Ny vækstsektor: Energi- og miljøbyggeri

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Kommende udvikling for energisektoren i Danmark

Danmark har gjort en stor indsats for at modernisere energisektoren og udvikle bæredygtige energikilder. Alligevel observerer vi en vis afmatning i udviklingen af vedvarende energi, elnettet og anden energiinfrastruktur. Afgifter og langtrukne bureaukratiske processer bærer en betydelig del af skylden for denne tilstand. Hvilke planer har regeringen for videreudvikling af energisektoren i Danmark? Hvilke nye lovinitiaver og andre politiske tiltag er på vej i både dansk- og EU sammenhæng?

10.00 Hvilke muligheder for byggebranchen byder energisektoren på?

Stadig flere firmaer i bygge- og ejendomsbranche får øje på den kraftige udvikling i energisektoren og ruster op for at imødekomme de enorme behov, der bliver skabt at udviklingen af vind- og solcelleanlæg, varme- og fjernvarmeværker, fjernvarme- og elnettet, kraftværker, power-to-X anlæg, energiparker, biogasanlæg, tekniske anlæg som for eksempel vandværker, renseanlæg samt energirelevant industriproduktion, som f.ex. produktion af batterier.

10.25 Energisektoren og arkitektur

Flere store projekter med eksempelvis vindmøller, solcelleparker, Power-to-X eller biogasanlæg er på tegnebrættet i Danmark. Det har fået flere arkitektfirmaer til at oprette nye afdeling afdelinger, der fokuseserer nemlig på denne type projekter.

10.50 Energiinvesteringer: grundkøb og synergi med andre aktører

Energiivesteringer kræver ofte store arealer. Hvordan er det med at finde og erhverve grunde til så store investeringer? Er kommuner og lokale indbyggere glade for disse investeringer og hvordan forhandler man med de andre aktører i projekterne? Hvilke fordele er der ved enenrgiinvesteringer? Muligheder for synergi med andre erhvervs- og ejendomsaktører.

11.20 Kaffepause
11.45 Energiparker

Regeringen har indgået en aftale med en række partier om udbygningen af vedvarende energi på land Aftaleparterne er enige om, at det fremadrettet skal være lettere og hurtigere at bringe større, sammenhængende arealer i spil til energiparker. Loven muliggør udpegning af energiparker på land med bedre vilkår for etablering af vindmøller og solcelleanlæg samt tilknyttede anlæg i form af PtX-anlæg og anden erhvervsmæssig bebyggelse.

12.15 Minikraftværker

PensionDanmark og Copenhagen Infrastructure Partners, CIP, vil bygge mini-kraftværker, når der bygges industriparker, datacentre og distributionscentre. De nye kraftværker og private elnet skal få strøm fra deres egne solparker eller vindmøller, så byggeriet bliver uafhængigt af det normale elnet. 

12.35 Investering i energibyggeri

Jysk Energi har skabt et nyt selskab ved navn Ænergy sammen med KP Invest og Raundahl & Moesby. Ænergy beskæftiger sig med udvikling, opførelse og drift af solcelle- og hybridparker. 

13.00 Spørgsmål og afslutning
13.05 Frokost

Baggrund

Danmark står over for en kæmpe transformation af vores energiforsyning. Det gælder både energiproduktion, ditributionsnettet og opbevaring af enenrgi med med sol, vind, el og PtX.

Danmarks strategi er bl.a. at firedoble elproduktionen fra sol og vind på land frem mod 2030. 

Nye ideer, løsninger og initiativer pibler frem og flere og flere firmaer i bygge- og ejendomsbranchen nu ruster op for at være med i denne udvikling.

Også investorer har fået øje for den fremadstormende sektor, der giver mulighed for risikosprædning og udvidelse af porteføljen.

De segmenter af energisektoren, som nu er under udvikling omfatter bl.a.:

  • Kraftværker
  • Varme- og fjernvarmeværker
  • Power-to-X anlæg
  • Energiparker
  • Biogasanlæg
  • El-net og fjernvarmenet
  • Energirelevant industriproduktion, som produktion af batterier
  • Datacentre som energikilder

 

Dertil kommer miljøanlæg som vandværker og rensningsanlæg.



Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her