Tilmeld nyhedsbrev

Venligst udyld nedenstående informatione


  • Artikler
  • Konferencer
  • Klippekort
  • Spørgsmål og svar
  • Om os
  • Kontakt

SB Engineering i Esbjerg med vækst på næsten 100 procent

Af Tommy Blindkilde,
9. november 2017

SB Engineering i Esbjerg har oplevet en vækst på næsten 100 procent i det indeværende år. Det seneste år har virksomheden skiftet adresse og udvidet ejerskabet.

Tilbage i 2016 gik det godt for den rådgivende ingeniørvirksomhed SB Engineering i Skovlund mellem Ølgod og Varde. Eneejer Søren Brorsbøl havde ordrer i bogen og fire medarbejdere. Men der manglede noget, hvis virksomheden fortsat skulle vækste. Derfor etablerede han et mentorsamarbejde med Esbjerg Erhvervsudvikling.

Det skulle vise sig at være en god idé. Når Søren Brorsbøl godt 1 år efter kigger på regnskabstallene, er effekten tydelig. Omsætningen er steget til det dobbelte fra 4,6 millioner kr. for hele 2016 til 8 millioner kr. for årets 8 måneder i 2017, og inden året er omme, tæller medarbejderstaben 10 ansatte.

– Siden marts har vi ansat 4 nye medarbejdere, og vi skal ansætte 2 mere inden årsskiftet. Vi har helt klart planer om at fortsætte væksten, og det kræver dygtige folk. Bare i januar måned 2018 skal vi omsætte for 1 million kr., og ved udgangen af næste år skal vi gerne være oppe på 20 ansatte, siger Søren Brorsbøl.

Oprindeligt var planen, at virksomheden, der havde til huse i Skovlund mellem Ølgod og Varde, skulle åbne en ny afdeling i Esbjerg. Men gennem samtaler med en erfaren mentor blev det klart for Søren Brorsbøl, at det var tid til at dele ejerskabet og ledelsesstrategien med en medejer.

NB! Esbjerg investerer 24 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 3. maj 2018.

– Jeg grundlagde ikke virksomheden, fordi jeg er en dygtig organisator, men fordi jeg er en dygtig ingeniør og projektleder. Det handler om at have selverkendelse til at se, hvad du er god til, og hvad du ikke er god til. Fokuser på dine egne kvaliteter, og få hjælp til det, du måske ikke har styr på det, fortæller Søren Brorsbøl.

Erhvervskonsulent hos Esbjerg Erhvervsudvikling Gert Laustsen fortæller, at de fleste virksomheder kan have glæde af en mentor, som ser tingene i helikopterperspektiv og kommer med en anden tilgang. 

– Hvis du går og drifter, og gør dit ypperste hver dag, kan det godt være, at mentoren med små justeringer kan gøre det mere effektivt og rentabelt. Det, at der kommer én udefra, kan resultere i øjenåbnere for alle. Det er ikke rygklappere, man har brug for, men nogen der tør gøre opmærksom på fejl og mangler, siger han.

Ved årsskiftet tiltrådte Klaus Demandt Winther, der kom fra en stilling som produktmanager hos Andritz, som medejer i SB Engineering. I fællesskab besluttede han og Søren Brorsbøl, at en ny afdeling i Esbjerg ikke var vejen frem. I stedet flyttede de hele virksomheden til Esbjerg.

– Det kan klart mærkes, at vi er flyttet til Esbjerg. Vi er blevet mere synlige blandt vores kunder, og når det kommer til rekruttering, oplever vi en helt anden interesse fra teknikere og ingeniører end tidligere, siger Søren Brorsbøl.

Læs mere af artiklen
Kontakt

Yderligere oplysninger:

SB Engineering
Medejer
Søren Brorsbøl
T: +45 4035 2208
E: sb@sb-e.dk


Esbjerg investerer 24 milliarder i byudvikling

Afholdes 3. maj 2018

Klokken kl. 09.00 - 12.40

på Hotel BritaniaHotel Britania , Torvegade 24, 6700 Esbjerg

Tilmeld

Baggrund

Esbjerg er Danmarks offshore-centrum inden for både olie, gas og vind, og med regeringens aftale om Nordsø-olien, der faldt på plads i foråret 2017, har byen fået cementeret sin stilling. 62 procent af arbejdsstyrken inden for offshore energi i Danmark er beskæftiget i Esbjerg. Og byen er blevet optaget i selskabet af de 20 vigtigste energibyer på verdensplan. De 250 energi-firmaer og de 13.500 arbejdspladser skal fordobles på kort tid. Aftalen om Nordsø-olien omfatter en fuld genopbygning af Tyra-anlæggene i Nordsøen, hvilket vil muliggøre udvinding af 129 millioner tønder olie. Maersk Oil, der efteråret 2017 blev solgt til franske Total, flyttede sit oliehovedkvarter til byen, hvilket også fremover vil betyde mange vellønnede job i byen. Dette vil have en positiv effekt på tilflytningen til byen samt bidrage til at understøtte detailbranchen lokalt. Kommunen forventer, at det vil sætte endnu mere gang i salget af erhvervsjord og komme på højde med 2014 før krisen, hvor der blev solgt 106.000 kvm. I 2015 og 2016 blev der solgt henholdsvis 51.000 kvm og 58.000 kvm.

Esbjergs erhvervsliv spænder bredt, så selvom der er krisestemning i olieindustrien, lider jobmarkedet i Esbjerg ingen nød. Trods de faldende oliepriser er der i løbet af de sidste 4 år skabt 2.500 nye stillinger i Esbjerg Kommune, hvilket blandt andet skyldes, at havvindmølle-industrien boomer. De mange nye stillinger er blandt andet skabt i helt nye virksomheder, blandt dem er der 50 nye energirelaterede virksomheder. De 190 statslige arbejdspladser, der i løbet af de næste 2 år rykker til Esbjerg som en del af regeringens plan om statslig udflytning, vil også bidrage til jobvæksten i byen. Esbjerg er røget 15 pladser frem på Dansk Byggeris liste over erhvervsvenlige kommuner, og ligger i 2017 på plads 34 mod nr. 49 i 2016.

Kommunen ønsker at løfte befolkningen med 900 nye indbyggere pr. år. Esbjerg vil blandt andet få en ny 60.000 kvm stor Havneø med mulighed for 89.000 kvadratmeter bebyggelse samt et 15.000 stort nyt boligområde vest for Sønderrisvej  i Sønderris. Der investeres i havnen og Dokken blandt andet med store domicil- og kontorbyggerier i havneområdet, Teglværkskvarteret, det nye erhvervsområde Esbjerg Strand, Campusområdet i Jerne, ny detailhandelspark ved Kjersing Ringvej samt opgradering af midtbyen, hvor der åbnes op for fortætning blandt andet ved højhusbyggeri.  

Salget af boliger og huspriserne er steget og ligger nu på det højeste niveau siden finanskrisen, og det er særligt i de større byer, inklusive Esbjerg, at udviklingen er sket. På et år fra 2016 til 2017 har Esbjerg oplevet en stigning på villa og rækkehuse på 1 procent fra 12.206 kr pr. kvm til 12.326. Esbjerg oplever også en vækst i efterspørgslen på parcelhusgrunde det er særligt Myrthueparken i Hjerting, der er populær, men Andrup og Egebæk-Hviding følger godt med. Esbjerg Kommune kigger derfor allerede nu på, hvor man kan udstykke nye områder, som passer til det, som køberne efterspørger, og forventer i fremtiden at kunne udstykke grunde i blandt andet i Bramming, Ribe, Gredstedbro, Hjerting, Sønderris og Tjæreborg.

Byens Ejendom vurderer, at der på sigt skal investeres 24 milliarder kr. på byudvikling i Esbjerg.

 

