Artikler
Tietgen bygger 9.000 kvm skole på Odense Havn
Tietgenskolen har købt den sidste store grund på Odense Havn til et nyt uddannelsesbyggeri i 4 etager på 9.000 kvm. Projektet koster cirka 300 millioner og skal rumme Tietgen Business, der i dag er placeret på Lerchesgade og Rugårdsvej.
Læs mereBarfoed Group bygger boliger til 250 millioner i Odense
Juul & Frost Arkitekter har med Rambøll som ingeniør tegnet projektet med 138 boliger, som viderefører udviklingen af nyt boligområde.
Læs mereByggegrund: Først røg borgmesteren og nu kommunaldirektøren
I Fredericia gik borgmesteren 1. januar, da det kom frem, at en attraktiv byggegrund var gået for nemt til borgmesteren selv. Nu er kommunaldirektøren blevet fritaget for tjeneste.
Læs mereRåhus-entreprenør opruster med NCC-profil
Premium Syscon har netop udvidet holdet med Morten Rasmussen som ny produktionschef. Han kommer med over 18 års erfaring fra NCC og får til opgave at styre opførelsen af Premium Syscons danske projekter.
Læs mereMægler forventer fortsat højt boligsalg efter uhørt december 2020
Med 45 procent flere solgte boliger i december i forhold til samme måned sidste år, rundede 2020 af med en tyk understregning af et helt exceptionelt år på boligmarkedet.
Læs mereRelaterede konferencer
Få vores daglige nyhedsbrev. Tilmeld dig her
Konferencer og kurser
Strategiske partnerskaber
I modsætning til den dominerende fremgangsmåde i dag, hvor hver enkelt byggesag udbydes separat og til skiftende samarbejdspartnere, består strategiske partnerskaber af længereværende samarbejdsaftaler, der omfatter udførelse af flere projekter.Formålet er at:Reducere byggeomkostningerne Højne kvaliteten på de enkelte byggeopgaverSikre at kræfterne bruges optimaltSkabe et bedre samarbejde på tværs af traditionelle…
Læs mereFredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud underlagt BR18
Der er 9.000 fredede bygninger i Danmark og ca. 300.000 vurderes at have bevaringsværdi. Størsteparten af de fredede huse er privatejede, og 75 og 80 procent af dem er private boliger.Fredede og bevaringsværdige bygninger kan have unikke kvaliteter, der kan skabe værdi for brugere og ejere. Og der er både en række fordele og udfordringer ved at være ejer eller administrator af en sådan bygning.Der gælder en række særregler for…
Læs mereAlmene boliger: store projekter AARHUS
Omkring 100.000 mennesker bor i almene boliger i Aarhus. Byen hører traditionelt til Danmarks travleste byggepladser, når det gælder nybyggeri og renovering af almene boliger.Almene boliger opføres i i havnen, i forstæderne og i midtbyen.Derudover bliver almene boliger bliver ingrediensen i de store nye byudviklingsprojekter. Det er nemlig Aarhus Kommunes boligpolitiske strategi, at en del af de nye boliger, der bliver bygget i Aarhus, skal være almene…
Læs mereKollektive boformer: bofællesskaber og seniorbofællesskaber
Ændringer i livsstil og sociale mønstre får stadig flere singler, børnefamilier og seniorer til at tænke bolig på en ny måde og til at vælge de kollektive boformer frem for de traditionelle familieboliger.Især er de kollektive boformer båret frem af stor tilflytning af unge til byerne og behovet for hurtigt og billigt at dække deres boligbehov.Den kollektive boform nyder også betydelig popularitet blandt den ældre…
Læs mereHillerød: De store projekter
I Hillerød er der gang i en del større byggeprojekter og de store virksomheder i kommunen tiltrækker investeringer og arbejdskraft fra hele verden. Hillerød er en stærk og attraktiv oplandskommune til København, tæt knyttet til storbyen, med gode og velfungerende boligområder, erhvervsliv og byliv. Kommunen er placeret midt i Hovedstadsregionens nordlige del, og ligger en halv times kørsel fra Rådhuspladsen og 39 minutter i…
Læs mereJylland: Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. KURSUS.
