CONTAINER- og modulbyggeri - økonomi, udfordringer og markedsbehov

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Hurtigere og billigere: modubyggeri

Anvendelse af præfabrikerede moduler i byggeriet skrider hastigt frem og tiltrækker sig betydelig opmærksomhed blandt byggeriets aktører. De forskellige former for modul- og elementbyggeri. Beton, træ og blandede teknologier og hvornaår skal man vælge hvad? Hvad kan modulbyggeri i forhold til det traditionelle byggeri? Prisudvikling: hvor langt ned kan man komme med prisen ved de forskellige teknologiformer? Hvilke mosulproducenter er på markedet?

10.00 Modulbyggeri i buede former

Præfabrikeret byggeri og modulbyggeri behøver ikke at være ensformig eller kedelig. Et banebrydende boligprojekt i København bydelen Nordvest viser, hvilke muligheder for højkvalitets arkitektoniske løsninger modulteknologi også kan byde på. Er der grænser for udformning af modulbyggeri? Arkitektoniske muligheder og begrænsninger. Træ vs. beton. Fremtiden for modulbyggeri.

Finn Nørkjær , Partner, BIG, Bjarke Ingels Group

10.25 158 modulboliger oven på et butikscenter

Der er bygget 158 modulboliger på toppen af indkøbscenter Kronen i Vanløse. fsb står for de 40 almene boliger – 30 familieboliger og 10 ungdomsboliger - mens resten er private udlejningsboliger. Boligerne, der er 1-3 plan, er placeret som en mini-bjerglandsby med stueplan 12 meter over jorden og stier fri for bil- og cykeltrafik. Hvilke overvejelser har man gjort sig i forbindelse med anvendelsen af boligmoduler?

10.50 Kaffepause
11.20 Bofællesskaber og meget mere af træmoduler

ONV arkitekter har markeret sig med en lang række byggerier, hvor man anvender træmoduler - herunder typehuse, almene boliger, institutioner, plejeboliger, kultur idræt og erhverv -, hvor hensyn til industriel arkitektur bindes sammen med bæredygtige løsninger. ONV arkitekter arbejder også med forskellige koncepter inden for bofællesskaber og nye boligformer, som Urban Living og Urban2, med betalelige boliger og velfungerende fællesskaber. Park Village et andet nyt tiltag bestående af midlertidige studieboliger over byens parkeringspladser.

Søren Rasmussen , Arkitekt, ONV Arkitekter

11.45 Containerbyggeri: fremtid eller fortid

Skibscontainere er blevet et populært alternativt "byggemateriale" og et alternativ til modulbyggeri, både i forbindelse med bolig- og med erhvervsbyggeri. Hvilke krav er der i forhold til Bygningsreglementet BR18? Hvilke erfaringer har man gjort i forbindelse med de eksisterende projekter? Hører containere som byggemateriale fremtiden eller fortiden til? Herunder fordele, muligheder og ulemper.

Brian Gade , Adm. direktør, Container Living

12.10 Højhus på rekordtid: Banebrydende hollandsk byggesystem

En hollandsk ejendomsudvikler bygger højhuse som "klatrende fabrikker". Teknologien gør det muligt at spare både tid og omkostninger.

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Modulbyggeri sparer både tid og penge og tiltrækker sig betydelig opmærksomhed blandt byggeriets aktører som et alternativ til det traditionelle byggeri. Flere modulbyggerier har efterhånden set dagens lys. Det giver os mulighed for at vurdere deres anvendelighed som byggeform. Modubyggeriet er enklere og hurtigere, men kan også forenes med arkitektoniske løsninger af høj kvalitet.

Hvad containerbyggeri angår, tillader lempelsen i planloven fra 2018, at de midlertidige containerboliger kan forblive stående i 10 år, hvilket sammen med det enorme behov for blandt andet studie- og ungdomsboliger sætter gang i byggeriet af containerboliger for unge. Af nogle ejendomsudviklere vurderes potentialet til at være helt op mod 20.000 containerboliger i København.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 15. september 2020
Klokken 09.00 - 12.40
: DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 NordhavnDe kommer også

Alex Poulsen Arkitekter A/S

Sonia Bom
Jonas H.Mønster
Sisse Rüsz
Kasper Munk
Arendse Agger
Rasmus B.Nielsen

BIG, Bjarke Ingels Group

Finn Nørkjær

Container Living

Brian Gade

emcon a/s

Kim Høite

Helmersen A/S

Peter Helmersen

Jytas

John Aage Bækgaard

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Center for Økonomi

Johanne Fabricius

NREP

Peter Riber

ONV Arkitekter

Søren Rasmussen

Rockpanel

Palle Ramsdal

Scandi Byg a/s

Jesper Hoffmann

SF - Management

Henrik Skriver
Tom Kabel Christensen

Andre konferencer

Tilmeld dig her