SØNDERBORG: De store projekter

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Overblik: Vision og prioriteter for Sønderborg

Sønderborg har det næsthøjeste antal industriarbejdspladser i Danmark, målt i forhold til indbyggertallet, men mange arbejdspladser faldt også fra under krisen. Udviklingen er nu ved at vende, og Sønderborg har satset stærkt på havneområdet, der udvikles med kulturudbud, kollegie og grænselandets største hotel, og som sammen med byens nye position som krydstogtsdestination skal cementere byen som turistmagnet. Det vil skabe nye arbejdspladser til byen og kan sætte yderligere gang i byens erhverv, detailhandel og dermed også bosætning. Hvilke perspektiver er der for udviklingen af Sønderborgs rolle som driftigt regionalt kraftcenter, og hvilke muligheder ligger der for entreprenører og investorer i Sønderborg i forhold til infrastruktur, bosætning, erhverv, uddannelse og oplevelsesindustrien? Hvad bliver de største udfordringer, og hvordan skal de løses? Hvilke muligheder er der for at skabe synergi med området syd for grænsen? Den nye kommuneplan 2019 - 2031.

Tim Johnny Hansen , Kommunaldirektør, Sønderborg Kommune

10.00 Konkrete planer og projekter i Sønderborg 2019-2029

Sønderborg er fra efteråret 2018 blevet værtsby for krydstogtsturisme og har haft stærkt fokus på udviklingen af det 50.000 kvm store havneområde, hvor byen har fået hotel og Multikulturhus. Der udvikles også andre steder i Sønderborg Kommune, blandt andet i Augustenborg, hvor 16.000 kvm af Nordhavnen samt 80.000 kvm af Sydhavnen udlægges til nye boligprojekter. Hvordan er status på Kommunens planer og projekter? Hvilke udbud har kommunen på bolig og erhvervsgrunde? Der arbejdes også med planerne om en forbindelse fra Als til Fyn, et projekt, der kan løbe op i investeringer for 10 milliarder kr. Hvordan forløber planerne med at virkeliggøre projektet, og hvilken betydning vil det få for Sønderborg?

Sille Marcussen Dall , Plan og myndighedschef, Sønderborg Kommune

10.25 Udvikling af JF-grunde på i alt 120.451 kvm

Hanssen Ejendomme har i 2018 erhvervet de 2 tidligere JF-bygninger beliggende henholdsvis på Linde Alle og Augustenborg Landevej af DLG. Grundene skal udvikles med afsæt i Sønderborg Kommunes ønsker og visioner for de 2 områder, der har et grundareal på i alt 120.451 kvm. På den ene af grundene ønsker Hanssen Ejendomme at udvikle en ny bydel med oværvægt af boliger, mens man på den anden grund ønsker at udvikle Sønderborg som handelsby kombineret med dynamisk erhvervsområde, der vil tilføre flere nye arbejdspladser til byen. Hvordan skal henholdsvis bolig- og erhvervsdelen udvikles? Hvad vil de nye butikker tilføre Sønderborgs handelsliv? Hvordan ser udviklingen for detailhandlen ud i en by, der er udfordret af nærheden til den tyske grænse og den lavere tyske moms?

Michael Andersen , Adm. direktør, Hanssen Ejendomme

10.50 Kaffepause
11.20 3. etape: Renovering af Sygehus Sønderjylland for 100 millioner kr

3. fase af renovering af Sygehus Sønderjylland. Region Syddanmark planlægger renovering af Sygehus Sønderjylland i Sønderborg. Fase 3 af projektet omfatter renovering og samling af sengestuer i tårn 2 og 3 fra august 2020 til juli 2022. Den samlede pris bliver på 100 millioner kr.

11.45 Sønderborg Lufthavn udvides for 343 millioner kr.

Sønderborg Lufthavn har store byggeplaner. Investeringer for 343 mio. kr. er på tegnebrættet frem mod 2026. Infrastruktur og transport er udpeget som ét af de områder, der skal skabe vækst og udvikling i Sønderborg, og onsdag godkendte kommunens økonomiudvalg den forretningsplan, der kan bane vej for en udvidelse af Sønderborg Lufthavn. Investeringsplanen, der er todelt, er samlet set estimeret til 343 mio. kr. og løber frem til 2026. I fase 1 skal der blandt andet bygges en ny terminal og investeres i nye flystandpladser og nye parkeringsfaciliteter. I fase 2 skal der investeres i udstyr og driftsmateriel, en udvidelse af landingsbanen og erhvervsområdet, en udbygning af terminalen samt en udvidelse af parkeringsfaciliteterne. Inden da skal finansieringen på plads. Sønderborg Lufthavn betjener årligt 70.000 passagerer, og målet er at nå 300.000 inden 2022.

Christian Berg , Lufthavnschef, Sønderborg Lufthavn

12.10 10.930 kvm kasernebygninger omdannes til hotel og kontor

Sønderborg Kaserne med det samlede areal af 10.930 kvm, som indtil april 2014 husede Sergentskolen, er i 2018 blevet solgt til ejendomsudviklingsselskaber Castra. Kasernegrunden er på godt 61.000 kvm. De nye ejeres plan er, at de nyeste overnatningsbygninger indrettes til hotel med 54 værelser mens den gamle gymnastiksal skal omdannes til morgenmadsrestaurant samt selskabs- og konferencelokaler. I kasernebygningen skal der indrettes kontorhotel, tech-park samt lejligheder.

Thorben Jensen , Castra

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Sønderborg er ved at blive færdig med en omfattende byudvikling omkring den 50.000 kvm nedlagte industrihavn, som udvikles for 1 milliard kr. efter en masterplan af Frank Gehry. Området har fået kollegium, nye boliger, kontorer, et multikulturhus til 100 millioner kr. og grænselandets største Hotel, Alsik til 600 millioner kr.. Byen er således klar til at modtage de op mod 4000 ekstra turister, som forventes årligt, efter at byen bliver ny krydstogtsdestination.

Den øgede turisme vil skabe yderligere jobvækst i området og passer godt med kommunens strategi med at øge den samlede beskæftigelse med 2.000 nye arbejdspladser, skabe et synligt kulturliv i bybilledet med pladser og faciliteter, der rummer liv.

Byens Ejendom vurderer, at der på sigt skal bruges 13 milliarder kr. på byudvikling i Sønderborg. Konferencen giver dig et overblik over kommende vigtige projekter og et indblik i Sønderborgs vækstmuligheder her og nu og i fremtiden.

 

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 29. oktober 2019
Klokken kl. 09.00 - 12.40
: Scandic SønderborgScandic Sønderborg, Ellegårdsvej 27, 6400 SønderborgDe kommer også

Castra

Thorben Jensen

EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

Mads Sølvsten Dahl

Hanssen Ejendomme

Michael Andersen

Helge Bruhn A/S

Leif Mikkelsen
Michael Schmidt
Lars Bruhn

Jyske Realkredit A/S

Kurt Dupont

Kuben Management A/S

Anders Thanning

SF-M ApS

Henrik Skriver
Helene Hjort

Sib Byggeri A/S

Lars Juhl
Torben Golles
Erling Lausen
Hans Christian Jensen

Sweco Danmark A/S

Kristian Sørensen
Esben Molsted
Kim Peters

Sønderborg Kommune

Tim Hansen
Sille Marcussen Dall

Sønderborg Kommunes Erhvervsservice

Pernille Refshauge

Sønderborg Lufthavn

Christian Berg

V2C ApS

Hans Toksvig Larsen

Andre konferencer

Tilmeld dig her