Realdania og Bricks bag nyt idé-laboratorium i Aarhus

Realdania og Bricks bag nyt idé-laboratorium i Aarhus

Kulbro-laboratoriet på Sydhavnen slår lørdag dørene op for aarhusianerne.  Det bliver samlingssted for alle med interessere for og idéer til forvandlingen af den gamle kulbro til en attraktion og dynamo for hele sydhavns-området.

Kontakt

Yderligere oplysninger:

Kulbroens Venner
Martin Thim
T: +45 2814 1555

Bricks
Partner
Martin Busk
T: +45 2099 8972

Fra på lørdag den 3. juni 2017 kan aarhusianerne besøge det nye Kulbro-laboratorium, der ligger under den gamle kulbro i Sydhavnen tæt på Spanien. Det er den private forening Kulbroens Venner, der står bag laboratoriet, og Martin Thim, initiativtager til Kulbroens Venner, fortæller, at aarhusianerne har meget at glæde sig til.

- Kulbro-laboratoriet er et tilbud til alle aarhusianere om både at følge og bidrage til forvandlingen af Kulbroen og Sydhavnen til et helt unikt område. Kulbroen skal være dynamoen i udviklingen af sydhavnskvarteret til en ny attraktiv bydel med både erhverv, kultur, rekreative områder og social mangfoldighed, og vi inviterer alle til at komme med deres idèer til udviklingen, siger han.

Udover debat- og inspirationsaftener med fokus på udviklingen af Kulbroen kan aarhusianerne også se frem til adskillige kulturelle arrangementer i området omkring Kulbro-laboratoriet. De kulturelle tilbud vil samtidig fungere som tests af, hvilke former for kultur, der kunne blive en del af områdets kommende DNA.

Aarhus Kommune har udskrevet en projektkonkurrence om udviklingen af Kulbroen på Sydhavnen, og konkurrencematerialet lægger op til at kulbroen skal forlænges, så den forbinder midtbyen med sydshavnsområdet via den nye Frederiks Plads. Ikke mindre 26 danske og udenlandske arkitektfirmaer har netop indsendt konkurrenceprojekter.

- Vi udstiller de spændende projekter i Kulbro-laboratoriet, så her kan man på tætteste hold følge, hvordan idéer til forvandlingen af Kulbroen og Sydhavnen er blevet til visionære projekter - og selv blive inspireret til at tænke videre, fortæller Martin Thim.

Kulbro-laboratoriet er finansieret af Realdania og det aarhusianske ejendomsudviklingsselskab Bricks.

- Støtten fra Realdania finansierede selve rammerne, og Bricks har til gengæld betalt alt interiør, siger Martin Thim.

Martin Busk, partner i Bricks, fortæller, at det er helt naturligt, at hans virksomhed støtter udviklingen af Kulbroen.

- Den forbinder ikke bare Frederiks Plads men hele midtbyen med Sydhavnen, som er på vej til at blive et fantastisk spændende område for alle. Det var afdøde Mads Møller, medindehaver af arkitektfirmaet C.F.Møller, der først så de enestående muligheder i kulbroen - den idè fortjener afgjort at blive ført ud i livet, slutter han.

Tommy Blindkilde, 31. maj 2017


Send denne artikel til en ven eller en kollega

Send denne artikel til en ven eller en kollega


31. oktober 2017
Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027 - Program09.35

Udvikling af Aarhus Nord

Mange nye århusianere vil få bolig i Aarhus N, når områder som Lisbjerg, Nye, Bindesbøll-byen og Risskov er fuldt udbygget. Med den nye letbane bliver Aarhus Nord desuden koblet bedre sammen med resten af Aarhus. Alene Lisbjerg udgør Aarhus kommunes største byudviklingsområde, som fuldt udbygget vil kunne huse 25.000 indbyggere. Kommunen sendte 3 boligområder på samlet 30.200 kvm i udbud august 2016. Den samlede boliginvestering vil løbe op i 20 milliarder kr. Dertil kommer erhvervsudbygningen, som vest for Randersvej, vil udgøre 250.000 kvm. Også områder i Nye, Skejby, Bindesbøll-byen, Katrinebjerg og Risskov står over for omfattende byudvikling. Hvilke planer og projekter er der for Aarhus Nord i de næste 10 år? Hvilken effekt vil den nye letbane få for området?

