Ejerlejligheder i Aalborg er Danmarks hurtigst sælgende med salgstid på 40 dage

Ejerlejligheder i Aalborg er Danmarks hurtigst sælgende med salgstid på 40 dage

I hvert fald når man måler på, hvor lang tid det tager at sælge en lejlighed. Med en gennemsnitlig salgstid på bare 40 dage sælges en lejlighed i Aalborg hurtigere end nogen anden boligtype, noget andet sted i Danmark. Dermed har dette nordjyske boligmarked overhalet det københavnske marked for ejerlejligheder, der ellers anses for at være det varmeste område i landet.

Kontakt

Yderligere oplysninger:

EDC Danebo
Afdelingsleder, ejendomsmægler MDE
Kåre Schmølker
T: +45 6155 6055
E: kasc@edc.dk

Ser man på de øvrige forhold man kan bruge til at bedømme temperaturen på et givent boligmarked, bekræfter disse billedet af Aalborgs ejerlejligheder som Danmarks hotteste. Priserne er steget 9 procent de seneste 12 måneder, og der gives i snit kun 1 procent i afslag på prisen, hvilket også er blandt de absolut laveste afslagsprocenter.

Ejendomsmægler Kåre Schmølker fra EDC Danebo i Aalborg fortæller, at der er meget få ejerlejligheder til salg i den gamle boligmasse.

- En flot istandsat og centralt beliggende lejlighed er klart den mest attraktive vare at have på hylden. Seneste eksempel på en sådan lejlighed annoncerede jeg på nettet efter aftensmaden og i løbet af aftenen ringede, sms’ede og mailede kunder til mig. Jeg bookede 4 fremvisninger til næste morgen og 3 ud af disse 4 ville købe lejligheden. Lejligheden blev solgt over prisen cirka 24 timer efter at jeg lagde den på nettet, fortæller han.

Kåre Schmølker oplyser endvidere, at der også er stor efterspørgsel på forældrekøbsegnede lejligheder.

- De unge og deres forældre går efter 2- og 3-værelsers lejligheder. Lejligheden skal helst være nogenlunde klar til indflytning, og når den unge er en pige, går forældrene efter en lejlighed på 1. sal eller højere, siger Kåre Schmølker.

Antallet af studerende på Aalborg Universitet er fordoblet over en 10-årig periode, hvilket svarer til 1.000 flere studerende hvert år. Disse mange nye studerende lægger naturligvis i lighed med i resten af landets studiebyer et pres på boligmarkedet.

Selvom ejerlejlighedsmarkedet i Aalborg er en aktuel succeshistorie, er der dog stadig langt til priserne i landets største byer. Således handles lejlighederne i Aalborg til priser omkring 19.500 kr. per kvm.. I Aarhus skal man af med 31.000 kr. per kvm., mens man i København må ryste op med 38.000 kr. for en kvm lejlighed. Allerdyrest er lejlighederne på Frederiksberg, hvor kvm-prisen er over 43.000 kr.

Tommy Blindkilde, 19. maj 2017


Send denne artikel til en ven eller en kollega

Send denne artikel til en ven eller en kollega


23. maj 2017
Ungdomsboliger i Jylland 2017-2027 - Program09.35

Flytbare byg-selv ungdomsboliger

Projektet ’Life In A Box’ er et ungdomsboligkoncept, som er startet med et idealistisk ønske om at finde en løsning på den akutte boligmangel i Aarhus. Senest har også Aarhus Kommune set muligheden for at tage konceptet i anvendelse overfor hjemløse unge. Boligerne er små, velindrettede træhuse, der potentielt også kan være flytbare og dermed anvendelige på midlertidigt uudnyttede byggegrunde i byen. Hvordan startede projektet, og hvad er status og udviklingsmulighederne? Hvilke forhold er vigtige, når man bygger ungdomsboliger, og hvordan holder man prisen nede for de unge, samtidig med at boligen indeholder de funktioner, som den skal? Hvad er de tekniske rammer og krav for en ungdomsbolig?

Thomas Friis, Arkitekt MAA, partner, E+N Arkitektur

Levi Dørken, Projektleder,


10.00

Attraktive boformer for studerende og unge

Aarhus modtager årligt op mod 12.000 nye studerende og det skaber et stort behov for byggeri af kollegie- og ungdomsboliger. C.F. Møller er med til at udvikle nogle af de områder, der vil huse de unge i fremtiden, blandt andet Ceresbyen, hvor der opføres 230 delevenlige lejligheder, som henvender sig til unge og studerende. Med udgangspunkt i Ceresbyen gennemgås en række arkitektoniske strategier, som skaber attraktive boformer for studerende og unge mennesker. Hvilke planer har C.F.Møller for udviklingen af ungdomsboliger i Aarhus, og hvordan ser det ud for igangværende projekter?

Klavs Hyttel, Partner, Bestyrelsesformand, Arkitekt maa, C. F. Møller


10.25

Kollegiekontoret investerer 650 millioner kr i ungdomsboliger

Kollegiekontoret i Aarhus står for administrationen og vedligeholdelsen af over 4500 lejemål. Samtidig står den almene boligorganisation for nybyggeri af tidssvarende boliger til unge. I øjeblikket opfører man 202 nye boliger i Åbyen for 150 millioner kr. Samtidig er der planer om at opføre et nyt Godsbanekollegium til 250 millioner kr. i samarbejde med Arbejdernes Andels-Boligforening, 300 nye studieboliger til 200 millioner kr. ved Tranekærvej i Vejlby samt op mod 90 studieboliger for 50 millioner kr. i Skejby. Alt i alt planlægger man at investere op mod 650 millioner kr. i boliger til unge i Aarhus. Hvordan ser projekterne ud? Hvad skal der bygges, hvor og med hvilken tidsplan? Hvordan matcher man de unges krav om billige og gode boliger i nærheden af Midtbyen?

Per Juulsen, Direktør, Kollegiekontoret, Århus


10.50

Kaffepause


11.20

Omdannelse af Scandinavian Center til ungdomsboliger

Scandinavian Center i Aarhus vil danne rammen om 133 attraktive boliger for unge og studerende, når 11.000 kvm kontorarealer ombygges til nye ungdomsboliger med attraktivt kort gåafstand til Strøget, banegården, kultur- og byliv, transport og uddannelsessteder. Lejlighederne bliver 2-4 værelseslejligheder mellem 60 og 120 m2. Bygningen får monteret altaner, og der vil blive etableret et gårdmiljø, som vil fungere som fælles grønt område. Hvordan konverterer man kontorbyggeri til ungdomsboliger, og hvorfor er det oplagt at gøre det? Hvordan kommer byggeriet til at se ud, og hvilken betydning vil det få for området og Aarhus?

Anders Tyrrestrup, Partner, CIO, Arkitekt MAA, AART architects


11.45

Modulbyggeri – den hurtige vej til ungdomsboliger

Tempohousing har i de sidste 10 år bygget boliger baseret på containere, bl.a. verdens største containerby med over 1.000 studieboliger i Amsterdam. Byggeri med færdige rum-moduler har fordele i form af effektiv kvalitetskontrol og rationel fabriksproduktion uden indflydelse af vejrlig. Den korte opførelsestid og standardiserede produktion muliggør en overkommelig husleje samtidig med en fornuftig forrentning af bygningsinvesteringen. I Danmark er fokus særligt på moduler af letbeton, som tilbyder en friere dimensionering af modulerne og mulighed for opførelse i op til 6 etager. Tempohousing bygger i komplet u-organiske og robuste materialer, som yder optimal beskyttelse mod fugt, svamp, vores klima, samt slidtage både indvendig og udvendig.

Erik Hoffmann-Petersen, Direktør, Tempohousing Scandinavia


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

Frokost


Nye talere

Jane Sundstrøm

i Nordland Invest taler på Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027
Steen Royberg

Partner, erhvervsmægler MDE, MRICS, valuar i Nybolig Erhverv Aalborg taler på Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028
Torben Nøhr

Direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune taler på Køge: De store projekter
Mette Jorsø

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune taler på Køge investerer 23 milliarder i byudvikling
Flemming Thingbak

Direktør i Aalborg City taler på Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028
Hugo Marqvorsen

i Initiativgruppen Bofællsskab Køge Kyst taler på Køge investerer 23 milliarder i byudvikling
Stephen Willacy

Stadsarkitekt i Aarhus Kommune taler på Almene boliger i AARHUS 2018 - 2028
Søren Nordby

Landinspektør, Indehaver i LandSyd taler på Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig

Miljø og teknik