Aarhus får 3.000 studieboliger i 2016

Aarhus får 3.000 studieboliger i 2016

Aarhus er fortsat en meget populær studieby. En undersøgelse viser, at 9 af 10 studerende anbefaler gerne Aarhus og 7 ud af 10 gymnasieelever i undersøgelsen foretrækker Aarhus som deres kommende studieby. Der er derfor behov for masser af studieboliger.

En ny omdømmemåling viser stor tilfredshed med Aarhus som studieby. 9 af 10 studerende anbefaler gerne Aarhus, og 7 ud af 10 gymnasieelever i undersøgelsen foretrækker Aarhus som deres kommende studieby. Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over den positive...

LÆS ALLE ARTIKLER – FÅ ADGANG FOR 2 KR

KLIK HER

     Glemt adgangskode?

20. april 2017
Jylland: Højhusbyggeri - fordele og udfordringer - Program09.35

Aarhus Kommunes højhuspolitik

Aarhus Kommune fik i 2005 en højhuspolitik, som bliver revideret i 2016. Højhuspolitikken åbner især op for højhusbyggeri ved markante vejkryds og ved indfaldsvejene. Siden er udviklingen gået stærk også tæt på Midtbyen og i Aarhus Ø. Aarhus Kommune definerer i sin højhuspolitik et højhus som en bygning over 6 etager eller 20-24 m. Der er flere planer om højhusbyggeri i Aarhus, ikke bare uden for bykernen, men også i Midtbyen. Hvordan forholder Kommunen sig til højhusbyggeri? Hvad betyder højhusbyggeriet for byen? Hvem ønsker det, og hvor er det hensigtsmæssigt at bygge højhuse? Hvilke områder af Aarhus ser kommunen gerne bliver udviklet med højhusbyggeri?

Stephen Willacy, Stadsarkitekt, Aarhus Kommune


10.00

Tekniske krav og udfordringer ved højhusbyggeri

Der er en række tekniske forhold, som er væsentlig anderledes ved højhusbyggeri sammenlignet med andet byggeri. Der skal tages forholdsregler i forbindelse med konstruktioner, lodrette installationer, belastning, vindlast, skærpede brandkrav samt tæthedskrav. Under selve byggeriet er der logistiske udfordringer i forbindelse med lodret transport af materialer og mandskab, og der er også skærpede sikkerhedskrav. Hvad er de tekniske udfordringer og krav til at bygge i højden? Hvad skal man være opmærksom på, og hvordan løser man udfordringerne?

Frank Schwartz, Design Manager, COWI

Gustav Lanng Madsen, Udviklingschef, COWI


10.40

Vindkomfort og vindlast i højhusbyggeri

Analyser af vindkomfort er de senere år kommet langt mere i fokus hos kommuner, politikere, arkitekter og bygherrer ved byplanlægning og højhusbyggerier, på samme måde som diagrammer for sollys og skygge længe har været standard. Årsagerne er, at der bliver bygget mere i højden og på vindudsatte områder, f.eks. ved havneområder som Aarhus Ø og Nordhavn i København. Desuden er der udviklet it-løsninger i form af såkaldte CFD-programmer, som gør det meget lettere at kortlægge vind og opstille forslag til løsninger og forbedringer tidligt i processen med byplanlægning og byggeri. Man er særligt opmærksom omkring høje huse, fordi der ofte skabes turbulens, og vinden trækkes ned fra højere luftlag. Hvilke forhold omkring vind skal man være opmærksom på, når man bygger højhuse? Hvad kan man gøre for at minimere vindgener omkring sit højhusbyggeri, samt den vindpåvirkning højhuset vil have på naboområder?

Per Jørgen Jørgensen, cand.scient, Vind-Vind Aps

Leika Diana Jørgensen, Cand.polyt, Vind-Vind


11.05

Kaffepause


11.35

Højhuse i træ - ny trend?

Højhuse af træ eller kombinationsløsninger, hvor træ indgår som et væsentligt konstruktionselement, er ikke helt ualmindeligt i blandt andet Norge og Sverige. Konceptet er endnu ikke kommet til Danmark, men et projekt ledet af Teknologisk Institut skal ændre på det. Erfaringer fra udlandet kan sagtens overføres til Danmark, og det er måske blot et spørgsmål om tid, før Danmark får sit første højhus af træ. Hvad er fordelene og mulighederne ved at bygge højhuse i træ, og hvad er de tekniske udfordringer og krav? Hvor stor er interessen for at bygge højhuse i træ?

Peder Fynholm, Projektleder, Teknologisk Institut


12.00

Højhuse for 900 millioner på Frederiks Plads

Den 48.500 kvm store Frederiks Plads ligger centralt lige ved midtbyen og banegården. Her opføres syv bygninger rundt om en åben plads med omkring 5000 kvm butikker og restauranter. Der skal blandt andet opføres 2 punkthuse på henholdsvis 15 og 19 etager, som vil bestå af kontorer og boliger. Hvordan griber man højhusbyggeriet an? Hvilke udfordringer har man haft i planlægningen af højhusbyggeriet, og hvilke løsninger er man kommet frem til?

Martin Busk , Bestyrelsesmedlem, medejer , Bricks


12.25

Aarhus' næsthøjeste højhus: DLG højhus til 500 millioner

Den tidligere foderstofbygning på Mindet i 2-3 etager skal indgå i et nyt højhuskompleks med et samlet etageareal på ca. 30.000 kvm. Planen er at bygge et 24.000 kvm stort højhus på 30 etager i tilknytning. Højhuset vil rumme kontor og erhverv og vil med sine 120 meter blive Aarhus’ næsthøjeste bygning efter det Bugtcenteret, som Aarhus Byråd netop godkendte april 2017. Hvordan skal højhuset kombineres med den eksisterende byggemasse, og hvordan kommer komplekset til at se ud? Højhuset vil komme til at ligge centralt ved åens udløb på grænsen mellem midtbyen og havnen. Hvad vil byggeriet komme til at betyde for byen?

Kaare Steen Petersen, Arkitekt og tegnestuechef, Olav de Linde

Michael Kruse, Partner, C. F. Møller


12.50

Spørgsmål og afslutning


12.55

Frokost


Nye talere

Kasper Danielsen

Architect cand.arch. maa, CEO i Danielsen Architecture taler på Boligudvikling i København 2017-2027
Thomas Marker

Advokat i Advokatfirmaet Marker taler på Omdannelse af erhverv til bolig
Claus Holm Christensen

Havnedirektør i Horsens Havn taler på Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling
Michael Meldgaard

Direktør i Andelsboligforeningen Odinsgaard taler på Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling
Peter Damgaard Jensen

Adm. direktør i PKA taler på JYLLAND: FINANSIERING af ejendom
Henrik Vad

Founder & CEO i Flex Funding taler på JYLLAND: FINANSIERING af ejendom
Kim Herforth Nielsen

Arkitekt, Partner i 3XN taler på Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027
Henrik Schultz

Ejendomsmægler og Valuar MDE, Indehaver i Real Mæglerne taler på Middelfart - udvikling og investeringer for 5 milliarder 2017-2027