Skala architecture har i samarbejde med MT Højgaard og Niras vundet konkurrencen om UCLs nye Erhvervsakademi og Professionshøjskole på Svendborg Havn.
Kontakt
Skala architecture
Campus Svendborg vil komme til at understøtte UCL’s uddannelsesaktiviteter indenfor lærer-, pædagog-, sygeplejerske- og filmproduktionsledelsesuddannelserne og samtidigt være et campus, der opfattes som anderledes og nytænkende.
Placeret i et levende område på Svendborg Havn vil det nye campus danne ramme om fremtidens studiemiljø, med nytænkende læringsmiljøer, der også i fremtiden fremstår moderne og fremsynet.
Det nye byggeri bliver indrettet i 5 etager, med undervisningsfaciliteter fordelt på alle etager, omkring to indre atrier, som ligeledes danner studiezoner. Huset er indrettet med simuleringsrum, trænings- og øvelsesfaciliteter, der understøtter udviklingen af de studerende, og som bringer uddannelserne tættere på den virkelighed, de studerende vil møde som dimittender. Stueetagen er åben og inviterende med store rumligheder, der også kan benyttes af andre end UCL’s brugere og indeholder funktioner som studiecafé, bibliotek og idrætsfaciliteter.
Fra projektets start har vi været meget bevidste om at sætte det helt rigtige hold i forhold til at videreføre de mange gode intentioner fra projektets indledende faser. Vi har haft fokus på at danne stimulerende og inspirerende rammer for husets kommende brugere – både i forhold til rumforløb, detaljering og valg af tekniske løsninger og materialer, samtidigt med at vi sikrer bygbare, bæredygtige løsninger”, udtaler Niels Bondrup Jensen, kreativ leder hos skala architecture.
Det nye Campus Svendborg udføres med et robust og markant facadeudtryk i rødbrun tegl, der både trækker spor til de historiske bygninger på havnen og samtidigt har en klar identitet i et nutidigt formsprog. En smuk, harmonisk og særlig bygning, der udvendigt tilpasser sig havnens industrielle karakter, og samtidigt tilbyder de kommende brugere et blødt, taktilt interiør.
Søjler og drager i træ tilfører rummene en varm stemning, der er i tråd med den imødekommenhed og nærhed, brugerne skal opleve, når de kommer til bygningen. Træet komplimenteres af detaljer på værn, døre og glaslister i en varm rød farve, mens akustikken sikres gennem listebeklædt Troldtekt.
Der er arbejdet med bæredygtighed ud fra et holistisk perspektiv. Overordnet set består bæredygtigheden i projektet af fire dimensioner: Den miljømæssige, den sociale, den økonomiske og bæredygtige processer. DGNB-systemet er valgt som styrende metode, styreredskab og tjekliste. Der har blandt andet været fokus på anvendelse af materialer med miljøvaredeklarationer, minimering af miljøfarlige stoffer, genbrug og genanvendelse samt design med henblik på adskillelse.
Det nye Campus Svendborg ventes at stå klar i 2026.