Hvert år ender 2.000 byggeprojekter i konflikt med mægling, syn, skøn eller voldgift. Udgifterne løber op i 3 milliarder kr. og i snit tager det 1,5 år at få afsluttet en sag. Det er dyrt og besværligt - og tidsrøvende især - for både bygherrer, rådgivere og byggefirmaer. Når det gælder private bygherrer får 80 procent ret. På det professionelle niveau, så forliges 50 procent og 50 procent…
Læs mereViborg: De store projekter
I følge Danmarks statistik vil Viborgs indbyggertal stige fra det nuværende 97.118 til 100.935 frem mod 2029 - en stigning på 3,9 procent.Hermed er der grundlag for boligbyggeri for 2 milliarder kr. og udvikling af flere bydele, hvor udvikling allerede er i gang eller forventes påbegyndt i den nærmeste fremtid.Til projekter, der allerede er godt i gang hører det store igangværende byudviklingsprojekt Viborg Baneby til i alt 5 milliarder kr, der nu er…
Læs mereSyn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. KURSUS.
Hvert år ender 2.000 byggeprojekter i konflikt med mægling, syn, skøn eller voldgift. Udgifterne løber op i 3 milliarder kr. og i snit tager det 1,5 år at få afsluttet en sag. Det er dyrt og besværligt - og tidsrøvende især - for både bygherrer, rådgivere og byggefirmaer. Når det gælder private bygherrer får 80 procent ret. På det professionelle niveau, så forliges 50 procent og 50 procent…
Læs mereUdvikling af ferieparker og sommerhuse - nye regler, investeringer og byggeri
Campingpladser skal ændres til ferieparker. Nu står de for 1/3 af danskernes overnatninger inden for landets grænser, svarende til 11 millioner gæster, hvilket gør camping til den mest udbredte hjemlige ferieform blandt danskerne. Ikke desto mindre har antallet af campinggæster på danske campingpladser været faldende i de sidste år. For campingpladserne lever ikke op til moderne turisters krav. Derfor har Erhvervsstyrelsen udstedt en…
Læs mereJylland: Generationsskifte af ejendom. KURSUS
Den 1. juli 2020 blev reglerne for generationsskifte af ejendom ændret. Der blev i juni 2020 udarbejdedet en analyse af generationsskifte-værdier, som i efteråret 2021 skal skabe grundlaget for en ny lov. Den skal forhindre de billige generationsskifter af ejendom og andre værdier. I forbindelse med den nye 2020-Finanslov, er der desuden blevet vedtaget nye regler om beskatning ved generationsskifte af virksomheder. Skatten på generationsskifte står til at…
Læs mereFemern-byggeriet rundvisning
Femern-forbindelsen bliver en af de største anlægsopgaver i Danmarks historie. Den bygges som en 18 km lang sænketunnel mellem Rødbyhavn på Lolland og den tyske ø Fehmarn. Samlet er anlægsbudgettet på 52,6 milliarder kr. Når forbindelsen er færdig, vil det tage 10 minutter i bil og 7 minutter i tog at krydse Femern Bælt. Femern-forbindelsen bliver en vækstdynamo for Lolland-Falster og et godt stykke op på Sjæ…
Læs mereGenerationsskifte af ejendom. KURSUS
Den 1. juli 2020 blev reglerne for generationsskifte af ejendom ændret. Der blev i juni 2020 udarbejdet en analyse af generationsskifte-værdier, som i efteråret 2021 skal skabe grundlaget for en ny lov. Den skal forhindre de billige generationsskifter af ejendom og andre værdier. I forbindelse med den nye 2020-Finanslov, er der desuden blevet vedtaget nye regler om beskatning ved generationsskifte af virksomheder. Skatten på generationsskifte står til at…
Læs mereJYLLAND: Broen til Sjælland for 136 milliarder
VLAK-regeringen afsatte i 2018 60 millioner kr. til en forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat fordelt på 15 millioner kr. i 2019, 25 millioner kr. i 2020 og 20 millioner kr. 2021. Samme år viste en genberegning, at en kombineret vej- og jernbaneforbindelse over Kattegat ville koste 124 milliarder kr., mens ren vejforbindelse kunne opføres for 58 milliarder kr. Senere viste en screening, at prisen ville blive henholdsvis 62 milliarder eller 136 milliarder…
Læs mereErhvervslejelovens nye regler og krav
En korrekt håndtering af erhvervslejelovens regelsæt er et af de vigtigste redskaber for professionelle ejendomsaktører, hvis unødige tvister med lejerne skal undgås. Et gnidningsfrit samarbejde mellem lejere og udlejere er en vigtig forudsætning, når værdien og driften af erhvervsudlejningsejendomme skal optimeres.
