Efterspørgslen efter boliger beliggende i eksklusive områder i Odense er steget eksplosivt de senere år. Investorer og udviklere opkøber gamle bygninger på gode beliggenheder rundt om i Odense by for at opfylde de mange lejere og køberes behov for boliger på gode beliggenheder.

Erhvervsmæglerforretningen, Nybolig Erhverv Odense, mærker også til den stigende interesse for denne type ejendom, da mange investorer og udviklere efterspørger eksklusive områder til boligbyggeri.

Nybolig Erhverv Odense har forestået salget af de seneste to projektejendomme, der er blevet solgt i byens centrum. Tasfo Selskaberne, der har købt ejendommene på Munke Mose Allé 7 og Hunderupvej 17, er allerede gået i gang med nedrivningen og opførelsen af 100 boliger i de 2 ejendomme. Begge ejendomme har tidligere fungeret som uddannelsesinstitutioner – hhenholdsvis Teknisk Skole og HF & VUC Fyn - begge ejet af offentlige institutioner.

NB! Odense investerer 52 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 29. november 2017.

- Det er ikke hver dag, vi får 2 ejendomme til salg, der er ejet af 2 forskellige offentlige institutioner med henblik på at forestå et samlet salg. Dette kræver, at alle parter arbejder sammen, hvorfor det er nødvendigt med en god portion koordinering. Ejendommene blev udbudt som projektejendomme, da det lå i kortene, at de skulle ombygges til erhverv, hotel eller boliger, udtaler erhvervsmægler Niels Jørgensen, Nybolig Erhverv Odense.

Ifølge Niels Jørgensen fik Nybolig Erhverv Odense i samarbejde med de 2 sælgere lavet en kompleks løsning i forbindelse med salget af ejendommene. Helhedsløsningen går ud på, at VUC Fyn har fået lov til at forblive i ejendommen på Hunderupvej 17 indtil 2019, men at Tasfo Selskaberne kan få lov at påbegynde ombygningen af Munke Mose Allé 7. Efter 2019 påbegyndes ombygningen af Hunderupvej 17 til boligformål.

NB! Odense - de store projekter 2018. Konferencen afholdes d. 21. marts 2017.

De kommende boliger har ifølge Nybolig Erhverv Odense en AAA-beliggenhed med unik udsigt til Munke Mose, få minutters gang til Odense centrum samt grønne områder. De kommende boliger henvender sig til et segment, der gerne vil bo midt i centrum med naturskønne områder omkring sig. Dette segment til denne type boliger er de senere år steget meget kraftigt, hvorfor at boliger som disse også meget hurtigt bliver udlejet og solgt.

I forbindelse med udviklingen af Odense byrum bliver der opført boliger midt i byens hjerte på eksklusive beliggenheder. Togt Ejendomsudvikling opfører et tårn på 17 etager, beliggende op mod Østre Stationsvej, bestående af 50 boliger samt kontorer. Penthouselejligheden på 17. etage forventes at blive den dyreste lejlighed, der nogensinde er solgt i Odense med en udbudspris på 20 millioner kr. Herudover bliver der bygget 3-5 værelses ejerlejligheder beliggende på Carl Nielsens Kvarter i Odense C, også kaldet Terrassehusene. Kundesegmentet til denne type bolig ønsker eksklusiv beliggenhed, en bolig i høj kvalitet samt unik arkitektur.

Ifølge direktør Bent S. Jensen, fra Nybolig Erhverv Odense, er de mange nye opførelser af boliger i eksklusive områder en naturlig del af den udvikling Odense by i øjeblikket gennemgår, og som vil vare ved de næste mange år.

NB! Middelfart - udvikling og investeringer for 5 milliarder 2017-2027. Konferencen afholdes d. 5. oktober 2017.

- Det er en gennemgribende byudvikling, der er i gang, og det vil uden tvivl gøre Odense by meget attraktiv for lokale, nationale såvel som internationale investorer og udviklere samt tiltrække et bestemt klientel til de mange boliger på eksklusive beliggenheder. Med de mange nye tiltag såsom det nye Super Sygehus, udvidelsen af Cortex Park, byudviklingen samt udviklingen på Odense havn vil der også være brug for mange flere boliger til de mange kommende indbygger, siger han.

Udover de mange nye boligbyggerier i Odense bymidte er der de senere år blevet bygget mange boliger på havnen i Odense – udbudt både til salg og til leje. Havneområdet er blevet et attraktivt område med blandt andet en flot havnepromenade, havnebad og madmekka.

Læs mere af artiklen
Odense investerer 52 milliarder i byudvikling

Afholdes 29. november 2017

Klokken kl. 09.00 - 12.40

Odense Congress…Odense Congress Center , Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ

Tilmeld

Baggrund

Odense har nu fokus på at udvikle bymidten, som skal være en dynamo for både HC Andersen-turismen og for byens indbyggere, ikke mindst de studerende. Der er utallige mindre og mellemstore projekter i gang ved siden af de helt store: Hospital, Universitet, Letbane, Odense Havn og omdannelsen af motorgaden Thomas B. Thriges Gade og hele byens centrum. De mange projekter og byens nye attraktivitet skal give 10.000 nye arbejdspladser frem til 2025.

Bag denne udvikling er en vækst på 1.600 indbyggere årligt og byens evne til at tiltrække investeringer fra virksomheder, ikke mindst de højteknologiske inden for IT og robotteknologi mm.

Byens Ejendom vurderer, at der sammenlagt investeres i alt 52 milliarder frem til 2025 i Odense både privat og offentligt, primært i centrum og i den sydlige del.

Læs mere om baggrunden

Program

09.00
09.30
09.35 Odense fortsætter sin transformation til en dansk storby. Med en vækst på 1.600 indbyggere årligt er der grundlag for en massiv udvikling af boligbyggeriet og byudviklingsprojekter i bl.a. Thomas B. Thriges gade, Østerbro, Vesterbro, Gasa-grunden, Dalum papirfabrik, Havnen, Falck-stationens grund, Rugårdsvej og Munkebjerg Park. Dette betyder, at kommunen hele tiden sætter nye lokalplaner i gang, og aktuelt er der gang i planer for cirka 1.200 nye boliger i byen. Dertil kommer stigende udvikling af kontorer og butikker, samt logistik og industri. Et af de mest omtalte projekter er Facebooks milliardprojekt i Tietgenbyen, der nu udvides med 1,1 million kvm for at imødekomme efterspørgslen. Byen præges derudover af vej- og letbaneanlæg til 3 milliarder, byggeriet af et supersygehus til 7 milliarder, Nyt Sundhedsvidenskabeligt Fakultet til 1 milliard kr. og Cortex Park til et trecifret millionbeløb.

Anker Boye , Tidl. borgmester, Byrådsmedlem, Odense Kommune

10.00 Odenses største boligprojekt omfatter en omdannelse af den såkaldte GASA-grund til en helt ny, grøn bydel, der kommer til at ligge op til Odense Idrætspark og 2 nye letbanestationer. Området, også kaldet Gartnerbyen, kommer til at omfatte ca. 140.000 kvm nybyggeri og udvikles over 2 etaper med detailhandelsbutikker, mindre dele af erhverv samt ca. 1.400 boliger. Butikker samles om et centralt torv med ankomst fra Middelfartvej. Området ligger 2 km fra Odense centrum og tæt ved det populære Åløkkekvarter og Dæhnfeldts Villaby.

Allan Nielsen , Adm. direktør, Skjøde Knudsen

10.25 Region Syddanmark sender nu store dele af det nye universitetshospital i Odense i udbud. Udbuddet kommer til at foregå som totalentreprise og deles i 3 store klumper: Vidensaksen, behandlingsbygningerne og klyngerne. Hvordan kommer byggeriet af Odense Universitetshospital til at forløbe? Udvikling, tidsplaner og koordinering med de øvrige aktører. Det nye universitetshospital i Odense bliver med 250.000 kvm Danmarks største nybyggede hospital, hvoraf 22.000 kvm udgøres af psykiatri, og 39.000 kvm af sundhedsvidenskabeligt byggeri. Det nye OUH står klar i 2022 og bygges sammen med det sundhedsvidenskabelige fakultet SUND, som opføres af Bygningsstyrelsen, samt med forskerparken Cortex. Den nye letbane vil få 2 stationer ved hospitalet.

Torben Hedegaard Jensen , Direktør, Nyt OUH

10.50
11.20 Investorerne har fundet deres vej til Odense, hvor priserne på erhvervsejendomme er i vækst og liggetiden falder. Samtidigt sker der store ændringer i efterspørgselsmønstre, hvor postindustrielle bygninger kommer i høj kurs, bankerne flytter ud fra bykernerne og restauranter erstatter butikslejemål. Dertil kommer der nye lokaliteter og byområder i spil bl.a. omkring Thomas B. Thriges Gade, på havnen og i området mellem havnen og jernbanelinien, samt på Østerbro, Vesterbro og Munkebjerg Park. Hvordan påvirker den øgede investorinteresse og fremgang i markedet finansieringsmulighederne for ejendomsudviklere og investorer i Odense? Kommende udvikling i priser, efterspørgsel og afkast på ejendomsinvesteringer.

Tom Juul Jensen , Erhvervskundedirektør, Danske Bank

11.45 Facebook vil bygge et 56.500 kvm stort datacenter på en 509.000 kvm stor grund, som selskabet har købt i Tietgenbyen for 68 millioner kr. i december 2016. Det samlede projekt omfatter blandt andet 2 datahaller, som hver bliver på mere end 25.000 kvm samt en administrationsbygning på 6.500 kvm, der skal opføres på en ca. 500.000 kvm stor grund i Tietgenbyen i Odense. Centret forventes færdigbygget i 2020. Invest in Denmark har deltaget i den proces, der har fået Facebook til Danmark. Hvordan tiltrækker man generelt udenlandske virksomheder til Danmark? Hvordan fungerer samarbejdet mellem en stor udenlandsk investor, en kommune og statens investeringsfremmeorganisation Invest in Denmark? Hvad efterspørger store datacenteraktører, når de skal etablere sig, og hvad kan deres etablering betyde for den by og den region, som de etablerer sig i?

Kim Schultz , Special Advisor – DATA CENTRES & Cleantech, Invest in Denmark, Udenrigsministeriet

12.10 Byrådet har besluttet at spare op til etablering og drift af linje 2, men har ikke besluttet, hvornår den skal gå i drift. Den vil gå fra Seden til Odense Zoo og åbne for nye ejendomsinvesteringer i blandt andet Vollsmose og eksisterende OUH. Linje 2 vil blive 12,1 km lang, heraf 7,7 km nye spor og med 14 nye stationer. Prisen er vurderet til 1,65 mia. kr.

Carsten Henriksen , Kontorchef for Bystrategi, Odense Kommune

12.35
12.40
12.40 Hovedelementer i infrastrukturplanen er en helt ny struktur ved etablering af en promenade, pladser og en letbane igennem Vollsmose, der sammen med en ny bygade forbinder Ejbygade og Vollsmose Allé ved en forlængelse af Risingvej, samt forbindelser gennem Vollsmose ved Bøge- og Birkeparken.
12.40
12.40 Det såkaldte ”Karré 4”-projekt på Rugårdsvej 3 i Odense centrum er et nybyggeri med et etageareal på op til 28.000 kvm, hvilket svarer til godt 300 nye boliger. Udvikleren ønsker desuden at give mulighed for enkelte højhuse, hvoraf et enkelt må være op til 60 m højt.
12.40 På Syddansk Universitet i Odense planlægges byggeriet af et ny Sundhedsvidenskabeligt Fakultet på ca. 50.000 kvm. Byggeriet, der skal huse forsknings- og uddannelsesfaciliteter, skal opføres i 3 etager og bliver bindeled mellem det eksisterende Campus og det nye Universitetshospital. Det bliver en investering i størrelsesordenen 1 milliard kr.
12.40 Nybyggeri vil i de kommende år have stor fokus i Barfoed-koncernen. Odense Kommune og Barfoed Group er påbegyndt et samarbejde omkring en naturlig udvidelse af den bestående lokalplan på Munkebjerg Park, hvor Barfoed Group i etaper forventes at kunne opføre yderligere mellem 35-40.000 kvm boliger i Odense M svarende til 6-800 boliger, som fårdet nye OUH, SDU, Forskerparken, EUC Lillebælt som nærmeste naboer. alle boligtyper herunder ungdoms- og ældreboliger samt rækkehuse med egen have. Der vil ligeledes blive opført dagligvareforretning og daginstitutioner, som en del af den samlede bydel.
12.40 Den nye 14 kilometer letbane med 26 stationer løber fra Tarup Center og Bolbro i det vestlige Odense, gennem midtbyen til universitetet og det nye hospital i syd og videre til Hjallese Station ved motorvejen. Ejendommene langs banen vil stige i pris: Kontorvirksomheder er villige til at betale 30 % mere i husleje for tæt adgang til en letbanestation. Og boligerne stiger 25 %.  Projektet til 3 milliarder er opdelt i 4 udbudspakker og foregår i 3 faser: 1. fase er ledningsflytning fra 2015 – 2017, 2. fase er anlæggelsen af  spor og stationer fra 2018 – 2020, og 3. fase er testkørsel og åbning i 2021.
12.40 et nuværende sygehus' areal ved Sdr. Boulevard længere inde mod bymidten skal omdannes til en ny bydel, når sygehuset efter planen i år 2022 flyttes ud af byen til Nyt OUH.
Læs mere om programmet
Tilmeld

Relaterede konferencer

Nye Talere

Kim Olesen

Projektleder i Bygningsstyrelsen

taler på:

Vejle investerer 11 milliarder i byudvikling

Tove Skrumsager Frederiksen

Projektdirektør i Køge Kyst P/S

taler på:

Køge: De store projekter

Bente Lindstrøm

Landinspektør i LE34

taler på:

Udstykning og ejendomsdannelse. KURSUS

Asger Nybo Larsen

Specialist i COWI

taler på:

Jylland: Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS

Bernt Suikkanen

Senior Specialist i COWI

taler på:

Jylland: Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS

Kontakt

VIDENSCENTER FOR BYUDVIKLING - BYENS EJENDOM
Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn
CVR/SE: 33598726
Telefon: 70 702 207 (mellem kl. 9:00 - 16:00)
E-mail: byensejendom@byensejendom.dk
LinkedIn: ByensEjendom