Hvordan vi får mere liv i gågaderne

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Revitalisering af gågader og bykerner: hvad virker?

Revitalisering af gågader og bykerner: hvad virker og hvad virker ikke - hvornår? Skal de traditionelle handelsgader som tiden er løbet fra transformeres med nye funktioner eller skal man satse på en ny type butikker eller begge dele? Eller er det det visuelle løft med granitbelægning, lys og kunst i det offentlige rum, man skal satse på? Koncepter. Erfaringer. Konkrete eksempler.

10.00 Revitalisering med butikker i centrum

BIDdanmark-modellen med det fulde navn Business Improvement Districts har givet nyt liv til godt 27 km handelstrøg i Danmark.

Mikkel Niess , Direktør, BIDdanmark

10.25 Støttemidler til revitalisering af bycentrer og gågader

Hvilke muligheder er der for at opnå støtte til revitalisering af bymidter og gågader? Indsatsen for levende og bæredygtige bymidter under Regionalfonden.

Kirstine Halken , Teamleder, Erhvervsstyrelsen

10.50 Overdækning af en gågade: erfaringer

Danmarks eneste overdækkede gågade ligger i Ikast og fylder netop 25 år. Erfaringer.

11.15 Kaffepause
11.45 Lovrammer

Den nye Planlov forventes at træde i kraft i januar 2024, og skal indeholde nye krav om strategisk planlægning for bymidter. Meningen er, at de nye regler skal gøre det nemmere at revitalisere bykerner. Lovrammer for revitalisering af gågader og bymidter. Hvad sker der, hvis man dispenserer fra lovreglerne?

Pia Graabech , Plan- og Landdistriktsstyrelsen

12.05 Levende bymidter: erfaringer fra 5 testbyer

Partnerskab for levende bymidter offentliggjorde i maj 2021 en række anbefalinger og en værktøjskasse til arbejdet med at skabe levende bymidter. Som en del af forløbet blev 5 testbyer: Rødekro, Vojens, Lemvig, Vordingborg og Ringsted udvalgt til at afprøve partnerskabets anbefalinger og værktøjer i praksis. Plan- og landdistriktsstyrelsen har fulgt arbejdet og har løbende samlet erfaringer og eksempler fra de fem testbyers arbejde.

Pia Graabech , Plan- og Landdistriktsstyrelsen

12.30 Shoppingcentret som model for urban revitalisering

Shoppingcentre har tit det, bykerner mangler: de tiltrækker besøgende og skaber liv, både indendøre og i de tilstødende byrum. Kan shoppingcentret danne en model for urban revitalisering?

13.00 Spørgsmål og afslutning
13.05 Frokost

Baggrund

Tiden er løbet fra mange centrale byrum og gågader. Butikkerne står tomme og folk finder andre steder at færdes og handle i. Det har fået flere byer til at satse på revitalisering af bymidter og de centrale handelsgader.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her