Læs mereRADON - sikring, kontrol, lovkrav og udbedring. KURSUS
Radon er en radioaktiv gasart, der findes i jorden og kan trænge ind i bygninger gennem revner og utætheder i konstruktionen. En høj koncentration af radon i indeluften udgør en sundhedsrisiko. I Danmark dør der hvert år ca. 300 mennesker af lungekræft på grund af radon.Alle bygninger opført efter bygningsreglement BR10 eller nyere, er omfattet af krav om maksimalt 100 Bq/kbm (Becquerel pr. kubikmeter) i indeklimaet. Desuden er…
Læs mereHorsens-Aarhus-broen til Kalundborg til 136 milliarder
En kombineret vej- og jernbaneforbindelse over Kattegat vil koste 136 milliarder kr, mens en ren vejforbindelse kan opføres for 62 milliarder kr. I januar 2020 har regeringen besluttet at videreføre den igangværende forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat, som blandt andet ser på mulighederne for en kombineret vej- og jernbaneforbindelse.Resultaterne af forundersøgelserne ventes færdige i 2021. Byggestart forventeligt i 2027-2028…
Læs mereNy trend: Små boliger
Efterspørgslen på små boliger er enorm, men det er de store lejligheder, der hidtil er blevet bygget flest af. Derfor matcher udbuddet af de små boliger ikke efterspørgslen.Imidlertid bliver det iflg. den nye Kommuneplan, der er trådt i kraft i 2020, nu lettere at bygge flere mindre boliger i København Siden 2005 har der i København været et krav om, at 75 procent af nybyggede boliger i gennemsnit skal være 95 kvm store for at…
Læs mereSkolebyggeri - erfaringer og visioner
København vokser med ca. 10.000 indbyggere hvert år og med de nye boligområder der er opført i flere af Københavns bydele, er det også strømmet til med nye beboere i en hastighed, der har gjort det svært for kommunen at følge med. Den store befolkningstilvækst har skabt et massivt behov for flere pladser på kommunens skoler og flere af de eksisterende skoler trænger til fornyelse. Frem mod 2030 er der derfor behov for…
Læs mereAALBORG: De store projekter
Aalborg præges i dag af store udviklingsprojekter, hvoraf Aalborg Hospital for 4,6 milliarder kr. og udvidelsen af Aalborg Universitet til lidt over 2 milliarder kr., er de største. For at imødekomme det stigende behov for boliger, der kommer fra en befolkningstilvækst på 2.000 indbyggere om året, er store byudviklingsprojekter gået i gang. Blandt dem er Sofiendal Enge, Østre havn og Håndværkerkvarteret, hvor store private og…
Læs mereAlternative HOTELprojekter og nye hotelkoncepter
Hotellselskaber prøver at tilpasse sig de skiftende livsstil hos deres kunder og er derfor i gang med at differentiere deres hotalprodukter for at ramme de nye kundegrupper. Blandt de toneangivende grupper på hotelmarkedet er de unge millennials, en generation, der sætter det sociale liv i højsædet og for hvem grænsen mellem arbejdet og fritid sløres. Derfor bliver der i hoteludformning i større grad lagt vægt på fælles…
Læs mereFinansiering af ejendomsprojekter. KURSUS
Bankerne oplever stor pengerigelighed, men lysten til at låne penge ud til ejendom er fortsat behersket. Imidlertid er der kommet et væld af alternative kilder til kapitalfremskaffelse. Pensionskasser og forsikringsselskaber er trådt til som en alternativ finansieringskilde og der igen er øget fokus på konsortie-lån, juniorlån, pantebreve, fondslån, private lån, flex funding og crowd funding. Kurset stiller skarpt på de nye produkter,…
Læs mereJylland: Køb og salg af ejendom - Due Diligence. KURSUS
Due diligence er den proces, hvor køberen undersøger forholdene i den ejendom, der er til salg. Formålet er at afdække risici og ejendommens potentiale, der vil have indflydelse på ejendommens værdi, ligesom undersøgelsen belyser forhold - også fremadrettet - angående ejendommens drift.Due diligence vil desuden have betydning for kontraktens udformning og kan bruges til optimering af ejendommens anvendelse og drift.Inden for due diligence…
Læs mereAlmene boliger: store projekter
De foregående år har været gode for den almene sektor med et betydeligt antal nye byggeprojekter og flere gennemgående moderniseringer af de eksisterende boliger.Både staten og kommuner udarbejder nye initiativer, der har til formål at sætte gang i endnu mere alment boligbyggeri og renoveringer hvorfor man i den kommende tid kan forvente, at aktivitetn på området tager til i styrken.I København alene er der i den nye kommuneplan tale…
