Bygningsstyrelsen har efter udbud med forhandling netop tildelt hovedentreprisen til byggeriet af det nye Statens Naturhistoriske Museum til Aarsleff. Totalrådgiverteamet består af Lundgaard og Tranberg Arkitekter i samarbejde med arkitekt Claus Pryds og EKJ Rådgivende Ingeniører.

Efter en prækvalifikationsrunde og udbud med forhandling med de 3 prækvalificerede entreprenørvirksomheder har Bygningsstyrelsen tildelt hovedentreprisen på Statens Naturhistoriske Museum til 950 millioner kr. til Aarsleff.

Herefter starter en fase med projektoptimering og samprojektering. Formålet er at koordinere løsningsforslagene fra Aarsleff med rådgiverteamets hovedprojekt. Samtidig skal entreprenørens konkrete produktvalg indarbejdes i det samlede projektmateriale.

Byggeriet af det 30.000 kvm store museum er støttet af Villum Fonden, Det Obelske Familiefond, Novo Nordisk Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Herudover bidrager Københavns Universitet og staten til finansieringen.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 27. februar 2018.

Projektet blev på baggrund af en dialog med markedet udbudt i en hovedentreprise med forhandling.  Efter en prækvalifikationsrunde i marts 2017 blev de 3 entreprenørvirksomheder MT Højgaard, Aarsleff og Pihl konsortiet (Pihl & Søn, M.J. Eriksson og LM Byg) indbudt til at afgive bud på byggeriet.

Formålet med udbud med forhandling var at give entreprenører såvel som bygherre muligheden for at afklare misforståelser, fjerne usikkerheder og minimere risikoelementer i projekterne. Ligeledes fik tilbudsgiverne en mulighed for at forbedre deres tilbud, inden afgivelse af sidste og bedste tilbud. Samtidig kunne optimeringspotentialer, bygbarhed og tekniske løsninger blive drøftet. Tilbudsgiver fik ligeledes lejlighed til at pege på eventuelle forhold i udbudsmaterialet, som de fandt uhensigtsmæssige.

Statens Naturhistoriske Museum overgår den 1. januar til Vejdirektoratet.

 


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS