Med en saltvandsindsprøjtning på 54,5 millioner kr. skal dersættes fart på udviklingen af bygge- og anlægsbranchen på Sjælland.
De 54,5 millioner kr. er givet til Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern-Bælt forbindelsen, der målrettet arbejder med at sikre effekt af investeringerne omkring Femern. Bag indsatsen står Erhvervshus Sjælland i samarbejde med Erhvervsskolerne i hele region Sjælland med CELF fra Lolland Falster i spidsen, erhvervsklyngerne We Build Denmark og Odense Robotics, Femern Belt Development samt vidensinstitutionerne DTU, Zealand, RUC og Teknologisk institut.
- Vi står overfor en kæmpe udfordring med den grønne omstilling i bygge-anlægsbranchen, som er en af de største udledere af CO2. Og i Region Sjælland har vi en særlig position med et af verdens største anlægsprojekter, Femern-forbindelsen. Med de nye midler kommer vi de næste 3 år til at booste indsatsen for, at erfaringerne som opbygges omkring bæredygtige byggeri, særligt i større skala, kommer ud at leve, fortæller Mads Váczy Kragh, som er direktør i Erhvervshus Sjælland.
Miljømæssig due diligence og EUs Taksonomi. Konferencen afholdes den 19. marts 2024.
Partnerskabet omkring kompetenceudvikling og uddannelse er bredt forankret blandt vidensinstituioner.
Midlerne kommer fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og er fordelt på 24,4 millioner kr. til innovationsindsatsen og 30 millioner kr. til uddannelse og kompetenceudvikling. Midlerne er strukturfondsmidler fra EU’s regionalfond og Socialfond Plus.
Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt forbindelsen er ét af 8 lokale erhvervsfyrtårne, som skal være med til at styrke dansk vækst og beskæftigelse rundt i landet og understøtte udviklingen af de danske styrkepositioner.