenfor kategorierne skolernes grønne flag, indbygger pr. bil og kompost”, kommenterer Signe Kirk Andersen som er kommunikationsansvarlig hos Greenmatch.dk, som har udviklet Greenscoren.

”Boligkøbere er begyndt at fokusere langt mere på miljøet lokalt og hvor grønt området er når de søger ny bolig. Det er derfor interessant at kigge på hvor man kan få mest miljø for pengene. I fremtiden er det i endnu højere grad noget som vi forventer vil påvirke hvordan boligpriser udvikler sig lokalt”, tilføjer Brikks direktør Sebastian Beres.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS