Tilmeld nyhedsbrev

Venligst udyld nedenstående informatione


  • Artikler
  • Konferencer
  • Klippekort
  • Spørgsmål og svar
  • Om os
  • Kontakt

Arkitema omdanner teknisk skole i Odense til 100 boliger

Af Tommy Blindkilde,
10. juli 2017

Den tidligere tekniske skole i Odense skal omdannes til lejligheder. De fleste boliger bliver indrettet i de oprindelige bygninger, hvoraf den ældste er fra 1899, mens en bygning fra 1968 nyopføres til fremtidens beboere. Dermed kommer der igen liv i de store herskabelige bygninger, lige ved Munke Mose i det centrale Odense.

I foråret kom der stor national fokus på området omkring den tidligere tekniske skole i Odense, da en skulptur af kunstneren Ingvar Cronhammar ved en fejl blev sendt til skrot. Den megen virak har nu lagt sig og skulpturen bliver genopført uden for Odense. Nu er det så blevet bestemt, hvad der skal være i de gamle bygninger, der har udgjort rammerne om tusindvis af unge menneskers uddannelse gennem mere end 100 år. Området blev købt af Tasfo Selskaberne i slutningen af 2016, og om kort tid går omdannelsen af bygningerne til attraktive bylejligheder i gang.

Den ældste af bygningerne er tegnet af Odense-arkitekten Niels Jacobsen i 1899, og de kvaliteter der blev grundlagt dengang, skal videreføres og ligge til grund for en nænsom modernisering af ejendommen. Arkitema Architects er arkitekter på projektet og her ser associeret partner Mette Julie Skibsholt frem til opgaven, der kommer til at give et smukt og gennemført resultat.

NB! Odense investerer 52 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 29. november 2017.

- Vi glæder os rigtig meget til at omdanne disse flotte gamle bygninger. Det er altid noget særligt at arbejde med så markante bygninger. Vi skal både bevare alle de fremragende arkitektoniske kvaliteter som Niels Jacobsen i sin tid gav huset, samtidig med, at vi tillægger nye detaljer og kvaliteter. Jeg er sikker på, at projektet kommer til at huse nogle af de mest attraktive boliger i Odense, hvor historisk arkitektur danner rammen om nogle helt specielle lejligheder. Samtidig ligger de rigtig centralt, men uforstyrret, og lige ud til den smukke natur i Munke Mose, siger hun.

Bebyggelsen består af flere bygninger placeret i en trekant, hvor en bygning langs Munke Mose-parken er en tilbygning fra 1968, der ikke har samme arkitektoniske og kvalitetsmæssige værdi som resten af ejendommen. Derfor er det blevet besluttet at denne del af ejendommen skal nyopføres, så den passer bedre til det resterende byggeri, samtidig med, at flere lysindfald til de nye lejlighederne sikrer lyse og imødekommende rum.

Denne bygning kommer til at indeholde fem etager i herskabelig stil med stor rumhøjde og dertilhørende imponerende vinduespartier, og samtidig bliver facaden en nyfortolkning af Niels Jacobsens facader. Dermed bliver der ikke tale om en gengivelse af resten af bygningen, men de arkitektoniske kvaliteter bliver bibeholdt.

NB! Odense - de store projekter 2018. Konferencen afholdes d. 21. marts 2017.

- Vi ønsker at videreføre de kvalitetsmaterialer og stærke proportioner som de ædle gamle bygninger besidder. Vi kommer til at bygge i forlængelse af de eksisterende bygninger, og det er målet, at opførelsen af nyt og restaurering af gammelt sker i en harmonisk helhed, fortæller Mette Julie Skibsholt.

I midten af karré-trekanten bliver der nedgravet en parkeringskælder til beboerne, og oven på den etableres et frodigt gårdmiljøet, hvortil de kommende lejligheders altaner vil henvende sig.

Arkitema Architects tegner lige nu også flere bygninger i Odense, blandt andet det kommende Hotel Odeon og 2 karreer på det centrale Thomas B. Thriges Gade.

Læs mere af artiklen
Kontakt

Yderligere oplysninger:

Arkitema
T: +45 7011 7011


Odense investerer 52 milliarder i byudvikling

Afholdes 29. november 2017

Klokken kl. 09.00 - 12.40

på Odense Congress…Odense Congress Center , Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ

Tilmeld

Baggrund

Odense har nu fokus på at udvikle bymidten, som skal være en dynamo for både HC Andersen-turismen og for byens indbyggere, ikke mindst de studerende. Der er utallige mindre og mellemstore projekter i gang ved siden af de helt store: Hospital, Universitet, Letbane, Odense Havn og omdannelsen af motorgaden Thomas B. Thriges Gade og hele byens centrum. De mange projekter og byens nye attraktivitet skal give 10.000 nye arbejdspladser frem til 2025.

Bag denne udvikling er en vækst på 1.600 indbyggere årligt og byens evne til at tiltrække investeringer fra virksomheder, ikke mindst de højteknologiske inden for IT og robotteknologi mm.

