I løbet af de næste 10 år er der brug for at ansætte, hvad der svarer til 50 procent af de ejendomsadministratorer, der er beskæftiget i ejendomsbranchen i 2016, viser beregninger fra Ejendomsforeningen Danmark. Det er godt nyt for samfundet og beskæftigelsen, men samtidig også en stor udfordring for ejendomsbranchen.
Kontakt
Yderligere oplysninger:
DEAS
Administrerende direktør
Henrik Dahl Jeppesen
T: +45 2790 1035
Ejendomme spiller en central rolle for samfundet og for den enkelte dansker, både i forhold til bolig, fritid og arbejdsplads. Og udlejerne og ejendomsadministratorerne er afgørende for opgaven med at sikre drift, forvaltning og vedligeholdelse af landets boligudlejnings- og erhvervsejendomme samt andelsbolig- og ejerforeninger.
NB! Bestyrelsesarbejde i ejendomsselskaber. Seminaret afholdes d. 6. september 2017.
I 2016 skønnes antallet af beskæftigede ejendomsadministratorer i Danmark at være 8.646. I løbet af de næste 10 år skal der uddannes 4.250 ejendomsadministratorer ekstra, hvis der skal være arbejdskraft til at matche behovet for administration af både private, almene og offentlige ejendomme. Det er konklusionen på beregninger foretaget af erhvervsorganisationen Ejendomsforeningen Danmark.
- Det er en kæmpe udfordring, som vi i ejendomsbranchen tager meget alvorligt og arbejder målrettet på at få løst, siger Henrik Dahl Jeppesen, der er formand for Ejendomsforeningen Danmarks administratorsektion og administrerende direktør i ejendomsforvaltningsselskabet DEAS.
NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Seminaret afholdes d. 7. marts 2017.
For at følge med udviklingen i ejendomsadministratorbranchen, vil der i årene frem mod 2026 være behov for 2.088 flere ejendomsadministratorer. Desuden skønnes det, at 25 procent af de nuværende ejendomsadministratorer vil være gået på pension i perioden frem til 2026, hvilket betyder, at der vil blive behov for yderligere 2.161 ejendomsadministratorer.
- Vi skal som branche blive langt mere synlig og vise, hvor attraktiv vi er som arbejdsplads, både over for de nyuddannede men også over for erfarne kræfter i andre brancher. Vi er i hård konkurrence med mange andre gode og spændende arbejdspladser om den kvalificerede arbejdskraft, og her har vi rent faktisk rigtig meget at byde på som branche. Det skal vi blive bedre til at fortælle om, siger Henrik Dahl Jeppesen.
NB! Finansiering af ejendom. Seminaret afholdes d. 21. februar 2017.
- Og så har alle virksomheder i branchen et ansvar for at skabe flere praktikpladser til de nyuddannede. På den måde kan de studerende prøve ejendomsadministrator-jobbets mange facetter af, og vi opbygger en relation, som i mange tilfælde fortsætter efter de studerende er færdiguddannet, uddyber han.
Ejendomsforeningen Danmark håber, at flere i fremtiden vil få lyst til at skifte fra for eksempel bank- og forsikringsverdenen til erhvervet som ejendomsadministrator.
NB! Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Seminaret afholdes d. 6. december 2016.
- Vi er en branche, der står og mangler flere tusinde medarbejdere de kommende år. Uddanner man sig til ejendomsadministrator, kan man derfor se frem til en høj grad af jobsikkerhed, siger Henrik Dahl Jeppesen, der samtidig glæder sig over, at branchen kan bidrage til en øget beskæftigelse.
Ejendomsforeningen Danmark arbejder også målrettet på at kunne tilbyde et kursus i ejendomsadministration for ledige medarbejdere.
NB! Certificering - nye krav i Byggeloven. Seminaret afholdes d. 28. februar 2017.
- Som branche skal vi stå klar til at modtage medarbejdere fra beslægtede brancher og til at omskole dem, så de kan bruge deres kvalifikationer i jobbet som ejendomsadministrator, siger Henrik Dahl Jeppesen.
Antallet af beskæftigede ejendomsadministratorer skønnes ifølge Danmarks Statistik i 2016 at være 8.646. Det er en stigning på 2.700 i forhold til 1997, hvilket svarer til en stigning på 2 procent per år. I 2016 skønnes det, at der er i alt 32.931 beskæftigede i ejendomsadministratorbranchen.