Video: Sådan vil letbanen se ud ved Benedikts Plads i Odense

Video: Sådan vil letbanen se ud ved Benedikts Plads i Odense

Benedikts Plads vil ændre sig meget, når letbanen kommer til. Pladsen vil blive grøn og åben, og der vil være mulighed for aktiviteter. Landskabsarkitekt Rasmus Dragenberg fra Niras tegner og fortæller i en vidoe fra Odense Letbane.

Letbanen I Odense har et samlet budget på 3 milliarder kr. Den 1. etape får 26 stationer bliver 14,5 kilometer lang, og kommer forbi byens nøglepunkter og kraftcentre for udvikling.

Letbanen skal skabe tæt sammenhæng med det øvrige bus- og...

LÆS ALLE ARTIKLER – FÅ ADGANG FOR 2 KR

KLIK HER

     Glemt adgangskode?

20. september 2016
Odense investerer 52 milliarder i byudvikling - Program09.35

Byens udvikling

Odense er under transformation fra stor dansk by til dansk storby. Det betyder at der siden 2012 for alvor er blevet sat gang i udviklingen af byen. Planen er at fortætte selve byen med mange tusinde boliger og byliv, men vidensvirksomhederne samler sig mod syd i Campus Odense, som omfatter det nye hospital, universitetsbyggeriet og forskerparken Cortex. I bymidten omdannes Thomas B. Thriges Gade til et levende og aktivt byområde, den indre havn skal med den nye byomdannelsesplan blive til en ny levende bydel, og mange af de tidligere industriområder i Odense skal omdannes til nye attraktive områder bundet sammen af den kommende letbane.

 

Anker Boye, Borgmester, Odense Kommune


09.55

Bosætning og boliginvesteringer i Odense

Med en vækst på 1.600 indbyggere årligt er der behov for 9.000 boliger frem til 2025 - byen har i dag 100.000 boliger. Nybyggeriet rummer nu også ungdomsboliger og ældreboliger. I Odense er 25 % af alle boliger almene, og her er den store opgave at gøre den dårlige halvdel til attraktive beboelser og områder igen. Hvad er status på boligmarkedet i Odense? Kan boligmassen i Odense følge med befolkningstilvæksten? Og hvordan ser fremtiden ud på en 10-15 årig horisont for Odense?

Trine Skammelsen, Planchef, Silkeborg Kommune


10.25

Erhvervsbyggeri på 250.000 kvm i Odense

Tomgangen har været høj i Odense, og det har været svært at tiltrække nye virksomheder til området. Men nu er trenden vendt. Der er 10.000 arbejdspladser på vej til Odense frem til 2025. 250.000 kvm nybyggeri eller totalrenovering af nedslidte ejendomme er under planlægning. Hvor kommer de nye kontorbyggerier til at ligge? Ombygning af eksisterende ejendomme - hvor mange erhvervsejendomme forsvinder fordi de omdannes til boliger? Og hvad betyder det for erhvervsejendomsmarkedet? Hvilke områder kommer til at rumme logistikvirksomhederne og den højteknologiske produktion?

Bent S. Jensen, Direktør, Nybolig Erhverv Odense


10.50

Kaffepause


11.20

Butiksudvikling i Odense centrum

Odense vil nu udvikle byens centrum, for at genskabe et intenst butiksområde helt fra nordenden af Kongensgade til Vestergade og VIVA-butikscentret, der måske åbner i 2020. Fokus på revitaliseringer bliver butiksområder som Latinerkvarteret, Nørregade, Strøggaderne, Vintapperstræde og Overgade/Nedergade. I centrum skal der bygges 3 store udvalgsbutikker på 21.000 kvm. Dertil kommer 88.000 kvm nye butikker, hvor VIVA kommer til at stå for 45.000 kvm. Men Kongensgade og Vestergade skal også udbygges + nye butikker på havnen, og 5.000 kvm butikker i Thomas B. Thrige-kvarteret er også tænkt ind. Der skal bygges P-huse til 3.500 biler så det bliver nemt at handle.

Johnny Buchgraitz, Bestyrelsesmedlem, Odense Cityforening


11.45

Udvikling af Odense havn med 275.000 kvm nybyg

Odense Havn skal frem til 2023 have 275.000 kvm nybyggeri, som omdanner den indre havn til by. Den nye Byomdannelsesplan for havnen betyder 200.000 kvm boliger og 75.000 kvm kontor, hotel og byliv - heraf 5.000 kvm butikker og restauranter. Dertil kommer P-huse og P-kældre til 2.200 biler. Det er især det centrale område med Byens Ø, Siloøen, Promenadebyen, Havnepladsen og Domicilbyen der udbygges med i alt 161.000 kvm, i øst opføres 66.000 kvm og 48.000 kvm i vest. Tidsplaner og udvikling. Sammenhæng med resten af byen.

Thomas Kock, Partner, Arkitekt MAA, Werk Arkitekter


12.10

Danmarks største Citycenter "VIVA" – status på projektet

På den gamle slagterigrund på Østre Stationsvej i Odense Centrum har planerne om at etablere Danmarks største Citycenter længe været på agendaen hos Steen & Strøm. Projektet, kaldet VIVA, vil med sine ca. 45.000 kvm blive Danmarks største butikscenter. Hvor langt er man kommet i planlægningen af det nye Citycenter? Hvilke funktioner indeholder projektet ud over detailhandel og parkering og hvordan skrider udlejningen frem? Hvordan ser Steen & Strøm generelt på tendenserne inden for udviklingen af shoppingcentre med udgangspunkt i erfaringer fra udlandet ? Hvorfor er projektet blevet forsinket og hvornår forventer man at VIVA åbner?

 

Karen Nielsen, Udviklingsdirektør, Steen & Strøm Danmark


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

Frokost


Nye talere

Kim Herforth Nielsen

Arkitekt, Partner i 3XN taler på Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027
Peter Damgaard Jensen

Adm. direktør i PKA taler på JYLLAND: FINANSIERING af ejendom
Henrik Schultz

Ejendomsmægler og Valuar MDE, Indehaver i Real Mæglerne taler på Middelfart - udvikling og investeringer for 5 milliarder 2017-2027
Michael Meldgaard

Direktør i Andelsboligforeningen Odinsgaard taler på Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling
Henrik Vad

Founder & CEO i Flex Funding taler på JYLLAND: FINANSIERING af ejendom
Kasper Danielsen

Architect cand.arch. maa, CEO i Danielsen Architecture taler på Boligudvikling i København 2017-2027
Thomas Marker

Advokat i Advokatfirmaet Marker taler på Omdannelse af erhverv til bolig
Claus Holm Christensen

Havnedirektør i Horsens Havn taler på Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling