Årets dyreste lejlighed solgt for 20 millioner

Årets dyreste lejlighed solgt for 20 millioner

Den hidtil dyreste lejlighed i 2017 er blevet solgt for 20,3 millioner kr. Der er tale om en 264 kvm stor lejlighed på 15. etage på Helsinkigade i Nordhavn.

Kontakt

Yderligere oplysninger:

Boliga
T: +45 7734 8637
E: kontakt@boliga.dk

En 264 kvm stor lejlighed på 15. etage i Frihavnstårnet er blevet solgt for 20,3 millioner kr., hvilket ifølge Boliga.dk gør den til årets hidtil dyreste lejlighed. Det er selskabet selskabet Boll+ ved Morten Boll, tidligere direktør i NCC, der står bag ombygningen af DLG-siloen til 80 lejligheder.

Praksis Arkitekter har sat stregerne til ombygningen af siloen, hvor man har søgt at bevare mest muligt af den gamle silo.

- Den vil være eksponeret, hvor det giver mening, og hvor det tilfører en historisk dimension og nogle rå kvaliteter som kontrast til det moderne. Vi integrerer også komponenter fra dengang siloen stadig var en travl arbejdsplads, så den oprindelige tyngde og betydning for havnemiljøet vil leve videre, har arkitekt Mette Tony fra Praksis Arkitekter tidligere udtalt om opgaven.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Konferencen afholdes d. 12. september 2017.

Selvom handler i den størrelsesorden end ikke er hverdagskost på det efterhånden godt antændte københavnske boligmarked, er pladsen helt i top ikke helt uden konkurrence. Der er nemlig en anden lejlighed til salg for øjeblikket, der, også selvom der skulle ryge et par millioner kr. i forhandlingsrabat, vil kunne vippe Helsinkigade-lejligheden af sin eksklusive placering.

På den meget nærtliggende adresse Fortkaj 30 - mere eller mindre over for - ligger Danmarks dyreste udbudte ejerlejlighed i The Silo nemlig med et prisskilt på lige knap 32 millioner kr., skriver Boliga.dk. Og slår man til her, får man i 13. og 14.-sals højde små 400 kvm fordelt på 8 værelser at brede sig på direkte ud til et af Nordhavns bassiner. Bag The Silo står Union Holding ved Klaus Kastbjerg, og Cobe har designet ombygningen.

Se Danmarks dyreste ejerlejligheder her.

Tommy Blindkilde, 11. august 2017


Send denne artikel til en ven eller en kollega

Send denne artikel til en ven eller en kollega


26. september 2017
Omdannelse af erhverv til bolig - Program09.35

Omdannelse af erhverv til bolig

Hvordan omdanner man eksisterende erhverv til boliger på den mest effektive måde og samtidig skaber boliger af høj kvalitet og karakter? Hvordan optimerer man business-casen? Hvilke udfordringer, muligheder og risici er der ved omdannelse? Zeso Architects har gennemført et projekt i Knabro Passage i København hvor 10.000 kvm er omdannet fra erhverv til bolig. Projektet er udført i samarbejde med Aberdeen og Danica.

Torben Juul, Kreativ Direktør, Zeso Architects


10.00

En institutionel investor med store konverteringsplaner

En institutionel investor på ombygningsmarkedet. Strategi, prioriteter, forventninger til markedets udvikling. Sampension skal have investeret op til 15 milliarder kr. i alternative investeringer, herunder omdannede ejendomme over de næste 5 år. Pensionskassen erhvervede i marts 2015 Dansk El-Forbunds tidligere domicil på Frederiksberg og ombygger ejendommen til 42 boliger.

Hüseyin Meric, Senior Portfolio Manager, Sampension


10.25

Omdannelse og indeklima

Ved omdannelse af bygninger fra erhverv til bolig er det vigtigt at tænke indeklima fra begyndelsen. EXHAUSTO arbejder med boligventilation hvilket er med til at skabe et sundt indeklima i boligen. Hvordan er lovgivningen på området? Hvad skal man være særligt opmærksom på når man arbejder med boligventilation og indeklima? Hvilke eksempler er der på gode løsninger?

Vagn Olsen, Living konsulent, EXHAUSTO


10.50

Kaffepause


11.20

Skat og moms

Momsregler i forbindelse med omdannelse af kontorer og butikker til boliger, fradragsret for nedrivningsomkostninger og muligheder for at minimere momsbelastningen på boligerne.

Thomas Frøbert, Partner, Bech-Bruun


11.45

Bygningsregler, planlovgivning og omdannelse

Hvilke bygningsregler og planlovsmæssige regler og udfordringer er forbundet med omdannelse af kontorer og institutioner til bolig? Byggelovens og Bygningsreglementets krav kan være en udfordring ved omdannelsesprojekter og også Planlovens krav skal tilgodeses. Hvordan tilgodeser man dem alle, og gør processen så effektiv som muligt? Konkrete eksempler.


12.10

Juridiske problemer i forbindelse med omdannelse

Hvilke juridiske problemer støder man på i forbindelse med omdannelse af kontorer og institutioner til bolig? Kravet om friareal og de seneste afgørelser fra Natur- og Miljø Klagenævnet.

Thomas Marker, Advokat , Advokatfirmaet Marker


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

Frokost


Nye talere

Flemming Thingbak

Direktør i Aalborg City taler på Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028
Stephen Willacy

Stadsarkitekt i Aarhus Kommune taler på Almene boliger i AARHUS 2018 - 2028
Torben Nøhr

Direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune taler på Køge: De store projekter
Hugo Marqvorsen

i Initiativgruppen Bofællsskab Køge Kyst taler på Køge investerer 23 milliarder i byudvikling
Steen Royberg

Partner, erhvervsmægler MDE, MRICS, valuar i Nybolig Erhverv Aalborg taler på Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028
Mette Jorsø

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune taler på Køge investerer 23 milliarder i byudvikling
Søren Nordby

Landinspektør, Indehaver i LandSyd taler på Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig
Jane Sundstrøm

i Nordland Invest taler på Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027

Miljø og teknik