Læs mere om baggrunden

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Konkrete planer og projekter for Esbjerg
Esbjerg Kommune har udarbejdet en Vision og Vækststrategi for 2020, og satser blandt andet på mere storbykvalitet. Esbjerg vil vokse med 10.000 indbyggere til 125.000 indbyggere frem til 2025, og alene det vil betyde 400.000 kvm boligbyggeri og 200.000 kvm erhvervsbyggeri. Esbjerg vil blandt andet få en ny 60.000 kvm stor Havneø med mulighed for 89.000 kvadratmeter bebyggelse samt et 15.000 stort nyt boligområde vest for Sønderrisvej i Sønderris. De nye områder skal huse nogle af de over 4.000 nye esbjergensere, som vil flytte til kommunen inden 2020, hvis Kommunens mål om et befolkningstal på 120.000 skal nås. Der er også udarbejdet en ny masterplan for bolig- og uddannelsesområdet Jerne, der skal skabe plads til ekstra 5.000 beboere og 5.000 studerende, og endelig har Esbjerg Kommune sammen med Realdania og Ribe Jernindustri igangsat udviklingen af en helhedsplan for Jernstøberiet i Ribe, efter at de gamle produktionsbygninger er blevet forladt. Området skal blive et 78.560 kvm stort, nyt bykvarter primært til bolig- og centerformål. Hvordan skal de nye områder udvikles, og hvilke andre planer for byudvikling har Esbjerg Kommune?

Peter Bagge , Planchef, Esbjerg Kommune

10.00 Lysningen - boligprojekt med 2 højhuse
Området omkring Esbjerg Højskole, der ligger i forlængelse af campusområdet, skal udvikles til en helt ny bydel med 500 boliger og 20.000 kvm erhverv. Det omfatter området ved Stormgade og Spangsbjerg Kirkevej, hvor blandt andet uddannelsesinstitutionen Rybners, Ungdomsbo og Esbjerg Conference Hotel ligger. Det første konkrete projekt i masterplanen omfatter 2 højhuse på henholdsvis 9 og 14 etager, i alt 9.500 kvm med 63 lejligheder, primært ejerboliger, til en blandet målgruppe. Hvordan kommer byggeriet til at se ud, hvad er tidsplanen, og hvordan indgår det i det samlede område?

Mikkel Wienberg , Partner, Friis & Moltke

10.25 Markedet for erhvervsejendomme i Esbjerg
De lave oliepriser har skabt en vis afmatning på markedet for kontor-, logistik-, retail- og produktionsejendomme i Esbjerg, men energiområdet er som helhed voksende, og den nye Nordsø-aftale fra foråret 2017 vil sætte endnu mere gang i erhvervslivet i Esbjerg. Der udvikles erhvervsområder blandt andet i Esbjerg Strand, og nye kontordomiciler på Esbjerg Havn. Samtidig vil Esbjerg tage imod 190 nye statslige arbejdspladser. Hvor vil udviklingen af erhvervsejendomme fokuseres fremover, og hvordan vil Esbjergs professionelle ejendomsmarked udvikle sig frem mod 2028 for kontor, lager, retail og industri? Udbud og efterspørgsel. Priser, afkast og tomgang.

René Neesgaard , Direktør, Partner, MRICS, Statsaut. ejendomsmægler, Valuar, HD(FR) , Colliers International Danmark A/S

10.50 Kaffepause
11.20 Udvikling af City Nord Retail Park og Esbjergs største private byudviklingsprojekt Dokken
Pedersen Gruppen har med aftalen med IKEA nået det ultimative mål i City Nord Retail Park, i Esbjergs nordlige udkant. Et nyt stort IKEA-varehus kombineret med nye store udvalgsvarebutikker. Sammen med City Nord med BILKA vil dette nye handelsmekka udgøre op mod 70.000 kvm og være en magnet for Esbjerg som handelsby. De første boksbutikker er etableret og flere følger efter, IKEA forventer at slå dørene op foråret 2021. Pedersen Gruppen udvikler også på DOKKEN, som er byens største private byudviklingsprojekt på den ældste del af Esbjerg Havn. ”Dokken Towers” vil med sine 125 m blive et vartegn for den vestjyske hovedstad. En karrébebyggelse på ca 40.000 etagemeter hvor man får skabt et unikt gårdmiljø, bundet sammen med den store havneplads, arkaden og broforbindelsen ”Landgangen” til centrum af byen. Dokken Towers skal udover konferencehotel indeholde forskellige boligtyper. Derudover opføres kontorhuset ”England House”, et projekt i 3 etaper for små og mellemstore virksomheder, og som vil komme til at rumme ca 13.000 etagemeter.

