Seniorboliger og seniorkollektiver - ideer, udvikling og byggeri

Baggrund

Den hastigt aldrende befolkning betyder, at der er stor efterspørgsel på seniorboliger. Den stigende interesse gælder i stor grad også seniorbofællesskaber, som vinder større og større udbredelse. Undersøgelser viser, at 80.000 overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste 5 år. Pt. står i gennemsnit 28 ældre på ventelister til hvert af de 7.000 seniorbofællesskaber, der eksisterer i Danmark i dag.

Program

09.00 Registrering og morgenkaffe
09.30 Velkomst
09.35 Markedet for seniorboliger og seniorbofællessdkaber
Markedet for seniorboliger og seniorbofællesskaber. Hvilke typer boliger retter efterspørgselen sig efter? Leje-, eje-, almene- eller andelsboliger? Priseudvikling og afkast. "Egen bolig" eller bofællesskab. Hvem køber eller lejer seniorboliger: Hvordan segmenterer man kundegruppen? Og skal et bofællesskab anlægges "bredt" så det appelerer til alle eller skal man sigt efter mere snævre målgrupper. Hvorfor bygges der ikke flere bofællesskaber for ældre på trods den store efterspørgsel? Kommer der et marked for drift af seniorbofællesskaber?

Peter Schnell Jensen , Senior Manager, PwC Real Estate

10.00 Hvilke seniorboliger er der behov for?
Realdania er i partnerskab med både private investorer, pensionskasser og almene partnere med til at udvikle nye typer af boliger og bofællesskaber for seniorer rundt omkring i landet. Hvilke erfaringer har man gjort i forbindelse med de mange projekter? Hvad efterspørger seniorerne i dag og er der overhovedet ét svar til de mange forskellige ældregruppers behov og ønsker? Er fremtidens ældrebolig en del af et bofællesskab eller er der også plads til andre boformer?
10.25 Udvikling af den fremtiddsikrede seniorbofællesskab
Hvordan griber man arbejdet an med at etablere et bofællesskab for seniorer, så det også er tidssvarende for fremtidens seniorer? Er det tid til at udfordre, at der altid skal være et fælleshus, og hvad er tidsplanerne for projekterne? Holdet med det aarhusianske arkitektfirma AART architects i spidsen er udpeget som vinder af Realdanias og Realdania By & Bygs konkurrence om udviklingen af et nyskabende seniorbofællesskab i Naturbydelen i Ringkøbing.

Anders Tyrrestrup , Partner, CIO, Arkitekt MAA, AART architects

10.50 Kaffepause
11.20 Pensionsselskab udvikler nye standarder for seniorbofællesskaber
Pensionsselskabet PFA har i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut udviklet PFA Seniorboligstandard®, der giver en række konkrete anvisninger på, hvordan en god seniorbolig skal indrettes. Kravene fungerer som tilføjelser eller udvidelser til gældende bygningsreglement, og er udarbejdet med baggrund i anbefalinger fra Tænketanken – Den nye 3. alder, som blev sammensat af en række beslutningstagere, meningsdannere og organisationer. PFA har sammen med Realdania startet et pilotprojekt om et seniorboligfællesskab i Horsens, som skal høste de første konkrete erfaringer med Seniorboligstandard® og det at etablere et boligfællesskab.

Jesper Brask Fischer , direktør, PFA Senior Services

11.45 Fremtidens seniorbofælleskaber: en antropologs perspektiv
Hvordan kan fysiske faciliteter understøtte de sociale relationer på tværs af forskellige beboergrupper? Seniorernes behov og ønsker til udformningen af fremtidens seniorbofællesskaber. "Bottom-up" og "Top-down" bofællesskaber.
12.10 Kommende udvikling: Ombygning af Diakonissestiftelsen til 376 mio.
Diakonissestiftelsens tidligere hospitalsområde på Frederiksberg udvikles med bl.a. i alt 56.000 kvm fordelt på 192 senior- og ældreboliger, daginstitutioner for børn, og andre faciliteter for sundhed, service, omsorg, pleje og uddannelser. De kommende projekter omfatter: Opførelse af Sundhedshus og Atriumgård til 126 millioner kr. med forventet byggestart i september 2021. Opførelse af plejecenter, seniorboliger mm. på delområde 7 til 250 millioner kr. med forventet byggestart i august 2024.
12.35 Afslutning
12.40 Frokost
Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

De kommer også

CG Jensen A/S

Hans Jørn Kühn

Frost & Kjøller Ejendomme A/S

Anne Mette Frost

Hersted Ejendomme A/S

Karina Filtenborg Petersen

Julius M. Goldschmidt Holding A/S

Michael Andersen

Keinicke & Co

Cathrine Krogh Keinicke

Kjær & Co Consulting

Marlene Rishøj Cordes

Kongeegen A/S

Ib Henrik Rønje
Jakob Venø Schougaard
Niels Østergaard

KONTORET

Jane Sundstrøm

Moos Byggeri

Steffen Moos
Jesper Rasmussen
Peter Brockdorff

PFA Senior Services

Jesper Brask Fischer

Property Development Scandinavia ApS

NICLAS THORSBRENNER

PwC Real Estate

Peter Schnell Jensen

Roskilde Kommune, Plan og Udvikling

Anna Brandt Østerby

Skala Arkitekter A/S

Mette Louise Jepsen
Jeppe Blohm Nielsen

AART architects

Anders Tyrrestrup

Andre konferencer

Tilmeld dig her