Bricks har, af det børsnoterede selskab Blue Vision, erhvervet selskabet Strandpromenaden i København med tilhørende grund, projekt og lokalplan i oktober, nu nedrives de eksisterende boliger så 42 lieberhaveboliger med havudsigt kan opføres. Området dækker over 15.000 kvm. Planen er at bygge de mest eksklusive privatboliger i København.

Bricks indgik aftale med Blue Vision om Strandpromenaden i oktober. Købssummen blev på i alt 85 millioner kr. Heraf betales 25,5 millioner kr. kontant og de resterende 59,5 millioner kr. erlægges som gældsindfrielse fra købers side til Blue Vision.

- Vi er særdeles glade for handlen og ser med stor forventning frem til at komme i gang med processen. Det er et ekstremt spændende projekt, vi i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen Architects er ved at skabe, med en fantastisk og unik beliggenhed, i vores optik, den bedste i København, med nærmeste nabo til det eksklusive og etablerede boligområde Tuborg Nord i Hellerup. Det er en optimal kombination af natur og kultur med stranden, som en skøn oase og byen tæt på. Så markant en placering medfører et stort ansvar, som vi er klar til at tage, udtaler Martin Busk, direktør i Bricks.

Målet med købet er at skabe de mest eksklusive privatboliger i København. Havudsigt over Svanemøllebugten og Øresund er en selvfølge i alle de 42 nye boliger, der opføres. Boligerne vil blive sat til salg i 2014.

- Vi er begyndt at nedrive de 3 af de 4 gamle villaer på Strandpromenaden nummer 35, 37 og 39. De er ved at forfalde blandt andet på grund af hærværk. Den 4., Strandpromenaden 33, med tilhørende bygninger, skal renoveres fra ende til anden, så den kan komme til at rumme 4 af de i alt 42 lejligheder i komplekset, fortæller direktør Martin Busk fra Bricks.

Når de 3 huse er blevet ryddet indendørs, opsættes der hegn omkring byggepladsen, hvorefter bygningerne nedrives. Efter planen er det sket i udgangen af marts, hvorefter selve byggeriet går i gang.

- Vi arbejder tæt sammen med kommunen for at sikre, at beboerne og færdslen på de omkringliggende veje generes mindst muligt, forsikrer Martin Busk.

- Grunden ved Strandpromenaden ligger unikt, så alle lejligheder kan få udsigt over Øresund, derfor har Bricks også valgt, at gøre byggeriet eksklusivt og enestående. Det understreges blandt andet af vores valg af Schmidt Hammer Lassen Architects og vil kunne opleves i lejlighedernes materialevalg, udstyr og finish, slutter Martin Busk.

De 42 liebhaverboliger uden bopælspligt er på mellem 100 kvm og 250 kvm De sættes snart til salg.

Området på i alt 15.200 kvm er inddelt i lokalplanen som 2 underområder. I underområdet, som dækker over 7.700 kvm,  skal friarealer udgøre minimum 60 % af etagearealet for boligbebyggelse og minimum 15 % af etagearealet for erhvervsbebyggelse. I underområde 2, som har et areal på 7.500 kvm, kan der ikke opføres bebyggelse.

Den 20. juni 2010 åbnede Københavns Kommune en badestrand ved Strandpromenaden. Stranden har et areal på 4.000 kvm.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Vækst i boligmarkedet 2015-2025. Konferencen afholdes den 21. maj 2014 i forbindelse med Copenhagen Property Summit den 21.-22. maj.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Kontormarkedet vokser med 170 milliarder i 2015-2025. Konferencen afholdes den 21. maj 2014 i forbindelse med Copenhagen Property Summit den 21.-22. maj. Hvor 1000 ejendomsaktører fra Danmark og norden deltager i årets branchemesse COPSUM2014.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS