De første 2 bygninger klar til indflytning på Thomas B. Thriges Gade i Odense

De første 2 bygninger klar til indflytning på Thomas B. Thriges Gade i Odense

Hvor der for 3 år siden var en 4-sporet vej, står nu 2 nybyggede huse klar til at tage imod de kommende beboere. De er de første af i alt 14 bygninger og 9 byrum, som, sammen med det nybyggede kultur og konferencehus Odeon, skal genskabe en sammenhængende bymidte i Odense Centrum.

Kontakt

Yderligere oplysninger:

Odense Kommune
Borgmester
Peter Rahbæk Juel
T: +45 6551 1000
E: peterrj@odense.dk

I 40 år har Thomas B. Thriges Gade delt Odense over på midten, men nu har byomdannelsesprojektet Fra Gade til By har nået en historisk milepæl. De første af mange byggerier på den tidligere Thomas B. Thriges Gade står færdige og de første beboere flytter ind i den nye bydel.

Målet med byomdannelsen, som Odense Kommune og Realdania står bag, er at skabe et tæt og bæredygtigt byliv, som kan tiltrække både erhvervsliv og borgere og bidrage til udviklingen af Odense.
 
Husene er bygget af det odenseanske ejendomsselskab 5E og står lige der, hvor Thomas B. Thriges Gade blev lukket for gennemkørende trafik den 29. juni 2014 af daværende borgmester Anker Boye.

Lukningen af gaden var startskuddet på det gennemgribende byomdannelsesprojekt, som nu for alvor er ved at tage form. Fra 2013 til 2020 omdannes den firsporede Thomas B. Thriges Gade til et bilfrit byrum med boliger og letbane midt i Odense. Det er det mest gennemgribende byomdannelsesprojekt i Odenses historie.

Projektet er et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Team Entasis og Cowi er rådgivere for projektet. I oktober 2016 åbnede Fra Gade til By den nordlige del af en 40.000 kvm stor parkeringskælder med plads til 1.000 biler. Den nordlige del af parkeringskælderen har plads til 500 biler.
 
I hele projektet bygges 53.000 kvm med 300 boliger og 500 arbejdspladser. Projektet koster 972 millioner kr., hvoraf Realdania og Odense Kommune hver betaler 255 millioner kr. Det resterende beløb på 462 millioner kr. finansieres ved salg af byggeretter og parkeringsanlæg.

Fakta

Borgmester Peter Rahbæk Juel er sammen med repræsentanter fra byrådet og partnerskabet bag Fra Gade til By med til at byde de første beboere velkommen til den nye bydel.

Det sker ved en lille reception tirsdag den 30. maj klokken 12.00 for beboerne på de nye adresser Carl Nielsens Kvarter nr. 9 og nr. 17.

Tilmelding er nødvendig senest den 30. maj klokken 10.00 til mail: smor@odense.dk

Tommy Blindkilde, 29. maj 2017


Send denne artikel til en ven eller en kollega

Send denne artikel til en ven eller en kollega


5. oktober 2017
Middelfart - udvikling og investeringer for 5 milliarder 2017-2027 - Program09.35

Strategi og visioner for Middelfart 2017-2027

Middelfart ligger centralt i landet som den fynske del af Trekantområdet, og har derfor en attraktiv placering for bosætning og virksomheder. Middelfart har gennemgået en storstilet forvandling med et 17.000 kvm nyt bycenter og rådhus til 250 millioner kr. centralt i byen. Bycentret består ud over rådhuset også af nye boliger og 3.000 kvm butiksarealer, der skal styrke og trække endnu flere handlende til byen. Hvilke visioner og perspektiver er der for Middelfarts udvikling? Hvordan vil byen i fremtiden drage fordel af sin placering og samarbejdet i Trekantområdet, og hvordan vil Middelfart og som grønt vækstcenter tiltrække grønne virksomheder?

Steen Dahlstrøm, Borgmester, Middelfart Kommune


10.00

Konkrete planer og projekter 2017-2027

Hvilke planer og perspektiver for udvikling af erhverv, butikker og boliger er der i Middelfart? Hvad er behovet? I hvilken retning skal Middelfart byudvikles? Hvad er status og tidsplanen for igangværende byggeprojekter, og hvad siger lokalplanerne? Hvilke områder ønsker kommunen at udvikle til boliger og erhverv, og hvilke kommende udbud har kommunen? Hvordan ser byens udvikling frem mod 2027 ud? Byrådet i Middelfart vedtog sommeren 2017, at der skal laves en ny udviklingsplan, som afløser "Middelfart midtbyplan" fra 2003, da den nu næsten er realiseret. Hvordan kommer arbejdet med den nye midtbyplan til at forløbe?

Jørgen Knudsen, Plan- og byggechef, Middelfart Kommune


10.25

Udvikling af Kulgrunden for 220 millioner kr

Kulgrunden ved Havnegade ligger centralt i Middelfart og kan i fremtiden komme til at danne rammen om et nyt boligprojekt. Nissen Group planlægger at opføre 8.500 kvm boliger, der falder i højde fra 7-8 etager ved Nytorv til 3-4 etager mod marinaen ud mod vandet. Det vil give Middelfart 80 nye lejligheder med udsigt ud over havnen og Lillebælt. Budgettet er 220 millioner kr. Hvordan kommer byggeriet til at se ud, hvem henvender det sig til, og hvor stort er behovet for boliger i Middelfart? Hvad vil nybyggeriet tilføre Middelfart og havneområdet? Nissen Group planlægger også at opføre 22 lejligheder til 25 millioner kr. på Søndergade i Nørre Aaby.


10.50

Kaffepause


11.20

Klimasikring af Middelfart til 100 millioner kr.

Middelfart skal klimasikres gennem projekterne ’KlimaByen’ og ’KlimaHavnen, som begge har fokus på byudvikling gennem klimatilpasning, og dermed på udvikling af multifunktionelle byrum og klimatilpasningsløsninger. KlimaByen omfatter et 450.000 kvm stort område i Middelfarts vestlige del og rummer tre forskellige vandveje, der løber gennem tre forskellige bykvarterer, blandt andet Middelfarts historiske bydel og havn. KlimaHavnen demonstrerer, hvordan man kan håndtere stigende havvand og øgede regnvandsmængder i den centrale bymidte og langs havnefronten i Middelfart. Hvordan klimasikrer man Middelfart, ikke mindst det historiske centrum? Og hvordan vil tiltagene forandre byen og skabe bedre forhold?

Helle Baker, Arkitekt MAA /Projektleder for ’KlimaByen’ , Middelfart Spildevand


11.45

Alment boligbyggeri for 130 millioner kr. i Middelfart

Den almene Boligforeningen Lillebælt planlægger at opføre almene boliger på den 1.480 kvm store tidligere taxagrund på Jernbanegade samt på Skrillingevej. De to adresser vil kunne huse 57 lejligheder på mellem 80 og 100 kvm. Samtidig forventer boligforeningen at overtage det gamle rådhus på Østergade i Nørre Aaby, som enten skal nedrives eller omdannes til 19 almene boliger. I alt forventer man at opføre boliger for op mod 130 millioner kr. Hvordan kommer byggerierne til at se ud, og med hvilken tidsplanen skal de bygges? Hvor stort er behovet for alment boligbyggeri i Middelfart, og er der byggeplaner også for fremtiden?

Alex Gren, Formand, Boligforeningen Lillebælt


12.10

Boligmarkedet i Middelfart

Befolkningstallet i Middelfart vil stige fra 37.920 indbyggere i 2016 til 39.605 indbyggere i 2028. Det er en stigning på 1683 personer eller 4,4 % og svarer til en gennemsnitlig stigning på 140 personer om året. Samtidig ligger Middelfart centralt og naturskønt med korte afstande til Odense og det øvrige Trekantområde. Hvordan vil det påvirke tilflytningen og dermed boligmarkedet på sigt? Hvilke typer boliger efterspørger kunderne, og hvad er prisniveauet og liggetider nu og i nærmeste fremtid? Hvilke områder er særligt attraktive?

Henrik Schultz, Ejendomsmægler og Valuar MDE, Indehaver, Real Mæglerne


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

Frokost


Nye talere

Jens Chr. Sørensen

Seniorkonsulent i Teknologisk Institut taler på Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS
Lars Thomsen Nielsen

Seniorspecialist i Teknologisk Institut taler på Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS
Mahad Farah

Udviklingschef i Innovater taler på Almene boliger i København - udvikling og byggeri 2018 - 2028
Thomas Frøbert

Partner i Bech-Bruun taler på Omdannelse af erhverv til bolig
Ole Nielsen

Direktør i Himmerland Boligforening taler på Jylland: Senior- og ældreboliger - udvikling og byggeri
Søren Boel Pedersen

Manager Erhvervs- og byudvikling i Aarhus Kommune taler på Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling - 2018
Peer H. Kristensen

Turistchef i Visit Aarhus taler på Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling - 2018
Allan Nielsen

Adm. direktør i Skjøde Knudsen taler på Odense investerer 52 milliarder i byudvikling