Plan om eksklusivt strandhotel kan ikke finde investorer, og projektet må derfor opgives. Udvikler arbejder dog fortsat på at sælge rettighederne til projektet.
I februar 2022 løftede Mads Zangenberg sløret for sine planer om et lille eksklusivt strandhotel ved foden af Ristinge Klint. Mere end 200 lokale mødte op, og siden skrev knap 300 personer sig op som interesserede i at blive investor i projektet. De 2 altafgørende myndighedsgodkendelser kom i hus, og projektet var klart til realisering.
I dag, 6 måneder efter salget af selskabets b-aktier begyndte, kan projektejeren konstatere, at titlen som hoteldirektør desværre ikke kommer på cv´et i denne omgang.
- Da jeg for knap 2 år siden offentliggjorde hotelplanerne, var tiden en anden. Det kostede penge at have sin formue stående i banken, Rusland var ikke gået ind i Ukraine og inflationen var lav, udtaler Mads Zangenberg, stifter af Ristinge Strandhotel.
Selskabet ville rejse kapital til byggeriet ved at sælge 375 ”folkeaktier” af 45.000 kr. Men allerede på selskabets første online investormøde tilbage i september begyndte de røde lamper at blinke, da kun 2 interesserede investorer deltog på mødet. Bedre gik det til de 3 fysiske investormøder ved hotellet, hvor flere lokale – primært områdets sommerhusejere - kiggede forbi, dog med det forbehold om at afvente projektets ansøgning om støtte.
I august 2023 søgte projektet Realdania om 11,86 millioner kr. i støtte til opførelse af det bæredygtige hotelprojekt med stærk lokal forankring. Men Realdania vurderede, at projektet ikke falder indenfor foreningens filantropiske strategi, primært fordi projektet er for kommercielt.
Finansiering af ejendom. Kurset afholdes den 29. maj 2024.
- Hotelprojektet på Ristinge har et helt unikt kulturelt, naturmæssigt og æstetisk stedbundet potentiale, som burde udfoldes til glæde for både besøgende og lokalsamfund, udtaler Mads Zangenberg,
Han mener, at projektet i alle henseender lever op til foreningens strategi. Han påpeger, at der er givet støtte til en lang række andre privatejede, kommercielle hoteller.
- Den gode nyhed, som skulle få de private investorer med, kom derfor aldrig. Og kombinationen af inflation, krig og usikkerhed på aktiemarkedet har selvfølgelig også medvirket til, at under 1 procent af de 300 interesserede har købt aktier i projektet, udtaler Zangenberg, som samtidig fastslår, at de personer, som har investeret i projektet får 100 procent af det indskudte beløb tilbagebetalt.
De sidste par måneder har Mads Zangenberg været i dialog med flere potentielle storinvestorer, i håb om at kunne realisere projektet.
- Om jeg selv skal være en del af projektet, er ikke længere altafgørende, udtaler Mads Zangenberg.
- Det vigtigste for mig er, at projektet bliver realiseret. Til glæde for lokalsamfundet og for hele Langeland, siger han.
Derfor arbejdes fortsat på at sælge rettighederne til projektet, som senest skal være i gang i marts 2026, hvor dispensationen fra Kystdirektoratet udløber.
- Når det kan lykkedes at drive succesrige hoteller af samme størrelse midt ude i naturen i Norge og Sverige, hvorfor så ikke på fantastiske Langeland, spørger Mads Zangenberg, som fortsat håber at finde en investor, der tror på projektet.