Ejendomsudviklingsfirmaet Calum påbegynder nu opførelsen af 64 lejligheder i Køges Søndre Havn, få hundrede meter fra stranden. De nye lejligheder skal både tiltrække unge og ældre beboere. Projektet er tidligere solgt til Dades.

De voksende boligpriser i Storkøbenhavn øger efterspørgslen på boliger i Køge. Det får nu ejendomsudviklingsfirmaet Calum til at opføre lejlighedsprojektet "Gåsefoden" ved Køge Søndre Havn. De i alt 64 lejligheder på tilsammen 6.250 kvm, der er solgt til Dades, opføres af totalentreprenøren DCM og er designet af arkitektvirksomheden Schmidt Hammer Lassen.

- Vi har et af Danmarks mest kompetente og anerkendte arkitektfirmaer til at tegne lejlighederne, og det har resulteret i en række boliger af høj kvalitet, designmæssigt som i valg af materialer. Sammen med arkitekterne har vi f.eks. lagt vægt på rummelige, funktionelle lejligheder med masser af lys og mulighed for at nyde udsigten ud over Køge Bugt. Samtidig får de kommende beboere postadresse centralt i Køge kun 10 minutters spadsergang fra gågaden, siger Jakob Axel Nielsen, administrerende direktør hos Calum.

NB! Køge: De store projekter. Konferencen afholdes d. 12. april 2018.

Gåsefodens fremtidige lejere flytter nærmere betegnet ind på grunden syd for Køges Kulturhus, Tapperiet, på hjørnet af Søndre Badevej og Strandpromenaden syd for Søndre Badevej og øst for Strandpromenaden. Ud over nem adgang til centrum, villakvarterer med boldbaner og legepladser mod vest og grønne, rekreative områder mod syd, så får beboerne kun 200 meter til stranden.

- Helt særegent for området får beboerne kun 3 minutter til fods hen til den kommunale strand, som i forvejen er et meget efterspurgt område i Køge. Kan man lide at være ude i naturen, gå ture langs vandet og tage sig en dukkert, sommer eller vinter, så er det naturligvis et stort aktiv. Herudover kan man også kitesurfe eller ro i kajak, fortæller Jakob Axel Nielsen.

Lejlighederne, der er på 2-4 værelser og fra 75-120 kvm, opføres hovedsageligt i hvid beton og med altaner. Med forskellig størrelse henvender boligerne sig både til familier, unge og ældre, hvilket skaber en mere divers beboersammensætning. Enkelte lejligheder er specifikt modelleret til ældrevenlige boliger. Kælderen rummer 50 stormvandsikrede parkeringspladser.

Calum har i alt erhvervet sig 13.000 kvm byggeretter ved Køge kyst. Gåsefoden, der blot er ét af flere kommende Calum-boligprojekter i området, ventes færdigt i slutningen af 2018.

Læs mere af artiklen

Nye Talere

Louise Faber

Lektor i Aalborg Universitet

taler på:

Jylland: Erhvervslejeloven - den nyeste udvikling

Det Faglige Hus

i

taler på:

Esbjerg investerer 24 milliarder i byudvikling

Kasper Kornerup Thygesen

Planlægger, Landinspektør i LE34

taler på:

Jylland: Udstykning og ejendomsdannelse. KURSUS

Jes Randrup

Koncernkommunikationschef i DLG

taler på:

Fredericia investerer 15 milliarder i byudvikling

Christoffer Borgwardt-Stampe

Civilingeniør, Energi Ingeniør Industri, Erhverv og Bæredygtighed i Rambøll Danmark

taler på:

Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS

Morten Homann

Direktør i Boligkontoret Aarhus

taler på:

Almene boliger til 10 milliarder i AARHUS

Gustav Lanng Madsen

Udviklingschef i COWI

taler på:

Jylland: Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS

Kontakt

VIDENSCENTER FOR BYUDVIKLING - BYENS EJENDOM
Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn
CVR/SE: 33598726
Telefon: 70 702 207 (mellem kl. 9:00 - 16:00)
E-mail: byensejendom@byensejendom.dk
LinkedIn: ByensEjendom