Ferieprojekter, sommerhuse og udvikling af campingpladser

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Markedet for ferieboliger: feriehuse, feriehoteller og feriecentre og camping

Lysten til at holde ferie i Danmark er i de sidste år kommet tilbage til danskerne og under Coronaepidemien oplever vi en eksplosiv stigning i efterspørgslen efter ferieboliger. Det betyder, at der mangler boliger til udlejning, mens sommerhuskøberne bliver udfordret af stigende priser og faldende udbud. Hvordan ser fremtiden for ferieboligsektoren: feriehuse, feriehoteller og feriecentre, samt camping? Hvad skal man være opmærksom på som udvikler af ferieboliger, og hvor i landet er der de bedste steder for udvikling af ferieboliger? Hvorfor er interessen for timeshare boliger kun begrænset i Danmark og er der fremtid i konceptet?

10.00 Skandinavisk storinvestor med vækstplaner i Danmark

Den skandinaviske campingkæde First Camp, har under de seneste 2 år købt 5 campingpladser i Danmark for et trecifret millionbeløb. Og flere opkøb er på vej. I alt har koncernen nu 46 campingplader i Sverige og Danmark. Hvilke planer har selskabet i Danmark? Skal de danske camping videreudvikles og hvad er konceptet bag den danske ekspansion? Hvad er "hemmeligheden" bag First Camps succes i Norden og hvad karakteriserer en succesfuld campinginvestering?

10.25 Temaorienterede hotelkoncepter: Kommende vækstområde

I takt med at livsstilen ændrer sig, bliver naturoplevelser, muligheder for at dyrke sport og motion, bæredygtighed, og ikke mindst kulturoplevelser ude i det frie, afgørende parametre for kommende turister, der vil afspejle sig i folks vafg af hotel- og feriefaciliteter. Trenden er lige ved at få momentum indenfor og udenfor Danmark og kommer til at præge udviklingen på ferie- og hotelfronten i de kommende år bl.a. i form af temaorienterede hotelkoncepter og resorts, der stadigvæk kun har begrænset udbredelse i Danmark. Derfor repræsenterede temaorienterede hotelkoncepter, der tilbyder unike natur- eller kulturoplevelse og et stort udviklingspotentiale.

10.50 Kaffepause
11.20 Campingreglementet

Campingreglement volder en del fortolkningsmæssige problemer for campingejere. Hvad består problemet af, hvordan får man det bedste ud af den gældende lovgivning og hvordan får man optimeret loven? Muligheder, og forhindringer, for omdannelse af campingpladser til et feriecentre. Andre retningsliner, love og regler for etablering og optimering af ferieboliger, feriecentre og camping. Sommerhusloven, planloven og bygningsreglement. Konkrete eksempler.

11.45 Vækstfonden: Finansiering af ferieboligprojekter

Hvilke muligheder for finansiering af ferieprojekter er der i dag? Hvordan forholder finansieringsinstitutterne sig til ferieprojekter? Hvilke projekter har de største chancer for at opnå finansiering? Vækstfonden hjælper med at finansiere overtagelse af virksomheder. Bl.a. har Vækstfonden støttet udviklingen af det prisvindende skovtårnprojekt ved Gisselfeldt Kloster, der foruden selve det 45 m høje skovtårn komplet med en 650 m lang træbeklædt gangbro, tegnet af Effekt, indeholder bl.a. en oplevelsespark og unikke ferieboliger i form af mongolske jurter.

12.10 Case: Et aktuelt ferieparkprojekt

Et aktuelt ferieparksprojekt.

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Campingpladser skal ændres til ferieparker. Nu står de for 1/3 af danskernes overnatninger inden for landets grænser, svarende til 11 millioner gæster, hvilket gør camping til den mest udbredte hjemlige ferieform blandt danskerne. Ikke desto mindre har antallet af campinggæster på danske campingpladser været faldende i de sidste år. 

For campingpladserne lever ikke op til moderne turisters krav. Derfor har Erhvervsstyrelsen udstedt en nyt campingbekendtgørelse, der trådte i kraft den 31. marts 2019. De nye regler vil løfte de danske campingpladser, og gøre dem mere attraktive for professionelle investorer, som vil ændre omrdåerne til ferieparker.

For hele leisuremarked gælder det, at markedet bliver mere og mere professionaliseret og flere store ejendomsinvestorer fra både Danmark og udlandet retter nu deres interesse mod feriefaciliteter. 

Interesen gælder både hytter, campingpladser, ferieboliger, strandhoteller og feriecentre, og drives af at:

  • Elbiler kan ikke trække campingvogne - så derfor vil der komme feriehuse i stedet.
  • Nye regler siger 40 procent af en campingplads må være feriehytter.
  • Hytter må nu være 45 kvm til 70 kvm store dobbelthytter.
  • Folk holder fere i Norden (Danmark).
  • Nyt camping reglement per marts 2019 med langt større muligheder.
  • Store investorer går ind i fereprojekter: Søndervig (Parken Sport og Entertainment), projektet på Nordals, norsk-svensk koncern har opkøbt 4 fynske campingpladser.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her