Boxit kickstarter udviklingen af et nyt bolig- og erhvervsområde i den centrale del af Aalborg med et 18.800 kvm byggeri, som KPF Arkitekter har sat stregerne til. Det 3-7 etager høje byggeri, som skal huse administration og lagerhotel samt et kontorhotel, sendes i udbud i sommeren 2016.

Aalborg Kommune har ambitiøse planer for Håndværkerkvarteret, som nu rummer en blanding af tæt-lav erhvervsbyggeri med blandt andet autoværksteder, bilforhandlere og et fitnesscenter. Området nær centrum skal omdannes til et nyt bykvarter med boliger, hotel, kontorer og mindre butikker i 4-7 etager langs de omgivende veje, mens der fortsat skal være plads til let erhverv i 1-2 etager i områdets kerne.

Det første store byggeri i kvarteret, som afgrænses af Jyllandsgade, Sønderbro, Østre Allé og Godsbanerarealet, er nu på vej. Det er lagerhotelkæden Boxit Self Storage, som vil opføre et 15.100 kvm stort lagerhotel samt 3.700 kvm administration og et kontorhotel på en 13.000 kvm stor grund på hjørnet af Sønderbro og Østre Allé lige over for udviklingsområdet Eternitten.

Boxit har i forvejen 11 lagerhoteller med titusindevis af depotrum rundt omkring i landet, og kæden ejer selv alle ejendomme. Det bilver også tilfældet med det kommende byggeri i Aalborg.

NB! Aalborg investerer 51 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 26. janaur 2016.

- Vi er bygherre på hele projektet, og kommer også selv til efterfølgende at eje bygningerne, fortæller direktør i Boxit, Christian Nielsen, som videre oplyser, at Boxit selv får administration i de kommende kontorlokaler.

Boxit har endnu ikke indhentet priser på byggeriet, og Christian Nielsen kan ikke oplyse, hvor meget man forventer, at investeringen løber op i. Men han forventer, at byggeriet sendes i udbud i løbet af sommeren 2016, og håbet er, at det hele står klar til brug i løbet af 2017. De lokale KPF Arkitekter har sat stregerne til byggeriet. Et lokalplanforslag og et kommuneplantillæg, der skal bane vejen for udviklingen af hjørnegrunden, er i høring frem til den 27. januar 2016.

Boxit blev etableret med et 10.000 kvm stort lagerhotel i Aarhus V i 2003 og har siden åbnet afdelinger i Odense, Esbjerg, Kolding, Nørresundby, Aalborg, Hjørring og Risskov. Markedet for lagerhoteller har i flere år været i vækst, men Boxit er også gået ind på markedet for kontorhoteller med konceptet Boxit Flexoffice, hvor det første allerede er etableret i Risskov.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.