Bente Lykke Sørensen, Chef , Aarhus Kommune, Bolig og Projektudvikling


10.00

Boligmarkedet i Aarhus Nord

Aarhus Nord med sine 58.734 indbyggere udgør 22 procent af Aarhus' samlede befolkning. Men indbyggertallet vil stige markant i fremtiden, når nye byudviklingsområder i Lisbjerg, Nye, Bindesbøll-byen, Skejby og Risskov skyder frem. Alene de nye forstæder Lisbjerg og Nye vil kunne huse op til 40.000 nye århusianere. Hvordan vil boligmarkedet blive påvirket af den nye udvikling, ikke mindst med tanke på letbanen, der åbner 2017. Hvordan er udbuddet og prisudviklingen på boliger i Aarhus Nord, og hvilke typer boliger og områder er særligt attraktive nu og i nær fremtid?


10.50

Kaffepause


11.20

Det nye universitetshospital i Skejby til 965 millioner kr.

Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) på 470.000 kvm i Skejby bliver en by i byen, når det står fuldt færdigt i 2019. Byggeriet på den 1,25 millioner kvm store grund er opdelt i 2 faser, hvor fase 1 omfatter opførelse af fælles faciliteter til dyreeksperimentel forskning til 50 millioner kr., mens fase 2 består af et højt kontor- og undervisningshus samt en laboratoriebygning til samlet 100 millioner kr. Derudover er der planer om et 9.000 kvm stort nationalt center for partikelterapi til 280 millioner kr., samt en 6680 kvm stor afdeling for Abdominal Inflammation til 235 millioner kr. Regionen planlægger også i samarbejde med Novo Nordisk at anlægge et 700 kvm stort diabetescenter til en anslået byggesum af 300 millioner kr. i tilknytning til det nye hospital. Hvordan kommer det nye universitetshospital til at se ud? Hvad skal der bygges og med hvilken tidsplan?

Asger Schou, Byggechef, DNU, Region Midtjylland


11.45

La Tour til 320 millioner og 31 etager

Aarhus Nord kan få et nyt vartegn på Randersvej, når Hotel La Tour viger for det planlagte 22.671 etagemeter store højhusbyggeri på grunden. Planen er at bygge 31 etager med 310 familie- og ungdomsboliger, primært 2- og 3-værelses lejligheder. Tårnet vil blive 95 m højt og bygningen vil blive udformet som en halvcirkel. Alle lejligheder får altaner, som er integreret i bygningen, hvilket vil give den et tredimensionelt udtryk. Hvordan kommer højhuset til at se ud, og hvilke overvejelser om bygningens udtryk ligger bag? Hvad vil bygningen betyde for området?

Kim Herforth Nielsen, Arkitekt, Partner, 3XN


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

Frokost


Nye talere

Lars Thomsen Nielsen

Seniorspecialist i Teknologisk Institut taler på Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS
Mahad Farah

Udviklingschef i Innovater taler på Almene boliger i København - udvikling og byggeri 2018 - 2028
Peer H. Kristensen

Turistchef i Visit Aarhus taler på Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling - 2018
Thomas Frøbert

Partner i Bech-Bruun taler på Omdannelse af erhverv til bolig
Allan Nielsen

Adm. direktør i Skjøde Knudsen taler på Odense investerer 52 milliarder i byudvikling
Ole Nielsen

Direktør i Himmerland Boligforening taler på Jylland: Senior- og ældreboliger - udvikling og byggeri
Søren Boel Pedersen

Manager Erhvervs- og byudvikling i Aarhus Kommune taler på Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling - 2018
Jens Chr. Sørensen

Seniorkonsulent i Teknologisk Institut taler på Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS