En udvidelse af Frihedens Butikscenter med 11.700 kvm samt et stort projekt med blandt andet et højhus i 20 etager ved Friheden Station i Hvidovre er på tegnebrættet.

Kommunalbestyrelsen i Hvidovre har udpeget 16 områder i Hvidovre, hvor der inden for en årrække muligvis vil kunne opføres nye boliger. I første omgang betyder beslutningen, at kommunens Center for Plan og Miljø har fået mandat til at foretage en grundig undersøgelse af udviklingsmulighederne for hvert af områderne, hvoraf nogle i forvejen ligger inden for fortætningsområderne angivet i Kommuneplan 2016.

Det gælder blandt andet arealer ved Rødovre, Friheden og Åmarken stationer, Rebæk Søpark og Hvidovre Bymidte. Eksempelvis er nye boliger en del af helhedsplanen for bymidten, og mulighederne for at bygge nye boliger på Hvidovrevejens Butikstorv, Svend Aagesens Allé 10 og Immerkær 42 er ved at blive undersøgt.

- Det er vigtigt for udviklingen af vores by, at vi nu har fået udpeget disse områder. Det giver os god mulighed for at se på potentialer og udfordringer i det enkelte område og for at få en god dialog med både beboere og virksomheder, grundejere og naboer, siger borgmester Helle Adelborg.

- For nogle af områderne gælder det, at udviklingen allerede er i gang, men i andre tilfælde har vi det lange lys på, og der kan gå både 8, 12 eller flere år, før vi overhovedet kan begynde at tale om mulige konkrete byggeprojekter, uddyber hun.

NB! Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

Bygge- og Planudvalget i Hvidovre godkendet den 11. marts 2019 lokalplanen for en markant udvidelse af Frihedens Butikscenter, som ejes af NREP. Selve butikscentret har et areal på 13.900 kvm, men planen er at udvide med 2.600 kvm erhverv og 9.100 kvm boliger. Boligerne målrettes til 55+ segmentet, ligesom der skal bygges ungdomsboliger eller familieboliger.

Et nyt plangrundlag for adresserne Hvidovrevej 432-438 og Gammel Køge Landevej 362, der ejes i fællesskab af Hvidovre Kommune, Dansk Supermarked Ejendomme og en privat person, er desuden på vej i forudgående høring. Bebyggelsen i ormådet er er nedslidt og står overfor en omfattende og dyr renovering.

Kommunen overvejer derfor at sælge sin ejerlejlighedsandel sammen med de 2 øvrige ejere med henblik på, at der kan gives mulighed for ny byudvikling med både etageboliger, kontor- og serviceerhverv samt detailhandel.

For ejendommen Hvidovrevej 432-438, skal det nye plangrundlag give mulighed for en bebyggelse i 18-20 etager i op til 80 meter, så parkering kan etableres i konstruktion.

Administrationen har i form af et skitseforslag fået undersøgt muligheden for en bymæssig fortætning af Hvidovrevej 432-438 og naboejendommen Gammel Køge Landevej 362, der i dag huser håndværkerbutikken Brødrene A. & O. Johansen. Skitseforslaget er foreløbigt og vejledende og udnytter ikke de byggemuligheder det ændrede plangrundlag vil give til fulde.

De nye arealer, som er med på listen over mulige byudviklingsområder, er Tårnfalkevej, Gungevej/Høvedstensvej og kommunens materielgård, der alle er nævnt i budgetaftalen mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Hvidovrelisten som industriområder, der over tid bør omdannes til boligområder. Arealer ved Stevnsbogård i Avedøre – ligeledes nævnt i budgetaftalen - er også udpeget som et område, der kan give plads til nye boliger. 
Derudover er Hvidovrevej/Kløverprisvej, Hvidovrevej 80, Frelsens Hærs grund på Catherine Booths Vej 18, Cirkusgrunden ved Avedøre Station og forpladsen ved Frihedens Station med på listen over mulige områder for enten etagebyggeri med familie-, ungdoms- og ældreboliger, parcel- eller rækkehuse.

Den samlede liste over de 16 udpegede områder ser sådan ud:
Hvidovrevejens Butikstorv
Frihedens Stationsområde
Svend Aagesens Allé 10
Hvidovrevej/Kløverprisvej
Hvidovrevej 80
Stevnsbogård
Frelsens Hærs grund på Catherine Booths Vej 18
Rebæk Søpark Center
Immerkær 42
Græsplænen ved Rebæk Søpark
Åmarkens Stations P-arealer
Lastbilsparkeringspladsen ved Avedøre Havnevej/Rebæk Søpark
Erhvervsområdet ved Tårnfalkevej
Cirkusgrunden ved Avedøre Station
Erhvervsområdet ved Gungevej
Kommunens materielgård på Høvedstensvej 19


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS