Nybolig Erhverv Odense: Boliger på eksklusive beliggenheder er i høj kurs

Nybolig Erhverv Odense: Boliger på eksklusive beliggenheder er i høj kurs

Efterspørgslen efter boliger beliggende i eksklusive områder i Odense er steget eksplosivt de senere år. Investorer og udviklere opkøber gamle bygninger på gode beliggenheder rundt om i Odense by for at opfylde de mange lejere og køberes behov for boliger på gode beliggenheder.

Kontakt

Yderligere oplysninger:

Nybolig Erhverv Odense
Direktør Bent S. Jensen
T: +45 2015 1989
E: bsj@nybolig.dk

Erhvervsmæglerforretningen, Nybolig Erhverv Odense, mærker også til den stigende interesse for denne type ejendom, da mange investorer og udviklere efterspørger eksklusive områder til boligbyggeri.

Nybolig Erhverv Odense har forestået salget af de seneste to projektejendomme, der er blevet solgt i byens centrum. Tasfo Selskaberne, der har købt ejendommene på Munke Mose Allé 7 og Hunderupvej 17, er allerede gået i gang med nedrivningen og opførelsen af 100 boliger i de 2 ejendomme. Begge ejendomme har tidligere fungeret som uddannelsesinstitutioner – hhenholdsvis Teknisk Skole og HF & VUC Fyn - begge ejet af offentlige institutioner.

NB! Odense investerer 52 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 29. november 2017.

- Det er ikke hver dag, vi får 2 ejendomme til salg, der er ejet af 2 forskellige offentlige institutioner med henblik på at forestå et samlet salg. Dette kræver, at alle parter arbejder sammen, hvorfor det er nødvendigt med en god portion koordinering. Ejendommene blev udbudt som projektejendomme, da det lå i kortene, at de skulle ombygges til erhverv, hotel eller boliger, udtaler erhvervsmægler Niels Jørgensen, Nybolig Erhverv Odense.

Ifølge Niels Jørgensen fik Nybolig Erhverv Odense i samarbejde med de 2 sælgere lavet en kompleks løsning i forbindelse med salget af ejendommene. Helhedsløsningen går ud på, at VUC Fyn har fået lov til at forblive i ejendommen på Hunderupvej 17 indtil 2019, men at Tasfo Selskaberne kan få lov at påbegynde ombygningen af Munke Mose Allé 7. Efter 2019 påbegyndes ombygningen af Hunderupvej 17 til boligformål.

NB! Odense - de store projekter 2018. Konferencen afholdes d. 21. marts 2017.

De kommende boliger har ifølge Nybolig Erhverv Odense en AAA-beliggenhed med unik udsigt til Munke Mose, få minutters gang til Odense centrum samt grønne områder. De kommende boliger henvender sig til et segment, der gerne vil bo midt i centrum med naturskønne områder omkring sig. Dette segment til denne type boliger er de senere år steget meget kraftigt, hvorfor at boliger som disse også meget hurtigt bliver udlejet og solgt.

I forbindelse med udviklingen af Odense byrum bliver der opført boliger midt i byens hjerte på eksklusive beliggenheder. Togt Ejendomsudvikling opfører et tårn på 17 etager, beliggende op mod Østre Stationsvej, bestående af 50 boliger samt kontorer. Penthouselejligheden på 17. etage forventes at blive den dyreste lejlighed, der nogensinde er solgt i Odense med en udbudspris på 20 millioner kr. Herudover bliver der bygget 3-5 værelses ejerlejligheder beliggende på Carl Nielsens Kvarter i Odense C, også kaldet Terrassehusene. Kundesegmentet til denne type bolig ønsker eksklusiv beliggenhed, en bolig i høj kvalitet samt unik arkitektur.

Ifølge direktør Bent S. Jensen, fra Nybolig Erhverv Odense, er de mange nye opførelser af boliger i eksklusive områder en naturlig del af den udvikling Odense by i øjeblikket gennemgår, og som vil vare ved de næste mange år.

NB! Middelfart - udvikling og investeringer for 5 milliarder 2017-2027. Konferencen afholdes d. 5. oktober 2017.

- Det er en gennemgribende byudvikling, der er i gang, og det vil uden tvivl gøre Odense by meget attraktiv for lokale, nationale såvel som internationale investorer og udviklere samt tiltrække et bestemt klientel til de mange boliger på eksklusive beliggenheder. Med de mange nye tiltag såsom det nye Super Sygehus, udvidelsen af Cortex Park, byudviklingen samt udviklingen på Odense havn vil der også være brug for mange flere boliger til de mange kommende indbygger, siger han.

Udover de mange nye boligbyggerier i Odense bymidte er der de senere år blevet bygget mange boliger på havnen i Odense – udbudt både til salg og til leje. Havneområdet er blevet et attraktivt område med blandt andet en flot havnepromenade, havnebad og madmekka.

Tommy Blindkilde, 11. august 2017


Send denne artikel til en ven eller en kollega

Send denne artikel til en ven eller en kollega


29. november 2017
Odense investerer 52 milliarder i byudvikling - Program09.00

Registrering og morgenmad


09.30

Velkomst


09.35

Planer og projekter 2018 - 2028

Odense fortsætter sin transformation til en dansk storby. Med en vækst på 1.600 indbyggere årligt er der grundlag for en massiv udvikling af boligbyggeriet og byudviklingsprojekter i bl.a. Thomas B. Thriges gade, Østerbro, Vesterbro, Gasa-grunden, Dalum papirfabrik, Havnen, Falck-stationens grund, Rugårdsvej og Munkebjerg Park. Dette betyder, at kommunen hele tiden sætter nye lokalplaner i gang, og aktuelt er der gang i planer for cirka 1.200 nye boliger i byen. Dertil kommer stigende udvikling af kontorer og butikker, samt logistik og industri. Et aaf de mest omtalte projekter er Facebooks milliardprojekt i Tietgenbyen, der nu udvides med 1,1 million kvm for at imødekomme efterspørgslen. Byen præges derudover af vej- og letbaneanlæg til 3 milliarder, byggeriet af et supersygehus til 7 milliarder, Nyt Sundhedsvidenskabeligt Fakultet til 1 milliard kr. og Cortex Park til et trecifret millionbeløb.10.00

Gasa-grunden skal udvikles med 140.000 kvm

Odenses største boligprojekt omfatter en omdannelse af den såkaldte GASA-grund til en helt ny, grøn bydel, der kommer til at ligge op til Odense Idrætspark og 2 nye letbanestationer. Området, også kaldet Gartnerbyen, kommer til at omfatte ca. 140.000 kvm nybyggeri og udvikles over 2 etaper med detailhandelsbutikker, mindre dele af erhverv samt ca. 1.400 boliger. Butikker samles om et centralt torv med ankomst fra Middelfartvej. Området ligger 2 km fra Odense centrum og tæt ved det populære Åløkkekvarter og Dæhnfeldts Villaby.

Allan Nielsen, Adm. direktør, Skjøde Knudsen


10.25

Facebook bygger 56.500 kvm stor datacenter i Tietgenbyen

Facebook vil bygge et 56.500 kvm stor datacenter på en 509.000 kvm stor grund, som selskabet har købt i Tietgenbyen for 68 millioner kr. i december 2016. Det samlede projekt omfatter blandt andet 2 datahaller, som hver bliver på mere end 25.000 kvm samt en administrationsbygning på 6.500 kvm, der skal opføres på en ca. 500.000 kvm stor grund i Tietgenbyen i Odense. Centret forventes færdigbygget i 2020.10.50

Kaffepause


11.20

Ejendomsfinansiering i Odense - muligheder på et vækstmarked

Investorerne har fundet deres vej til Odense, hvor priserne på erhvervsejendomme er i vækst og liggetiden falder. Samtidigt sker der store ændringer i efterspørgselsmønstre, hvor postindustrielle bygninger kommer i høj kurs, bankerne flytter ud fra bykernerne og restauranter erstatter butikslejemål. Dertil kommer der nye lokaliteter og byområder i spil bl.a. omkring Thomas B. Thriges Gade, på havnen og i området mellem havnen og jernbanelinien, samt på Østerbro, Vesterbro og Munkebjerg Park. Hvordan påvirker den øgede investorinteresse og fremgang i markedet finansieringsmulighederne for ejendomsudviklere og investorer i Odense? Kommende udvikling i priser, efterspørgsel og afkast på ejendomsinvesteringer.

Tom Juul Jensen, Erhvervskundedirektør, Danske Bank


11.45

Hospitalsbyggeri for 7 milliarder - nyeste udvikling

Region Syddanmark sender nu store dele af det nye universitetshospital i Odense i udbud. Udbuddet kommer til at foregå som totalentreprise og deles i 3 store klumper: Vidensaksen, behandlingsbygningerne og klyngerne. Hvordan kommer byggeriet af Odense Universitetshospital til at forløbe? Udvikling, tidsplaner og koordinering med de øvrige aktører. Det nye universitetshospital i Odense bliver med 250.000 kvm Danmarks største nybyggede hospital, hvoraf 22.000 kvm udgøres af psykiatri, og 39.000 kvm af sundhedsvidenskabeligt byggeri. Det nye OUH står klar i 2022 og bygges sammen med det sundhedsvidenskabelige fakultet SUND, som opføres af Bygningsstyrelsen, samt med forskerparken Cortex. Den nye letbane vil få 2 stationer ved hospitalet.


12.10

Letbanens linje 2 til 1,65 milliarder kr.

Byrådet har besluttet at spare op til etablering og drift af linje 2, men har ikke besluttet, hvornår den skal gå i drift. Den vil gå fra Seden til Odense Zoo og åbne for nye ejendomsinvesteringer i blandt andet Vollsmose og eksisterende OUH. Linje 2 vil blive 12,1 km lang, heraf 7,7 km nye spor og med 14 nye stationer. Prisen er vurderet til 1,65 mia. kr.


Carsten Henriksen, Konstitueret Chef for Bystrategisk Stab, Odense Kommune - Bystrategisk stab


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

Frokost


Nye talere

Søren Nordby

Landinspektør, Indehaver i LandSyd taler på Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig
Steen Royberg

Partner, erhvervsmægler MDE, MRICS, valuar i Nybolig Erhverv Aalborg taler på Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028
Stephen Willacy

Stadsarkitekt i Aarhus Kommune taler på Almene boliger i AARHUS 2018 - 2028
Flemming Thingbak

Direktør i Aalborg City taler på Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028
Mette Jorsø

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune taler på Køge investerer 23 milliarder i byudvikling
Hugo Marqvorsen

i Initiativgruppen Bofællsskab Køge Kyst taler på Køge investerer 23 milliarder i byudvikling
Jane Sundstrøm

i Nordland Invest taler på Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027
Torben Nøhr

Direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune taler på Køge: De store projekter

Miljø og teknik