Hotelmarkedets udvikling 2017-2027

Hotelmarkedets udvikling 2017-2027

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 2. maj 2017 kl. 09.00 - 12.15

Baggrund

Hovedstadens turisme satte rekord med 8 millioner overnatninger i 2015. Det er en fremgang på 6,7 procent siden 2014. Det er det 6. år i træk med vækst siden finanskrisen. I 2009, hvor antallet af overnatninger dykkede mest, var der 6,3 millioner overnatninger i hovedstaden. De lidt over 8 millioner overnatninger i 2015 er en fremgang på over 600.000 i forhold til 2013. Stigningen skyldes dels, at der er kommet 2,3 procent flere hotelværelser siden 2014, men også at belægningen af de eksisterende hotelværelser er steget fra 67 procent i 2014 til 72 procent i 2015. Selvom der er pæn fremgang i danske overnatninger, er det stadig udenlandske besøgende, der fylder mest i hovedstadens turisttal. Svenskerne er på trods af en tilbagegang stadig den største udenlandske nationalitet for hovedstadens turisme. På en ny anden plads kommer Storbritannien, der med en fremgang på over 15 procent har skubbet nordmændene ned på en 3. plads. Siden 2011 har hotellerne i hovedstaden oplevet en stigning i britiske overnatninger på næsten 50 procent. Men også antallet af nordamerikanere og kinesere følger godt med. Der var 19 procent flere overnatninger fra USA og en fremgang på over 9 procent i antallet af kinesiske overnatninger i 2015.

På trods af den betydelige kapacitetsudbygning over de seneste 3-4 år er der fortsat gang i hotelbyggeriet med baggrund i positiv udvikling i turiststrømmen og det stigende antal overnatninger. Også på indtjeningssiden går udviklingen i den rigtige retning. Nye hoteller planlægges, og der kommer nye investorer, nye hotelmærker og koncepter på markedet. Flere internationale investorer er på udkig efter mulighederne for en god hotelinvestering, og det er nærliggende at forvente, at vi i den kommende tid vil se flere store internationale aktører involveret i markedet.
I København er der planer om at opføre nye- eller udvide eksisterende hoteller i bl.a. Sydhavn, Kødbyen, ved Dybbølsbro Station, på Poshusgrunden i Københavns City, ved Tivoli, på Frederiksberg og i Ørestaden.

Hotelbranchen kan nu se frem til en endnu større koncentration i kapitalkæder, kontingentbaseret kædesamarbejde, franchisebaseret samarbejde og lignende. En koncentration, som vil have til formål at skabe stordriftsfordele for branchens spillere. Endvidere kan individuelle hoteller ved et stærkt og nichepræget koncept præstere rigtig godt i et presset marked.Program

09.00

Registrering og morgenmad


09.30

Velkomst


09.35

Investering i hoteller

Hotelbranchen oplever en generel fremgang i øjeblikket, hvilket fører til et stigende behov for hoteller særligt i København. Også udenlandske aktører har fået øjnene op for mulighederne i Danmark. Hvordan ser hotelmarkedet ud fra hoteloperatørenes synsvinkel, og er der nye aktører som er interesseret i at etablere sig i København? Hvor ser markedet ud til at bevæge sig hen i forhold til 3., 4. og 5. stjernede hoteller? Hvem er de primære aktører inden for investeringer i hoteller, og hvordan ser fremtiden ud? Hvilke forhold skal man være opmærksom på i forbindelse med investeringer i hoteller, når det gælder valg af hotelkoncept, brand, operatøraftale, garantistillelse og finansiering? Hvilket afkast har der været på hotelejendomme de seneste år, og hvilke prognoser kan vi komme med for de næste 2-3 år?

Martin Dyrholm Martin Dyrholm, Partner, TN Asset & Property Management


10.00

Bæredygtigt hotelbyggeri

En stor del hotelgæster lægger i dag vægt på hotellets grønne image, mens den økonomiske virkelighed stiller strenge krav til en rentabel hoteldrift. På Bornholm er man kommet langt med det 4.500 kvm store, bæredygtige hotel- og konferencecenter Green Solution House, som blev kåret til Årets Byggeri 2015 i kategorien Erhverv. Green Solution House demonstrerer den nyeste udvikling inden for bæredygtigt og grønt byggeri, hvor solceller og solfangere producerer energi til bygningen, regnvand opsamles og alt vand i hovedbygningerne kan genbruges, ligesom skrald enten komposteres eller genanvendes. I de 64 hotelværelser træder gæsterne ind på tæpper, der renser luften for støvpartikler. Er det muligt at forene de to aspekter og gøre en hotelbygning både bæredygtig og samtidig mere rentabel? Hvordan optimerer man en hotelbygning, så ressourceforbruget nedsættes? Kan hotellets udgifter til affald, vask, energi og grønne indkøb minimeres, så driften af hotellet både bliver bæredygtig og økonomisk forsvarlig?

Jesper Bork Jesper Bork, Arkitekt MAA, 3XN


10.25

Håndtering af nye digitale udfordringer

Sociale netværk og et utal af websites med hotel- og rejserelateret stof ud over hotellernes egne hjemmesider er blevet en vigtig faktor i kundernes valg af overnatning. I de seneste år er privat boligudlejning eksploderet, og det kan især ses på værdien af den største formidler på markedet, Airbnb.com, som er blevet vurderet til en markedsværdi på omkring 55 milliarder kr. Samtidig presses hotellernes indtjening af hotelportaler, som presser priserne for hotelovernatninger ned. Hvordan imødekommes presset og konkurrencen fra de nye digitale aktører på markedet? Hvordan begår man sig som hotel på nettet, og hvordan drager man fuldt udbytte af de muligheder, nettet også byder på? Vil nettet ændre hotelbranchen og den måde, vi tænker hotel på?

Anders Boelskifte Mogensen Anders Boelskifte Mogensen, Direktør, Seismonaut Tourism


10.50

Kaffepause


11.20

København som kongres og hotelby

Hvor attraktiv er København som kongresby, og er der plads til forbedringer? Kan vi forvente, at København i endnu større grad vil positionere sig som kongresby i fremtiden - og hvordan skal det ske? Hvor mange kongresser forventer man bliver afholdt i de kommende år, og hvad vil det helt konkret betyde for hotelsektoren? Hvordan imødekommer Københavns hotelsektor kongressektoren? Hvilke behov er der, og hvad efterspørger kongreskunderne? Hvilken betydning har samarbejdet omkring Greater Copenhagen for at tiltrække flere kongresser til hovedstaden?

Jonas Wilstrup Jonas Wilstrup, Director of Convention, Wonderful Copenhagen


11.45

Modulhoteller

Et nyt hotelkoncept bestående af module enheder er på vej. Med moduler vil man få fleksible hoteller, som er nemme at stille op på det ønskede sted og lige så nemme at fjerne igen. Hvad er potentialet for at anvende moduler i forbindelse med hotelbyggeri? Hvor udbredt vil det blive, og hvor vil det være oplagt at etablere modulhoteller?

Kristina Jordt Adsersen Kristina Jordt Adsersen, Principal architect, Mutopia


12.10

Spørgsmål og afslutning


12.15

FrokostTilmelding til Hotelmarkedets udvikling 2017-2027

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 2. maj 2017 kl. 09.00 - 12.15

1. Virksomhedsinfo og fakturering

Inkluderet i prisen:

 • Professionelt arrangement til tiden
 • Morgenkaffe
 • Frokost
 • Konferencemappe
 • Oplægsmateriale sendt pr. email efterfølgende

2. Antal deltagere og deltagerinfo

Person 1
Person 2
Person 3 - Gratis
Person 4
Person 5
Person 6 - Gratis

Behandler, vent venligst...

Buy more conference vouchers

Klippekortet kan bruges af alle medarbejdere i jeres virksomhed. Normalprisen for 5 konferencer er 14.825 kr, for 10 konferencer er den 29.650 kr og for 20 konferencer er prisen 59.300 kr. I sparer altså, 5.125 kr eller 11.150 kr eller 23.300 kr.

10 klip for 18.500
spar 11.150 KR.
20 klip for 36.000
spar 23.300 KR.
5 klip for 9.700
spar 5.125 KR.
Purchase vouchers and signup to conference
  Renewing membership....
I'm not interested

De kommer også

 • 3XN
  - Jesper Bork
 • AI arkitekter & Ingeniører
  - Jan bruus sørensen
 • Arthur Hotels
  - Kirsten Brøchner
  - Helle Bisholm
  - Pia Schmølker
 • Bach Gruppen København A/S
  - Anders Bo Bach
  - Benjamin Galacho
 • Colliers International Danmark
  - Frans Barkler
 • Comwell a-s
  - Peter Schelde
 • DAMPA ApS
  - Jan Frydenlund
 • Dansk Ejendoms Management A/S
  - Frantz Longhi
 • De Forenede Dampvaskerier A/S
  - Jette Bille
  - Kurt Andersen
  - Louise Søltoft Pedersen
 • DGE-group-rådgivende Miljø og ingeniørfirma. FRI
  - Thyge Bang Hofmeister
 • DISSING+WEITLING
  - Daniel V Hayden
 • Dragør Badehotel
  - Lars Thye
 • Gaest.com
  - Nini Almgren Jensen
 • Hotel Frederiksdal
  - Christina Nielsen
  - Claus Nielsen
 • JUST GRÚPPEN A/S
  - Just
 • Kuben Management A/S
  - Henrik Offendal
 • Mutopia
  - Kristina Jordt Adsersen
 • NIRAS
  - Rebecca Sara Bjerre
 • Ruths Hotel
  - Peter C. Bühlmann Jensen
 • Sadolin & Albæk
  - Jan Kristensen
 • Scandic Hotel A/S
  - Tonny Poulsen
  - Tage Holck
  - Marianne Pedersen
 • Seismonaut Tourism
  - Anders Boelskifte Mogensen
 • Svendborg Erhvervsskole
  - Peter Rosenbeck
 • TN Asset & Property Management
  - Martin Dyrholm
 • Wonderful Copenhagen
  - Jonas Wilstrup
 • Årstiderne Arkitekter
  - Steen Gissel

Praktisk info

Tidspunkt

2. maj 2017
Kl. 09.00 - 12.15

Sted

First Hotel Copenhagen
Molestien 11
2450 København SV
Telefon: +45 70 12 73 73
Se på kort

Pris

2.965 kr. ekskl. moms.

Kontakt

Har du spørgsmål til arrangementet, vil du have hjælp til tilmelding, eller har du et andet spørgsmål til Byens Ejendom, så skriv til os her.

Vi kontakter dig per email eller tlf. efter dit ønske inden for max 2 arbejdsdage. Dine personlige oplysninger gemmes ikke og bruges kun til at kontakte dig om dette.

Andre konferencer

Hillerød investerer 24 milliarder i byudvikling
10. maj 2017, Hillerød
Læs programmet

Ungdomsboliger i Jylland 2017-2027
23. maj 2017, Aarhus C
Læs programmet

Cirkulær økonomi i byggeriet: Nedrivning, renovering og nybyg
1. juni 2017, Hellerup
Læs programmet

KONFERENCER OG KURSER