Den 23.000 kvm store ejendom omfatter 7 bygninger med et samlet etageareal på 8.500 kvm. Nu skal bygningerne huse et seniorbofællesskab.

Miljø-Bo har købt det tidligere seminarium på Skårup Kirkebakke 4 lidt uden for Svendborg. Det skal efter planen omdannes til et seniorbofællesskab, oplyser Miljø-Bo i en pressemeddelelse.

Bygningerne på Sydfyn har rummet kombineret et lærer- og pædagogseminarium, som kan dateres helt tilbage til 1803, men de har stået tomme siden det nuværende UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole samlede deres aktiviteter i Odense i 2010. UCL købte ejendommen i 2001 for knap 10 millioner kr.

Hele komplekset består af i alt 7 bygninger og har et samlet etageareal på 8.500 kvm. Bebyggelsen ligger på en stor parklignende grund på 23.000 kvm - samtlige bygninger passes frem til overtagelsen af UCL og fremstår intakte og velvedligeholdte. Det har været vigtigt for UCL at de fredede huse og den skønne park har bevaret deres identitet, selvom komplekset ikke har været i anvendelse de sidste 10 år.

- Vi er glade for at have fundet en køber, der igen vil skabe liv og aktivitet i de historiske bygninger til glæde for byen og for lokalområdet, siger rektor for UCL Jens Mejer Pedersen.

Køberen af de fredede og bevaringsværdige bygninger, hvoraf hovedbygningen er den ældste og opført i 1836, er Niels Pedersens investeringsselskab, der i forvejen ejer andre historiske ejendomme, blandt andet på Tvedvej i Svendborg.

NB! Odense: De store projekter. Konferencen afholdes d. 10. december 2019.

- Vi er glade for at have fået mulighed for at købe Skårup Seminarium, som passer rigtig godt ind i vores strategi med at købe spændende og attraktive projektejendomme – gerne med historie, der skaber identitet og glæde for kommende beboere. Vi har ført en konstruktiv dialog med blandt andet Svendborg Kommune og Kulturarvsstyrelsen om anvendelsesmulighederne. Fredede huse er ikke kun museumsgenstande, og i samarbejde med dygtige rådgivere er det lykkedes at tilpasse indretning med videre, således at vi kan gennemføre en modernisering og etablere moderne og attraktive boliger, siger direktør og ejer Niels Pedersen.

Planerne med ejendommen på Skårup Kirkebakke er i første omgang at koncentrere indsatsen om den smukke hovedbygning og etablere et seniorbofællesskab i den fredede bygning. Sideløbende arbejdes der på en helhedsplan for hele grunden.

- Vi mærker stor interesse for nye aktive seniorbofællesskaber. På Fyn er der især stor opmærksomhed omkring Odense, men vi vurderer også, at der er potentiale i at udvikle aktive seniorbofællesskaber i andre fynske byer som for eksempel Skårup. Mange udtrykker ønske om at leve et liv sammen med andre og der er mangel på attraktive boliger for den stigende andel af friske seniorer, siger Niels Pedersen.

- Vi ved fra undersøgelser, at mange seniorer vægter tryghed og fællesskab højt, når de skal vælge boligform i den tredje alder – og derfor har det været vigtigt for os at bygge boliger, der omfatter netop dette. Vores nye projekt i Skårup giver trygge og smukke rammer om seniorlivet, samtidig med at der er rig mulighed for at dyrke fællesskabet i de indbydende fællesområder, både ude og inde, siger han.

Det er Colliers, der har formidlet salget af ejendommen, mens Focus Advokater har stået for den juridiske rådgivning. Handlen er endnu ikke tinglyst.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens