Koncernen ejer i alt mere end 100.000 kvm by-jord til udvikling af boligformål - og er aktuelt i forhandling om yderligere 30.000 kvm.

Koncernen NP Holding som omfatter Miljø-Byg og Miljø-Bo har i det seneste regnskabsår 2018/19 realiseret et resultat før skat på 43,2 millioner kr. efter værdiregulering af selskabets ejendomme. Det skriver selskabet, der har egenkapital på mere end 300 millioner kr., i en pressemeddelelse.

Resultatet vurderes at være tilfredsstillende, og det er opnået samtidig med fortsat fokus på videreudvikling af selskabets portefølje af projektejendomme. Resultatet er fremkommet primært gennem en nettoomsætning fra ejendomsdriften på 44 millioner kr.

Stabiliseringen i branchen har påvirket værdiansættelsen af koncernens investeringsejendomme, som ikke er værdireguleret i samme grad som i de senere år. Koncernens ejendomme består altovervejende af boliglejemål og de samlede lejeindtægter har været stigende i de seneste år og forventes fortsat at stige i de kommende år.

Koncernens projekter udvikles som udgangspunkt til egen udlejningsportefølje. Koncernen har gennem mere end 30 år købt, udviklet og udlejet fast ejendom og har skabt en ejendomsportefølje på næsten 40.000 kvm – primært i Århus og København – samt på Fyn.

Selv om der i 2018 er gennemført et delvist generationsskifte i koncernen har Niels Pedersen fortsat den bestemmende indflydelse og deltager på uændret niveau i den daglige drift.

Selskabet forventer at øge sin omsætning i de kommende år og samtidig forbedre overskudsgraden i takt med at byggerierne afsluttes.

- Vi fortsætter vores fokus på at udvikle og færdiggøre de projekter vi har sat i søen - og vi forventer en fortsat positiv udvikling i de markeder vi bevæger os i, siger bestyrelsesformand Per Jessen.

NB! Odense: De store projekter. Konferencen afholdes d. 10. december 2019.

- Vi mærker overordentlig stor interesse for nye aktive seniorbofællesskaber. På Fyn er der især stor opmærksomhed omkring Odense, men vi vurderer også, at der er potentiale i at udvikle aktive seniorbofællesskaber i andre fynske byer. Mange udtrykker ønske om at leve et liv sammen med andre og der er mangel på attraktive boliger for den stigende andel af friske seniorer, siger Niels Pedersen.

Resultatforventningen til det kommende regnskabsår er i niveauet 40 millioner kr. før ska. Koncernen har påbegyndt boligbyggerier i Brobyværk udenfor Odense, i Faaborg samt i Svendborg, og der er flere projekter på tegnebrættet de kommende år blandt andet i Odense.

Der arbejdes således med udvikling af en del projekter på nogle af virksomhedens ejendomme, der beløber sig til op i mod 800 millioner kr., og som har et areal, der estimeres til at udgøre op til omkring 35.000 kvm.

I 2020 sættes gang i større projekter i både Odense og Svendborg, hvor der opføres i alt næsten 300 boliger - projekter som koncernen forventer vil øge både omsætningen, indtjeningen og egenkapitalen væsentligt over de kommende år.

- Det er ingen hemmelighed at der er gang i flere store boligbyggerier i Odense og vi tror også på, at der vil være interesse for de projekter vi er i gang med, eller har under udvikling, siger Niels Pedersen.

- Vi synes faktisk, at situationen i de kommende år ser fornuftig ud. Prognoserne viser at 65+ segmentet i 2040 forventes at stige til 25 procent af Danmarks befolkning – og at omkring 80.000 vil have et ønske om at bo i seniorbolig, i dag er der kun 7-8.000 seniorboliger på landsplan, påpeger han.

Byggerierne vil blive gennemført i samarbejde med forskellige lokale totalentreprenører dels med egen, dels med ekstern byggestyring. I løbet af de kommende måneder vil planerne for blandt andet den første etape af byggeriet ”Odinshave” blive offentliggjort, her etableres et moderne og aktivt seniorbofællesskab.

Tilbage i 2017 overtog selskabet således det gamle Seminarie i Bolbro fra Statens Ejendomsselskab Freja. Der har siden været ført en langstrakt dialog med rådgiver og forvaltning omkring det 30.000 kvm stort areal.

Koncernen ejer i alt mere end 100.000 kvm by-jord til udvikling af boligformål - og er aktuelt i forhandling om yderligere 30.000 kvm.

- Vi bliver hele tiden præsenteret for nye interessante investerings objekter - senest har vi investeret i to spændende udviklingsprojekter i Dyreborg og Tommerup, siger økonomichef Mads Schou Pedersen.

Hovedtal fra årsregnskabet for 2018/19:


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032