Aarhus Byråd går nu i gang med at forberede de næste 2 etaper af byens kommende letbane. Det gælder den 1,2 milliarder kr. dyre strækning mellem Aarhus Ø og Brabrand og den 700 millioner kr. dyre strækning mellem Lisbjergskolen og Hinnerup.

Mandag den 24. august 2015 skal Magistraten ifølge Århus Stiftstidende behandle en indstilling fra teknik- og miljørådmand Kristian Würtz (S) om at sætte gang i en vurdering af virkninger på miljøet - en VVM-undersøgelse - for de 2 letbanestrækninger.

NB! Planer for Infrastruktur for 9 milliarder i Aarhus. Konferencen afholdes d. 24. september 2016.

- Letbanens etape 2 får en enorm stor betydning for vores by. Den kommer til at betjene tusindvis af boliger og arbejdspladser med god, kollektiv trafik, og den vil gøre det muligt at transportere langt flere mennesker ind og ud af byen langt mere effektivt, end vi kan i dag. Den kommer samtidig til at medføre en række ændringer i byens gader, som vi nu skal i gang med at tage stilling til, siger Kristian Würtz til avisen.

VVM-undersøgelserne anslås at koste 20 millioner kr., mens de 2 strækninger har et samlet anlægsbudget på 1,9 miliarder kr. Letbanes 1. etape havde oprindeligt et budget på 2,4 milliarder kr., men det blev overskredet med 700 millioner kr. Aarhus Kommune forventer, at stat og Region er med til at betale for de 2 kommende etaper, som tilfældet er med 1. etape.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland