Boligselskabet Bo-Vest har netop overtaget det sidste lejemål, og dermed kan det ombyggede Hartmanns Pakhus ved Glostrup Station melde fuldt udlejet, oplyser Fokus Asset Management og mæglerfirmaet Lintrup & Norgart.

For godt 2 år siden stod bygningen helt tom, men nu er Hartmanns Pakhus – tidligere kendt som Marmorhuset og som dansk hovedsæde for kosmetikfirmaet L’Oreal – fyldt med næsten 300 arbejdspladser på adressen Stationsparken 37, kun et stenkast fra Glostrup Station.

De sidste kvm blev afsat, da boligselskabet Bo-Vest overtog 6. sal – til glæde for Fokus Asset Management, der forvalter bygningen, og erhvervsmæglerne Lintrup & Norgart.

- Sidste sommer rykkede vi ind i stueetagen og på 1. sal og fik indrettet lokalerne helt, som vi gerne ville. Fra 1. juli skal vi også administrere flere tusinde boliger for Lejerbo København, så vi vokser fra godt 60 ansatte i administrationen til 75-80 og derfor har brug for mere plads. Her er en god kombination af moderne kontorer og en spændende, historisk ejendom, hvor vi indgår i et fællesskab med andre virksomheder, siger administrerende direktør Ulrik Brock Hoffmeyer.

Bo-Vest blev dannet i 2007, da lokale boligselskaber samlede administrationen. I dag holder Bo-Vest styr på omkring 10.000 boliger i Albertslund, Brøndby, Greve og Ishøj – og snart knap 6.000 boliger i København. Blandt de øvrige lejere i bygningen er Frida Forsikring og den danske afdeling af den amerikanske medicinalkoncern Biogen med to Nobelpristagere blandt stifterne.

NB! RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

- Vi forvalter ejendommen for flere danske pensionskasser, og vi stod med lidt af en udfordring, da L’Oreal flyttede for godt 2 år siden. Vi omdannede den daværende domicilejendom til et flerbrugerhus, som mange virksomheder foretrækker i dag – blandt andet i kraft af adgangen til mange fælles faciliteter. Vi døbte huset efter frøgrosserer Hjalmar Hartmann, som opførte pakhuset for næsten 100 år siden, og vi er glade for, at bygningen nu er helt fyldt, siger Jakob Veino, chef for udlejning i Fokus Asset Management.

Det totalrenoverede hus har gårdhave, og i underetagen ligger fælles personalerestaurant og møde-/konferencelokaler. Men det har været lidt af en opgave at fylde en 6.500 kvm stor kontorejendom på Vestegnen, fortæller Susan Hellner Lintrup, partner i det københavnske mæglerfirma Lintrup & Norgart.

- Trods opsvinget har opgaven langt fra løst sig selv, for netop i Københavns omegn står over 11 procent af kontorerne stadig tomme – den højeste andel i hele landet. Men Hartmanns Pakhus tilbyder moderne, effektive kvm i enestående historiske omgivelser og med en central beliggenhed, og vi er glade for at have hjulpet Fokus og pensionskasserne med at fylde Hartmanns Pakhus på ret kort tid, siger hun.

Hartmanns Pakhus ligger tæt på motorvejsnettet, klos op ad Ring 3 og tæt på Glostrup Station med S-tog og en stribe buslinjer – om nogle år kommer der også letbane og regionaltog. Medarbejdere og kunder i bil kan bruge de 180 gratis parkeringspladser.

Hartmanns Pakhus
• Opført i 1919 for frøgrosserer Hjalmar Hartmann
• Senere brugt af Marmorhuset og af kosmetikfirmaet L’Oreal
• Totalrenoveret og omdannet til flerbrugerkontorhus 2015-16
• Blandt andet fælles personalerestaurant, møde-/konferencelokale og gårdhave
• Fra maj 2018 fuldt udlejet med knap 300 ansatte fordelt på 6.500 kvm
• Tæt ved Ring 3 og motorveje – 180 gratis p-pladser
• Tæt på Glostrup Station med S-tog og busser – og snart letbane og regionaltog


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.