Læs mereLagerbeskatning af fast ejendom
Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten i oktober 2020 indgået en aftale, at der fra 2023 indføres en skat på stigningen af ejendommens værdi, den såkaldte lagerskat.Med lagerbeskatningen beskattes værdien af selskabernes ejendomme på årlig basis – uanset om ejendommen sælges eller ej i modsætning til situationen i dag, hvor beskatning af den skatepligtige ejendomsavance sker først, når …
Læs mereODENSE: de store projekter
Udviklingen i Odense er siden 2015 gået fra de små punkt-projekter til igangsættelsen af store byggerier og byudviklingsprojekter, der vil forandre både de lokale områder og hele byen. Der er fortsat fokus på at udvikle bymidten fordelt over flere enkeltprojekter, som skal være en dynamo for både HC Andersen-turismen og for byens indbyggere, ikke mindst de studerende.De største udviklingsområder er: Thomas B. Thriges gade, …
Læs mereJYLLAND: TRÆ-byggeri - udfordringer, løsninger og økonomi
Træbyggeri bliver mere og mere populært, og det er nu muligt at bygge både højhuse og store bygningskomplekser i træ. Træets stigende popularitet som byggemateriale skyldes dets klimavenlige egenskaber, fleksibelt og lav vægt. Fordi materialet kan ånde giver træ et betydeligt bedre indeklima i sammenligning med beton og andre byggematerialer. Som et bæredygtigt alternativ til beton er træ derfor kommet i fokus hos bå…
Læs mereCITY og VESTERBRO i Københavns store projekter
Københavns Vesterbro har i de seneste år udviklet sig fra at være et nedslidt, gammelt arbejderkvarter med et blakket ry til en hip bydel med høje boligpriser og et stort udbud af cafeer, restauranter og specialbutikker. Området har sammen med de tilstødende arealer fortsat et betydeligt udviklingspotentiale i det store industriområde mellem Vasbygade, Enghavevej og Ingerslevsgade, den såkaldte Posthusgrund og i Carlsbergbyen.
Læs mereLandbrugsejendomme: nyt investeringsobjekt
Flere private og professionelle investorer er begyndt at sætte penge i dansk landbrug.Også udenlandske investorer er begyndt at visse interesse for for at købe landbrugsjord, bl.a. på grund af de attraktive priser på lsandbrugjord i Danmark i sammenligning med lande som Holland, Tyskland og England.En anden årsag til investeringsbølgen i landbrugsejendomme er at Folketinget for nogle år siden har liberaliseret landbrugsloven, så loven ikke…
Læs merePlejeboliger til 10 milliarder
Danmarks Statistik vurderer at der frem til 2030 vil være 170.000 flere ældre over 80 år, og selvom stadig flere klarer sig hjemme vil byggeriet af plejehjem være markant.Markedet for private plejehjem i Danmark forudses at være meget stort. Kommunernes Landsforening vurderer, at der de kommende 10 år skal opføres op mod 13.000 nye plejehjemsboliger, Dansk Byggeri melder om behov for 26.000, og Dansk Industri beregner behovet til helt op mod 35.000…
Læs mereFredericia de store projekter
Fredericia ligger centralt i Danmark midt i Trekantområdet, som er ét af Danmarks vigtigste produktions- og bosætningsområder. Fredericia har 51.391 indbyggere og har igennem mange år oplevet befolkningstilvækst. Fremover vil byen vokse med 301 personer årligt indtil 2028. Det svarer til en vækst på 7,1 procent for hele perioden. Erhvervsudviklingen i Fredericia er særligt koncentreret omkring Kanalbyen, et byudviklingsprojekt på…
Læs mereJylland: FINANSIERING af ejendomsprojekter. KURSUS
Bankerne oplever stor pengerigelighed, men lysten til at låne penge ud til ejendom er fortsat behersket. Imidlertid er der kommet et væld af alternative kilder til kapitalfremskaffelse. Pensionskasser og forsikringsselskaber er trådt til som en alternativ finansieringskilde og der igen er øget fokus på konsortie-lån, juniorlån, pantebreve, fondslån, private lån, flex funding og crowd funding. Kurset stiller skarpt på de nye produkter,…
Læs mereBillund de store projekter
Billunds udvikling begyndte for alvor i 1930'erne, hvor der dengang boede ca. 250 indbyggere, hvoraf 7 arbejdede på legetøjsfabrikken, som i dag er LEGO med over 3.500 medarbejdere alene i Billund, som er et unikt eksempel på en Company Town i Danmark.Med afsæt i sine industritraditioner har Billund oplevet en spektakulær udvikling som driftig erhvervsby. Iflg det årlige analyse fra Dansk Byggeris er Billund Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.Lego er…
Læs mere