Bjarne Pedersen , Direktør , Pedersen Gruppen

11.45 Udvikling af Teglværkskvarteret og Østerbyen
Teglværkskvarteret ved Gammelby Ringvej står overfor en omfattende udvikling. Der er planer om at opføre fire beboelsestårne i op til 16 etager med 160 lejligheder til en byggesum på 500 millioner kroner. Området vil udover ungdoms- og familieboliger også komme til at huse erhverv, bl.a. en 1.200 kvm stor Nettobutik. Området udvikles af Det Faglige Hus, som også har planer om yderligere store boligprojekter i Østerbyen/Darumvej. Og så barsler Det Faglige Hus med planer om at bygge et nyt domicil på 18.000 kvm på Esbjerg Strand. Hvordan kommer fremtidens Teglværkskvarter til at se ud, og hvad skal der ske i Østerbyen og på Esbjerg Strand?

Mikael Marstal , Juridisk chef, Det Faglige Hus

12.10 Butiksmarkedet i Esbjerg
Sydjylland var i foråret 2017 den landsdel med den største tomgang i butikslokaler, men regeringens aftale om Nordsø-olien kan give mange nye vellønnede jobs, der kan sætte gang i detailhandlen. Også det nye 30.000 kvm store butikscenter Broen, kan vise sig at være en katalysator for udviklingen og trække flere butikker og større handel med sig. Esbjerg oplever allerede en større interesse for butiksejendomme på strøget. Lejeniveauerne er de laveste i 5 år og det er godt nyt for iværksættere. Hvordan ser udviklingen ud for detailhandlen og butiksmarkedet i Esbjerg? Hvilken betydning har det nye shoppingcenter fået for byen?

Per Nyborg , Adm. direktør, indehaver, ICP

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost
Læs mere om programmet
Tilmeld

Med vores nyhedsbrev kan du modtage nyhedsoverblik og breaking news direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her

Relaterede konferencer

Esbjerg investerer 24 milliarder i byudvikling
Esbjerg investerer 24 milliarder i byudvikling

3. maj 2018

Se flere konferencer

Med vores nyhedsbrev kan du modtage nyhedsoverblik og breaking news direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her

Nye Talere

Britta Pørksen

Planchef i Randers kommune

taler på:

Randers - de store projekter 2018-2028

Anders Agger

Kommunaldirektør i Rødovre Kommune

taler på:

RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling

Peter Sørensen

Borgmester i Horsens Kommune

taler på:

Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling

Jesper Prip Mørch

Specialist, Master in Fire Safety i COWI

taler på:

HØJHUS-byggeri. KURSUS

Uffe G. R. Petersen

Jord og Affald i Rambøll

taler på:

Forurenede grunde

Allan Larsen

Bygningsingeniør i COWI

taler på:

HØJHUS-byggeri. KURSUS

Mette Mogensen

Projektudviklingschef i Domea

taler på:

Nordhavn - de store projekter 2018-2035

Frank Schwartz

Principal, Tall Buildings i COWI

taler på:

HØJHUS-byggeri. KURSUS

Med et klippekort til vores konferencer kan du eller dine kollegaer deltage 5, 10 eller 20 gange til en fordelagtig pris.

Læs mere her
Finans og ejendom
  • Risikostyring og forsikring af byggeri. KURSUS
  • Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS
  • Konflikthåndtering - sådan tackler du vanskelige situationer
  • Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. KURSUS
Byggeri
  • Risikostyring og forsikring af byggeri. KURSUS
  • Ekstraarbejder i byggeriet
  • Projekteringsledelse i praksis
  • Konflikthåndtering - sådan tackler du vanskelige situationer
Love og regler
  • Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS
  • Tid, forsinkelse og dagbøder i byggeriet - UDSOLGT
  • Erhvervslejeloven - ny udvikling
  • Ansvar og ansvarsforsikring i byggeriet - fokus på rådgiveransvar
Byer
  • Esbjerg investerer 24 milliarder i byudvikling
  • Vejle investerer 11 milliarder i byudvikling
  • RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling
  • Nordhavn - de store projekter 2018-2035
Miljø og teknik
  • Selvkørende biler ændrer byerne
  • Akustik i byggeri
  • Forurenede grunde
  • Fremtidens byggematerialer

Kontakt

VIDENSCENTER FOR BYUDVIKLING - BYENS EJENDOM
Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn
CVR/SE: 33598726
Telefon: 70 702 207 (mellem kl. 9:00 - 16:00)
E-mail: byensejendom@byensejendom.dk
LinkedIn: ByensEjendom