Ferieprojekter: Investeringer og luksusbyggeri vokser markant

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Markedet for ferieboliger: feriehuse, feriehoteller og feriecentre og camping

Lysten til at holde ferie i Danmark er i de sidste år kommet tilbage til danskerne og under Coronaepidemien oplever vi en eksplosiv stigning i efterspørgslen efter ferieboliger. Det betyder, at der mangler boliger til udlejning, mens sommerhuskøberne bliver udfordret af stigende priser og faldende udbud. Hvordan ser fremtiden for ferieboligsektoren: feriehuse, feriehoteller og feriecentre, samt camping? Hvad skal man være opmærksom på som udvikler af ferieboliger, og hvor i landet er der de bedste steder for udvikling af ferieboliger? Hvorfor er interessen for timeshare boliger kun begrænset i Danmark og er der fremtid i konceptet?

10.00 Temaorienterede hotelkoncepter: Kommende vækstområde

Under og i kølvandet på coronapandemien har turismeindustrien globalt været vidne til en markant ændring i rejsemønstre og livsstil, hvor outdoor- og naturoplevelser, velvære, nærhed og bæredygtighed er blevet afgørende parametre i turisters søgen efter ferieoplevelser. Disse nye præferencer afspejler sig i folks valg af overnatning og vil derfor præge udviklingen på ferie- og hotelfronten i de kommende år. Temaorienterede hotelkoncepter og resorts, der tilbyder unikke natur- eller kulturoplevelse, repræsenterer et stort udviklingspotentiale i Danmark, hvor sådanne tilbud stadigvæk kun har begrænset udbredelse. For at sikre unikke oplevelser, langsigtet bæredygtighed og lokal værdiskabelse skal denne udvikling ske i tæt dialog med lokale interessenter og i tråd med stedsbårne ressourcer og aktiver.

Carina Ren , Chief Research Officer, Group Nao

10.25 Ny trend: Luksus deleboliger, forskellige steder i verden

Unikke deleboliger i luksuriøse slotte i Spanien, Italien, Sydfrankrig eller andre spændende steder i verden. Koncept og indretning. Fremtidsplaner.

Kim Folmann Jørgensen , Direktør, Mit Slot A/S

10.50 Kaffepause
11.20 Campingreglementet

Campingreglement volder en del fortolkningsmæssige problemer for campingejere. Hvad består problemet af, hvordan får man det bedste ud af den gældende lovgivning og hvordan får man optimeret loven? Muligheder, og forhindringer, for omdannelse af campingpladser til feriecentre. Andre retningsliner, love og regler for etablering og optimering af ferieboliger, feriecentre og camping. Sommerhusloven, planloven og bygningsreglement. Konkrete eksempler.

Christina Aagesen , Kontorchef, Bolig- og Planstyrelsen

11.45 Vækstfonden: Finansiering af ferieboligprojekter

Hvilke muligheder for finansiering af ferieprojekter er der i dag? Hvordan forholder finansieringsinstitutterne sig til ferieprojekter? Hvilke projekter har de største chancer for at opnå finansiering? Vækstfonden hjælper med at finansiere overtagelse af virksomheder. Bl.a. har Vækstfonden støttet udviklingen af det prisvindende skovtårnprojekt ved Gisselfeldt Kloster, der foruden selve det 45 m høje skovtårn komplet med en 650 m lang træbeklædt gangbro, tegnet af Effekt, indeholder bl.a. en oplevelsespark og unikke ferieboliger i form af mongolske jurter.

Steen M. Asgreen , Erhvervskundechef , Vækstfonden

12.10 Køge Søbad: nyt luksushotel der skal løfte byen som turistdestination

Køge Marina har planer om at opføre et luksushotel på 14.700 kvm førsteklasses beliggenhed i Bådehavnen i Køge. Oprindeligt gik planerne ud på at opføre et hostel, men idéen er blevet skrottet til fordel for et luksus hotel. Hvem henvender hotellet sig til? Hvordan designer man et hotel, så det forbinder det traditionelle feriehotelkvaliteter med et moderne luksuriøse look og indretning? Hotellet skal løfte det pittoreske, gamle men lidt oversete Køge som turistdestination. Bjerg Arkitektur har stået for designet.

Carsten Wraae Jensen , Bjerg Arkitektur

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Ferieprojekter vokser i størrelse og kvalitet - investeringer i luksus betaler sig.

Campingpladser skal ændres til ferieparker med masive byggerier til følge.

For campingpladserne lever ikke op til moderne turisters krav. Nye regler for byggeri gør dem mere attraktive for professionelle investorer, som vil ændre områderne til ferieparker.

For hele leisuremarked gælder det, at markedet bliver mere og mere professionaliseret og flere store ejendomsinvestorer fra både Danmark og udlandet retter nu deres interesse mod feriefaciliteter. 

Interessen gælder både hytter, campingpladser, ferieboliger, strandhoteller og feriecentre.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 21. marts 2023
Klokken 09.00 - 12.40
: Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 KøbenhavnDeltagere

A78 Arkitekter

Thorkild Hansen

Bjerg Arkitektur

Carsten Wraae Jensen

Bolig- og Planstyrelsen

Christina Aagesen

ByogLandskab

Philip Rasmussen

Danske Bank

Torben Stevold

Feddet Strand Resort

Ivan Reedtz-Thott

Group Nao

Carina Ren
Peter Rømer Hansen

HJ Holding Vejle ApS

Bo Høivang

Lolland Kommune

Annette Christoffersen
Mette Boje Madsen

Mit Slot A/S

Kim Folmann Jørgensen

Reversio RSV ApS

Michael Toft

Sønderborg Kommune

Claus Nielsen
Trine Fryjana Theede

Turisme og Byudvikling

Lars Bernhard Jørgensen

Udviklingsselskabet Ærø Ferieboliger

Carsten L. Schmidt

VisitSydsjælland-Møn

Rikke Karlsson
Martin HH Bender
Vibeke Tejlmand
Simone Brandt Hald
Nanna Kildemose Nielsen

Vækstfonden

Steen M. Asgreen

ZBC

Mette Kruse Hansen Sieben

Andre konferencer

Tilmeld dig her