Hvis Storebæltsbroen bliver saboteret, skal der igen sejle færger fra Halsskov i Korsør til Knudshoved i Nyborg. Derfor køber statens bro-selskab Sund & Bælt nu Halsskov Havn af Slagelse Kommune for symbolske 7 millioner kr.
Kontakt
Sund & Bælt
info@sbf.dk
og
Udviklingsplan for Korsør
Projektleder
Frederikke Emilie Christiansen
freemchr@slagelse.dk
Området er i dag et natur- og strandområde og havnen bruges til udspring, wakeboarding og lystbådehavn.
Med i købet får Sund & Bælt den nedlagte færge Broen, som oprindeligt skulle være et kulturcenter, men aldrig rigtig er kommet igang. Færgen bliver gjernet af Sund & Bælt.
Formålet med aftalen er "at sikre forsyningssikkerheden og opretholde mobiliteten mellem landsdelene i tilfælde af en længerevarende lukning af Storebæltsbroen."
Sund & Bælt skal nu igang med at genopbygge havnefaciliteterne, så der med dages varsel kan indsættes en færge over Storebælt.
En del af de nuværende rekreative aktiviteter får lov til at fortsætte, da Slagelse kommune lejer gratis dele af arealet af den nye ejer. Til gengæld står kommunen for drift og vedligeholdese af sine "egne" områder.
Sund & Bælt igangsætter arbejderne fra 1. august 2025.
- I øjeblikket er havnen ikke egnet til indsættelse af færgedrift, og det vil kræve en større ombygning og investering at gøre den klar. Derfor er det nødvendigt, at vi overtager ejerskabet, siger Søren Ulrik Hillersborg, teknisk driftsdirektør i Sund & Bælt.
Flere havne
Sund & Bælt ejer og driver i forvejen de 4 havne ved Spodsbjerg og Tårs, og Ebeltoft og Odden, som udgør en del af Vest-Øst beredskabet.
Det er ligeledes Sund & Bælts plan at købe det tilsvarende havneareal på Fyns-siden ved Knudshoved.
Salg eller ej
Hvis Slagelse Kommune og Sund & Bælt ikke havde indgået an aftale, ville staten gå ind med en ekspropriation (Læs: Tvangssalg).
Færgen Broen
Færgen følger med i købet. Det er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med den. Sund & Bælt har ingen planer om at benytte den til sejlads eller museumsdrift.
___
Se mere HER.