Byens Ejendom vurderer, at der sammenlagt investeres i alt 52 milliarder frem til 2025 i Odense både privat og offentligt, primært i centrum og i den sydlige del.

Læs mere om baggrunden

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Planer og projekter 2018 - 2028
Odense fortsætter sin transformation til en dansk storby. Med en vækst på 1.600 indbyggere årligt er der grundlag for en massiv udvikling af boligbyggeriet og byudviklingsprojekter i bl.a. Thomas B. Thriges gade, Østerbro, Vesterbro, Gasa-grunden, Dalum papirfabrik, Havnen, Falck-stationens grund, Rugårdsvej og Munkebjerg Park. Dette betyder, at kommunen hele tiden sætter nye lokalplaner i gang, og aktuelt er der gang i planer for cirka 1.200 nye boliger i byen. Dertil kommer stigende udvikling af kontorer og butikker, samt logistik og industri. Et af de mest omtalte projekter er Facebooks milliardprojekt i Tietgenbyen, der nu udvides med 1,1 million kvm for at imødekomme efterspørgslen. Byen præges derudover af vej- og letbaneanlæg til 3 milliarder, byggeriet af et supersygehus til 7 milliarder, Nyt Sundhedsvidenskabeligt Fakultet til 1 milliard kr. og Cortex Park til et trecifret millionbeløb.

Anker Boye , Tidl. borgmester, Byrådsmedlem, Odense Kommune

10.00 Gasa-grunden skal udvikles med 140.000 kvm
Odenses største boligprojekt omfatter en omdannelse af den såkaldte GASA-grund til en helt ny, grøn bydel, der kommer til at ligge op til Odense Idrætspark og 2 nye letbanestationer. Området, også kaldet Gartnerbyen, kommer til at omfatte ca. 140.000 kvm nybyggeri og udvikles over 2 etaper med detailhandelsbutikker, mindre dele af erhverv samt ca. 1.400 boliger. Butikker samles om et centralt torv med ankomst fra Middelfartvej. Området ligger 2 km fra Odense centrum og tæt ved det populære Åløkkekvarter og Dæhnfeldts Villaby.

Allan Nielsen , Adm. direktør, Skjøde Knudsen

10.25 Hospitalsbyggeri for 7 milliarder - nyeste udvikling
Region Syddanmark sender nu store dele af det nye universitetshospital i Odense i udbud. Udbuddet kommer til at foregå som totalentreprise og deles i 3 store klumper: Vidensaksen, behandlingsbygningerne og klyngerne. Hvordan kommer byggeriet af Odense Universitetshospital til at forløbe? Udvikling, tidsplaner og koordinering med de øvrige aktører. Det nye universitetshospital i Odense bliver med 250.000 kvm Danmarks største nybyggede hospital, hvoraf 22.000 kvm udgøres af psykiatri, og 39.000 kvm af sundhedsvidenskabeligt byggeri. Det nye OUH står klar i 2022 og bygges sammen med det sundhedsvidenskabelige fakultet SUND, som opføres af Bygningsstyrelsen, samt med forskerparken Cortex. Den nye letbane vil få 2 stationer ved hospitalet.

Torben Hedegaard Jensen , Direktør, Nyt OUH

10.50 Kaffepause
11.20 Ejendomsfinansiering i Odense - muligheder på et vækstmarked
Investorerne har fundet deres vej til Odense, hvor priserne på erhvervsejendomme er i vækst og liggetiden falder. Samtidigt sker der store ændringer i efterspørgselsmønstre, hvor postindustrielle bygninger kommer i høj kurs, bankerne flytter ud fra bykernerne og restauranter erstatter butikslejemål. Dertil kommer der nye lokaliteter og byområder i spil bl.a. omkring Thomas B. Thriges Gade, på havnen og i området mellem havnen og jernbanelinien, samt på Østerbro, Vesterbro og Munkebjerg Park. Hvordan påvirker den øgede investorinteresse og fremgang i markedet finansieringsmulighederne for ejendomsudviklere og investorer i Odense? Kommende udvikling i priser, efterspørgsel og afkast på ejendomsinvesteringer.

Tom Juul Jensen , Erhvervskundedirektør, Danske Bank

11.45 Facebook bygger 56.500 kvm stort datacenter i Tietgenbyen
Facebook vil bygge et 56.500 kvm stort datacenter på en 509.000 kvm stor grund, som selskabet har købt i Tietgenbyen for 68 millioner kr. i december 2016. Det samlede projekt omfatter blandt andet 2 datahaller, som hver bliver på mere end 25.000 kvm samt en administrationsbygning på 6.500 kvm, der skal opføres på en ca. 500.000 kvm stor grund i Tietgenbyen i Odense. Centret forventes færdigbygget i 2020. Invest in Denmark har deltaget i den proces, der har fået Facebook til Danmark. Hvordan tiltrækker man generelt udenlandske virksomheder til Danmark? Hvordan fungerer samarbejdet mellem en stor udenlandsk investor, en kommune og statens investeringsfremmeorganisation Invest in Denmark? Hvad efterspørger store datacenteraktører, når de skal etablere sig, og hvad kan deres etablering betyde for den by og den region, som de etablerer sig i?

Kim Schultz , Special Advisor – DATA CENTRES & Cleantech, Invest in Denmark, Udenrigsministeriet

12.10 Letbanens linje 2 til 1,65 milliarder kr.
Byrådet har besluttet at spare op til etablering og drift af linje 2, men har ikke besluttet, hvornår den skal gå i drift. Den vil gå fra Seden til Odense Zoo og åbne for nye ejendomsinvesteringer i blandt andet Vollsmose og eksisterende OUH. Linje 2 vil blive 12,1 km lang, heraf 7,7 km nye spor og med 14 nye stationer. Prisen er vurderet til 1,65 mia. kr.

Carsten Henriksen , Kontorchef for Bystrategi, Odense Kommune

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost
Læs mere om programmet
Tilmeld

Med vores nyhedsbrev kan du modtage nyhedsoverblik og breaking news direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her

Relaterede konferencer

Risikostyring og forsikring af byggeri. KURSUS
Risikostyring og forsikring af byggeri. KURSUS

25. april 2018

Om 7 Dage
Tid, forsinkelse og dagbøder i byggeriet - UDSOLGT
Tid, forsinkelse og dagbøder i byggeriet - UDSOLGT

2. maj 2018

Om 7 Dage
Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS
Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS

2. maj 2018

Risikostyring og forsikring af byggeri. KURSUS
Risikostyring og forsikring af byggeri. KURSUS

25. april 2018

Om 7 Dage
Tid, forsinkelse og dagbøder i byggeriet - UDSOLGT
Tid, forsinkelse og dagbøder i byggeriet - UDSOLGT

2. maj 2018

Om 7 Dage
Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS
Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS

2. maj 2018

Risikostyring og forsikring af byggeri. KURSUS
Risikostyring og forsikring af byggeri. KURSUS

25. april 2018

Om 7 Dage
Tid, forsinkelse og dagbøder i byggeriet - UDSOLGT
Tid, forsinkelse og dagbøder i byggeriet - UDSOLGT

2. maj 2018

Om 7 Dage
Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS
Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS

2. maj 2018

Se flere konferencer

Med vores nyhedsbrev kan du modtage nyhedsoverblik og breaking news direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her

Nye Talere

Mette Mogensen

Projektudviklingschef i Domea

taler på:

Nordhavn - de store projekter 2018-2035

Jesper Howardsen

Lead consultant i Rambøll

taler på:

Forurenede grunde

Leika Diana Jørgensen

Cand.polyt i Vind-Vind

taler på:

Højhusbyggeri

Uffe G. R. Petersen

Jord og Affald i Rambøll

taler på:

Forurenede grunde

Camilla Drachmann Gram

Projektudviklingsdirektør i Gefion Group

taler på:

RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling

Thomas Leerberg

i COWI

taler på:

HOLSTEBRO investerer 9 milliarder i byudvikling

Anne Sinnbeck

Adm.dir. i By i Byen

taler på:

Randers - de store projekter 2018-2028

Maria Brunander Vøgg

Adm. direktør i Copenhagen Property Investment

taler på:

Renovering og udvikling af fredede og bevaringsværdige bygninger

Med et klippekort til vores konferencer kan du eller dine kollegaer deltage 5, 10 eller 20 gange til en fordelagtig pris.

Læs mere her
Finans og ejendom
  • Risikostyring og forsikring af byggeri. KURSUS
  • Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS
  • Konflikthåndtering - sådan tackler du vanskelige situationer
  • Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. KURSUS
Byggeri
  • Risikostyring og forsikring af byggeri. KURSUS
  • Ekstraarbejder i byggeriet
  • Projekteringsledelse i praksis
  • Konflikthåndtering - sådan tackler du vanskelige situationer
Love og regler
  • Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS
  • Tid, forsinkelse og dagbøder i byggeriet - UDSOLGT
  • Erhvervslejeloven - ny udvikling
  • Ansvar og ansvarsforsikring i byggeriet - fokus på rådgiveransvar
Byer
  • Esbjerg investerer 24 milliarder i byudvikling
  • Vejle investerer 11 milliarder i byudvikling
  • RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling
  • Nordhavn - de store projekter 2018-2035
Miljø og teknik
  • Selvkørende biler ændrer byerne
  • Akustik i byggeri
  • Forurenede grunde
  • Byggeri af ungdomsboliger for 37 milliarder

Kontakt

VIDENSCENTER FOR BYUDVIKLING - BYENS EJENDOM
Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn
CVR/SE: 33598726
Telefon: 70 702 207 (mellem kl. 9:00 - 16:00)
E-mail: byensejendom@byensejendom.dk
LinkedIn: ByensEjendom