Arkitema Architects, totalentreprenør MT Højgaard og ingeniørvirksomheden EKJ skal omdanne den bevaringsværdige bygning, Dipylon Hus, til en multifunktionel bygning med plads til 4.500 kvm erhverv, butikker og restaurant.

Administrerende direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus, slog den 1. september 2016 sammen med Poul Schülein, partner hos Arkitema Architects, det første hammerslag til Dipylon Hus, som bliver opført side om side med den ikoniske, fredede Dipylonport og det ligeledes fredede Ny Carlsberg Bryghus.

NB! Kontormarkedets udvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 23. marts 2017.

- I Carlsberg Byen har vi en helt unik eksisterende bygningsmasse med en sjæl og historie, som det er vigtigt for os at bevare i udviklingen af bykvarteret. Denne bevaringsværdige bygning er et godt eksempel på kvaliteterne i de eksisterende bygninger, og jeg glæder mig til at se den omdannet til en moderne erhvervsejendom med respekt for det oprindelige udtryk, siger Jens Nyhus.

Som nabo til Ny Carlsberg Bryghus indeholdt bygningen tidligere siloer til brug for ølbrygningen. Nu vil bygningen undergå en til en multifunktionel bygning med plads til erhverv, butikker og cafeer/restauranter.

NB! Butiksmarkedets udvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 25. april 2017.

Bygningen får tilført en tagetage i en let konstruktion med en østvendt og rumlig tagterrasse. Stueplan bliver åbnet op med en gennemgående restaurant, der strækker sig fra Ny Carlsberg Vej til pladsen Bag Elefanterne mod nord, og er et eksempel på Carlsberg Byens vision om et bykvarter med liv både inde i og mellem bygningerne.

Dipylon Hus bliver på 6 etager plus kælder og vil, når det står færdig og er klar til indflytning i udgangen af 2017, indeholde 3.600 kvm kontor og 760 kvm café /restaurant. Dipylon Hus er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema Architects og ombygges af totalentreprenør MT Højgaard i samarbejde med ingeniørvirksomheden EKJ.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.