Massiv interesse for 145 nye lejligheder på Aarhus Ø

Massiv interesse for 145 nye lejligheder på Aarhus Ø

Flere hundrede har indtil nu kontaktet projektudviklingsselskabet Bricks for at blive skrevet op til en ejerlejlighed i det 25.000 kvm store Nicolinehus, som opføres i op til 17 etager på Aarhus Ø. Bricks har netop indgået samarbejde med Danbolig, der skal stå for salget af ejerlejlighederne.

Bricks står bag projektet Nicolinehus, der omfatter 2 karréer er tegnet af AART Architects og rummer både boliger og erhverv. Der meldes om massiv forhåndsinteresse for at bo i det kommende byggeri.

- Det er ekstremt overvældende - jeg har ikke oplevet...

LÆS ALLE ARTIKLER – FÅ ADGANG FOR 2 KR

KLIK HER

     Glemt adgangskode?

30. august 2017
Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig - Program09.35

Omdannelse af kontorer - potentiale, rentabilitet og fremtidsudsigter

Hvor stort er omdannelsespotentialet i Aarhus og Aalborg - hvor stort antal ledige kontorer, butikker og industri- og offentlige bygninger er der, hvor mange kan ombygges og vil de kommende trends og prisudviklingen fortsat understøtte ombygningsbølgen? Den økonomiske beregning bag ombygningerne - hvorfor er det i øjeblikket økonomisk attraktivt at konvertere, og hvad kan ændre sig i markedet fremover? Hvordan griber man ombygningsopgaven, hvem vil sælge "ombygningsmodne" ejendomme og hvem er køberne? Hvilke interessenter er der ellers i et ombygningsprojekt og hvordan får man dem til at spille sammen?

Johan Gottschalk, Direktør, Partner, Colliers International Danmark A/S


10.00

Kommunens anbefalinger til omdannelsesprojekter

Aarhus Kommunes råd og anbefalinger til omdannelsesprojekter i Aarhus. Hvordan kan et gensidigt forpligtigende samarbejde mellem bygherre/rådgiver og Aarhus Kommune blive til et værdifuldt element i projektet? Planlovsgrundlag - hvad kan der- og hvad kan der ikke dispenseres fra? Hvad skal man ellers huske, hvis samarbejdet med kommunen skal være vellykket? Tidlig dialog med kommunen er en fordel - hvor i projektets forløb skal man tage kontakten til kommunen?

Ann Hamborg, Chef for Byggeri, Aarhus Kommune


10.25

Moms ved ombygninger

Afskrivnings- og momsregler i forbindelse med omdannelse af industri, kontorer og butikker til boliger. Genvundne afskrivninger.

Jacob Holme, VAT manager, PwC


10.50

Kaffepause


11.20

En vellykket omdannelsesproces

I processen fra omdannelse af erhverv til ejerlejligheder er der en række juridiske aspekter, man skal holde sig for øje for at sikre en vellykket omdannelse. Får man startet en omdannelse forkert, kan det resultere i at opdelingen i ejerlejligheder bliver umuliggjort og fortjenesten mindskes betragteligt. Hvad siger ejerlejlighedsloven, og hvordan får man sikret sig den rigtige rækkefølge i konverteringen? Er der boliger i ejendommen? Kan boligerne nedlægges? Er lejer fraflyttet af egen vilje? Hvor stor en del udgør erhvervsarealet? Hvornår i processen skal man håndtere relaksationer, påtegninger og ejerforeninger?

Uffe M. Holm, Landinspektør, LandSyd


11.45

Klostergaarden: fra pakhus til ejerlejligheder

Det tidligere pakhus og senere kontorbygning på Klostertorvet, Frue Kirkeplads og Vestergade i Aarhus midtby er blevet omdannet til 46 ejerlejligheder på mellem 45 og 75 kvm. I stueetagen ligger der en tapas-restaurant. Ejendommen blev overtaget af Bricks i 2015 og arkitekterne Luplau & Poulsen har stået for tegningerne for omdannelsen af den 6.000 kvm store ejendom. Ejendommen ligger centralt i Aarhus midt imellem Domkirken og Vor Frue Kirke. Den store rødstensejendom er fra begyndelsen af det 20. århundrede og opført af den aarhusianske grosserer Hans Frederik Schourup. Hvilke erfaringer gjorde man sig under omdannelsen? Hvordan griber man et omdannelsesprojekt an, og hvordan er økonomien bag et omdannelsesprojekt?

Martin Busk , Bestyrelsesmedlem, medejer , Bricks


12.10

Fra silo til boliger

I Løgten nord for Aarhus er byens nedlagte silokompleks på 3.100 kvm er omdannet til 21 kvalitetsboliger. C.F.Møller var arkitekt bag ombygningen. World Architecture News har tildelt deres pris "WAN Residential Award 2010" til C. F. Møllers Siloetten i Løgten. C.F.Møller er også arkitekt bag et stort omdannelsesprojekt på Østre Havn i Aalborg, hvor et DLG silo på 7.668  fra 1925 blev omdannes til boliger for bygherren A. Enggaard.

Julian Weyer, Partner. Arkitekt maa, C.F. Møller


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

Frokost


Nye talere

Henrik Vad

Founder & CEO i Flex Funding taler på JYLLAND: FINANSIERING af ejendom
Michael Meldgaard

Direktør i Andelsboligforeningen Odinsgaard taler på Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling
Peter Damgaard Jensen

Adm. direktør i PKA taler på JYLLAND: FINANSIERING af ejendom
Henrik Schultz

Ejendomsmægler og Valuar MDE, Indehaver i Real Mæglerne taler på Middelfart - udvikling og investeringer for 5 milliarder 2017-2027
Thomas Marker

Advokat i Advokatfirmaet Marker taler på Omdannelse af erhverv til bolig
Kasper Danielsen

Architect cand.arch. maa, CEO i Danielsen Architecture taler på Boligudvikling i København 2017-2027
Claus Holm Christensen

Havnedirektør i Horsens Havn taler på Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling
Kim Herforth Nielsen

Arkitekt, Partner i 3XN taler på Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027