Certificeringer har i 10 år skabt både fortvivlelse og kvaliteter for byggeri og ejendom. Nu skal et analyseprojekt afdække effekterne afcertificeringer i bygge- og ejendomsbranchen.
Kontakt
Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Sisse Norman Canguilhem
snc@rfbb.dk
Rådet for Bæredygtigt Byggeri vil kvalificere de økonomiske, miljømæssige og sociale effekter af en lang række certificeringer.
For har certificeringerne værdi for bygherren, investoren, brugeren og samfundet?
- Vi oplever en stor efterspørgsel fra branchen på kvalificering af værdien af certificeringer. Det er helt centralt, at beslutningstagere har et oplyst grundlag at handle ud fra, siger Sisse Norman Canguilhem, direktør for strategi og forretningsudvikling i Rådet for Bæredygtigt Byggeri.
I dag vælger 50 % af alle større byggeprojekter i Danmark at anvende en certificering, som ramme for deres bæredygtighedsindsats. Særligt DGNB-ordningen har opnået stor udbredelse, og er i dag den dominerende certificering på det danske marked.
Men også certificeringer som Svanemærket, LEED og BREEAM vil indgå i analysen, der skal udarbejdes af Rambøll Management Consulting, mens Rådet for Bæredygtigt Byggeri stiller faglig viden og data til rådighed.
Projektet er støttet af Realdania, Rambøll Fonden og Investorernes Bæredygtighedsnetværk.