Ballerup Centret har netop afsluttet et stort energirenoveringsprojekt, der ved hjælp af data og intelligent teknologi reducerer energiforbrug og driftsomkostninger med over en tredjedel og CO2-udledningen med 238 tons om året.

Siemens har som totalentreprenør energirenoveret Ballerup Centrets cirka 32.000 kvm og opgraderet de tekniske installationer. Resultatet er blevet et bedre indeklima i centret, en mere sikker drift, samt et væsentligt lavere energiforbrug. Centret sparer nu over 1.700.000 kWh om året, svarende til 33 procent af centrets oprindelige energiforbrug, oplyser Siemens i en pressemeddelelse.

Projektet inkluderer også etablering af et solcelleanlæg, som i løbet af 2020 skal placeres på taget af den nye biograf, der skal opføres i Ballerup Centret. Når solcelleanlægget er installeret, vil centret samlet set spare i alt 37 procent af energiforbruget. Det reducerer centrets CO2-udledning med 238 tons om året.

Brandsikring: BR18 krav - forbedringer, nye cirkulærer og lovkrav. Kurset afholdes d. 28. maj 2020.

Ballerup Centret ejes af Dades og driftes af Newsec, som samtidig har ageret bygherrerådgiver på energirenoveringsprojektet.

- Som et af Danmarks største ejendomsinvesteringsselskaber er vi altid fokuserede på at holde vores ejendomme attraktive og søge værditilvækst. Derfor er det fantastisk at kunne kombinere et lavere klimaaftryk og bedre indeklima i butikkerne med en betydelig værdiforøgelse af ejendommen som følge af de stærkt reducerede driftsomkostninger, udtaler Jacob Møller, der er kommerciel direktør i Dades.

Centret har blandt andet fået opgraderet ventilationssystem og pumper, etableret et nyt centralt køleanlæg og tørkøler, isoleret installationer – og ikke mindst fået et fuldstændigt overblik over centrets drift og energiforbrug ved hjælp af ny bygningsautomatik og 2.000 målere fra tekniske anlæg.

Terror, indbrud, hvidvask og IT-angreb i ejendom. Konferencen afholdes d. 10. september 2020.

Centrets installation af Cloud Analytics benytter de mere end 2.000 målepunkter til at gøre bygningen digital. Siemens har udviklet en række algoritmer, der blandt andet sørger for, at centret løber en langt mindre risiko for fejl og nedbrud, fordi de nu kan foretage forudsigeligt vedligehold, frem for akut eller planlagt vedligehold.

Energirenoveringen af Ballerup Centret blev igangsat i sommeren 2018 og afsluttet her i januar 2020.

Dades ejer 67 kontorejendomme og 12 butikscentre, hvoraf hovedparten er beliggende i Storkøbenhavn. Værdien af Dades’ ejendomsportefølje er siden 2003 steget fra godt 7 milliarder kr. til over 23 milliarder kr., og alle ejendomme administreres af Newsec.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter