Massiv interesse for 145 nye lejligheder på Aarhus Ø

Massiv interesse for 145 nye lejligheder på Aarhus Ø

Flere hundrede har indtil nu kontaktet projektudviklingsselskabet Bricks for at blive skrevet op til en ejerlejlighed i det 25.000 kvm store Nicolinehus, som opføres i op til 17 etager på Aarhus Ø. Bricks har netop indgået samarbejde med Danbolig, der skal stå for salget af ejerlejlighederne.

Kontakt

Yderligere oplysninger:

Bricks
Direktør
Martin Busk
T: +45 2099 8972
E: mb@bricks.dk

Danbolig Aarhus City
Ansvarlig indehaver, ejendomsmægler
Kristian Voldsgaard
T: +45 2880 8000
E: kristian.voldsgaard@danbolig.dk

Bricks står bag projektet Nicolinehus, der omfatter 2 karréer er tegnet af AART Architects og rummer både boliger og erhverv. Der meldes om massiv forhåndsinteresse for at bo i det kommende byggeri.

- Det er ekstremt overvældende - jeg har ikke oplevet noget lignende i mine 20 år i branchen, siger  Martin Busk, direktør og medejer af Bricks, som er overrasket over, at interessen for de 145 ejerlejligheder i Nicolinehus har været "så voldsom.

NB! Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 31. oktober 2017.

- Det er jo paradoksalt, for vi er slet ikke er begyndt at markedsføre Nicolinehus endnu. De adskillige hundreder, som allerede er blevet skrevet op til en ejerlejlighed, begrunder først og fremmest deres interesse med Nicolinehus' unikke beliggenhed, nytænkende arkitektur og kvalitetsmaterialer, fortæller han.

Salget af de eftertragtede lejligheder starter til efteråret, og Bricks har valgt Danbolig som ejendomsmægler. Her er Kristian Voldsgaard, indehaver af danbolig Aarhus City, begejstret for opgaven.

- Nicolinehus er et vanvittigt spændende projekt, og en af de mest inspirerende opgaver, man kan få som mægler. Den massive interesse kommer ikke bag mig - med den helt unikke beliggenhed og arkitektur tilbyder Nicolinehus som den eneste ejendom på Aarhus Ø udsigt over både bugt, by, træskibshavn og Riis Skov, siger han.

Bricks vandt et kommunalt udbud med "Nicolinehus" med en klar ambition om at skabe liv og midtbypuls på Aarhus Ø - samt en tæt sammenhæng med Aarhus C. Martin Busk betoner da også, at Nicolinehus, der er tegnet af AART architects, bliver langt mere end blot en attraktiv ejendom, og han tror på, at det er en medvirkende forklaring på den store interesse for ejerlejlighederne.

NB! Jylland: Byggeri af boliger til dem over 60 år. Konferencen afholdes d. 23. november 2017.

- Nicolinehus bliver en destination - en destination med masser af tilbud om oplevelser til alle aarhusianere: Events, cafèer, restauranter, livsstilsbutikker, dagligvarebutikker, samt rekreative åndehuller og smukke, grønne uderum. Alt det skaber charmerende midtbystemning - kun få meter fra vandet, siger Martin Busk.

- Danbolig er kendetegnet ved en høj grad af professionalisme og har samtidig stor erfaring i at håndtere salg på Aarhus Ø, så jeg er helt tryg ved at lægge den store opgave i deres i hænder, uddyber han.

I danbolig fortæller, Kristian Voldsgaard, at han er "benovet" over samarbejdet.

- Salget af ejerlejlighederne i Nicolinehus bliver en fantastisk rejse for os, for jeg er sikker på, at der er rigtigt mange kvalitetsbevidste mennesker, der ønsker at blive en del af fortællingen om Nicolinehus, siger ejendomsmægleren.

Tommy Blindkilde, 16. juni 2017


Send denne artikel til en ven eller en kollega

Send denne artikel til en ven eller en kollega


30. august 2017
Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig - Program09.35

Kommunens anbefalinger til omdannelsesprojekter

Aarhus Kommunes råd og anbefalinger til omdannelsesprojekter i Aarhus. Hvordan kan et gensidigt forpligtigende samarbejde mellem bygherre/rådgiver og Aarhus Kommune blive til et værdifuldt element i projektet? Planlovsgrundlag - hvad kan der- og hvad kan der ikke dispenseres fra? Hvad skal man ellers huske, hvis samarbejdet med kommunen skal være vellykket? Tidlig dialog med kommunen er en fordel - hvor i projektets forløb skal man tage kontakten til kommunen?

Ann Hamborg, Chef for Byggeri, Aarhus Kommune


10.00

Fra silo til boliger

I Løgten nord for Aarhus er byens nedlagte silokompleks på 3.100 kvm er omdannet til 21 kvalitetsboliger. C.F.Møller var arkitekt bag ombygningen. World Architecture News har tildelt deres pris "WAN Residential Award 2010" til C. F. Møllers Siloetten i Løgten. C.F.Møller er også arkitekt bag et stort omdannelsesprojekt på Østre Havn i Aalborg, hvor et DLG silo på 7.668  fra 1925 blev omdannes til boliger for bygherren A. Enggaard.

Julian Weyer, Partner. Arkitekt maa, C.F. Møller


10.25

Moms ved ombygninger

Afskrivnings- og momsregler i forbindelse med omdannelse af industri, kontorer og butikker til boliger. Genvundne afskrivninger.

Jacob Holme, VAT manager, PwC


10.50

Kaffepause


11.20

En vellykket omdannelsesproces

I processen fra omdannelse af erhverv til ejerlejligheder er der en række juridiske aspekter, man skal holde sig for øje for at sikre en vellykket omdannelse. Får man startet en omdannelse forkert, kan det resultere i at opdelingen i ejerlejligheder bliver umuliggjort og fortjenesten mindskes betragteligt. Hvad siger ejerlejlighedsloven, og hvordan får man sikret sig den rigtige rækkefølge i konverteringen? Er der boliger i ejendommen? Kan boligerne nedlægges? Er lejer fraflyttet af egen vilje? Hvor stor en del udgør erhvervsarealet? Hvornår i processen skal man håndtere relaksationer, påtegninger og ejerforeninger?

Søren Nordby, Landinspektør, Indehaver, LandSyd


11.45

Klostergaarden: fra pakhus til ejerlejligheder

Det tidligere pakhus og senere kontorbygning på Klostertorvet, Frue Kirkeplads og Vestergade i Aarhus midtby er blevet omdannet til 46 ejerlejligheder på mellem 45 og 75 kvm. I stueetagen ligger der en tapas-restaurant. Ejendommen blev overtaget af Bricks i 2015 og arkitekterne Luplau & Poulsen har stået for tegningerne for omdannelsen af den 6.000 kvm store ejendom. Ejendommen ligger centralt i Aarhus midt imellem Domkirken og Vor Frue Kirke. Den store rødstensejendom er fra begyndelsen af det 20. århundrede og opført af den aarhusianske grosserer Hans Frederik Schourup. Hvilke erfaringer gjorde man sig under omdannelsen? Hvordan griber man et omdannelsesprojekt an, og hvordan er økonomien bag et omdannelsesprojekt?

Martin Busk , Bestyrelsesmedlem, medejer , Bricks


12.10

Spørgsmål og afslutning


12.15

Frokost


Nye talere

Hugo Marqvorsen

i Initiativgruppen Bofællsskab Køge Kyst taler på Køge investerer 23 milliarder i byudvikling
Søren Nordby

Landinspektør, Indehaver i LandSyd taler på Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig
Jane Sundstrøm

i Nordland Invest taler på Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027
Steen Royberg

Partner, erhvervsmægler MDE, MRICS, valuar i Nybolig Erhverv Aalborg taler på Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028
Stephen Willacy

Stadsarkitekt i Aarhus Kommune taler på Almene boliger i AARHUS 2018 - 2028
Torben Nøhr

Direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune taler på Køge: De store projekter
Flemming Thingbak

Direktør i Aalborg City taler på Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028
Mette Jorsø

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune taler på Køge investerer 23 milliarder i byudvikling

Miljø og teknik