Grønt lys til omdannelse af Spritten i Aalborg - dog med en række ændringer

Grønt lys til omdannelse af Spritten i Aalborg - dog med en række ændringer

Byrådet i Aalborg vedtog i aften, den 19.juni 2017, endeligt den lokalplan, der skal bane vejen for omdannelsen af de gamle spritfabrikker. Som ventet droppes et 13.500 kvm stort parkeringshus på Fjordmarken, mens 3 planlagte højhuse får reduceret højden.

Socialdemokratiet, De Radikale, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Marian Nørgaard (Venstre) stemte for mens de øvrige medlemmer af Venstre samt Konservative, SF og Liberal Alliance stemte imod lokalplanen for omdannelsen af de gamle spritfabrikker. Dermed kan Martin Nielsen og A....

LÆS ALLE ARTIKLER – FÅ ADGANG FOR 2 KR

KLIK HER

     Glemt adgangskode?

18. januar 2018
Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028 - Program09.00

Registrering og morgenmad


09.30

Velkomst


09.35

Aalborg som handelsby

Aalborg er regionens handelsby og trækker handlende til fra hele oplandet. I midtbyen er Kundetilstrømningen stigende, nogle måneder med en vækst på op til 20 procent siden 2015. Med Aalborgs stigende befolkningstilvækst, flere studerende og flere turister vil der også i fremtiden være et solidt kundegrundlag. Vest for midtbyen åbner et madmarked og torvehaller, mens Magasin rykker ind i butikscentret Friis i den østlige del af midtbyen. Øst for midtbyen pågår samtidig udvikling af havnearealerne med masser af nye boliger. Kan handelslivet i midtbyen strækkes ud mod både øst og vest? Hvordan cementerer Aalborg sin position som handelsby i fremtiden? Hvilken udfordringer og muligheder står Aalborg overfor rent handelsmæssigt, og hvordan er Aalborgs handelsposition og potentiale sammenlignet med andre byer?


10.00

Markedet for butiksejendomme i Aalborg

Nordjylland har haft danmarksrekord i tomme butikker, men siden 2015 er udviklingen vendt og tomgangen er raslet ned på 7 procent, hvilket er det største fald på landsplan. Udviklingen ses også ved at antallet af udbudte nordjyske butikslejemål de seneste 3 år er faldet med 26 procent. Butiksmarkedet går ind i en ny æra, hvor store brands kæmper om de gode placeringer, og hvor det giver god mening at udvikle og ombygge butiksejendommene på de rigtige placeringer. Hvordan er prisudviklingen for butiksejendomme i Aalborg, og hvilken betydning har beliggenheden? Hvad er tendenserne vedrørende køb og salg af butikker, samt afkast og afståelse? Hvad leder lejerne efter? Hvad gør et moderne butikslokale attraktivt for lejere eller investorer? Hvem investerer i butikker, og hvad bliver tendensen fremover - danske og udenlandske investorer på markedet?


10.25

Udviklingmuligheder i Aalborg Storcenter og City Syd

City Syd står for en tredjedel af al omsætning i Aalborg Kommunes butikker inden for både dagligvarer og udvalgsvarer. Her ligger blandt andet Ikea og det 51.500 kvm store Aalborg Storcenter, som har 7 millioner kunder hvert år. En innovationsgruppe er gået i gang med at udvikle en plan for forskønnelse af området, forbedret infrastruktur samt ombygning og renovering af storcentret. Hvilke planer og muligheder er der for udvikling af storcentret og City Syd?


10.50

Kaffepause


11.20

Flere krydstogtturister skaber omsætning i butikkerne

Krydstogtturismen er stærkt stigende i Danmark. Alene i 2016 har vi fået besøg af 866.000 krydstogtgæster, som har en beregnet samlet samfundsøkonomisk effekt på 1,35 milliarder kr. Krydstogtturismen skabte job til 1.900 danskere i 2016, heraf var 70 procent inden for hotel- og detailhandel. Aalborg er én af de større byer, der modtager krydstogtturisterne, og byen er blevet et populært mål. Turisterne lægger i gennemsnit 307 kr. i byens butikker, hvilket i 2016 gav butikkerne en omsætning på 8,1 millioner kr. fra de sejlende turister. Er der udsigt til, at byen vil få flere krydstogtturister? Og hvordan kan man få gæsterne til at lægge flere penge i Aalborgs butikker og restaurationer?

Rasmus Rosenkilde Jerver, Direktør, Visit Aalborg


11.45

Udvikling af shoppingcentret Friis for 100 millioner

Shoppingcentret Friis skal udvikles for 100 millioner kr. Udviklingen omfatter ombygning og renovering. Magasin vender tilbage til byen efter fraflytningen i 2005, og samtidig kommer der en ny dagligevarebutik til centret. Hvorfor er det igen attraktivt for Magasin at flytte tilbage til Friis og Aalborg? Hvilke udviklingsmuligheder og potentialer ligger der i shoppingcentret, og hvad skal der gøres for at skabe mere liv i Friis og den østlige del af midtbyen?

Lotte Vestergaard Skou, Center Manager, Friis Shoppingcenter


12.10

Udvikling af Jomfru Ane gade

Jomfru Ane gade er måske landets mest kendte festgade. Hvilke potentialer og udviklingsmuligheder ligger der i Aalborg midtbys kendte trækplaster? 16 af de 25 restaurationer i Jomfru Ane Gade blev i 2016 og foråret 2017 opkøbt af Restaurantions Kompagnet. Gennem flere år har restauratører og boligejere i Jomfru Ane Gade haft planer om at overdække gaden. KPF Arkitekter har udarbejdet et forslag til, hvordan det kan gøres. Lever planerne stadig?


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

Frokost


Nye talere

Thomas Marker

Advokat i Advokatfirmaet Marker taler på Omdannelse af erhverv til bolig
Peter Damgaard Jensen

Adm. direktør i PKA taler på JYLLAND: FINANSIERING af ejendom
Claus Holm Christensen

Havnedirektør i Horsens Havn taler på Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling
Michael Meldgaard

Direktør i Andelsboligforeningen Odinsgaard taler på Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling
Kasper Danielsen

Architect cand.arch. maa, CEO i Danielsen Architecture taler på Boligudvikling i København 2017-2027
Henrik Vad

Founder & CEO i Flex Funding taler på JYLLAND: FINANSIERING af ejendom
Henrik Schultz

Ejendomsmægler og Valuar MDE, Indehaver i Real Mæglerne taler på Middelfart - udvikling og investeringer for 5 milliarder 2017-2027
Kim Herforth Nielsen

Arkitekt, Partner i 3XN taler på Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027