15 boligejere i Gladsaxe anklager selskab for byggesjusk

15 boligejere i Gladsaxe anklager selskab for byggesjusk

I Gladsaxe anklager 15 købere af projektlejligheder i Tobaksbyen selskabet Maycon for byggesjusk. Boligerne er opført af et projektselskab, der er datterselskab til Maycon, og beboerne frygter derfor en konkurs, så de ikke kan gøre krav om erstatning gældende.

Kontakt

Yderligere oplysninger:

Maycon
T: +45 5577 0100

Maycon købte for flere år siden en række bygninger i Gladsaxe, som tidligere blandt andet har huset produktions- og kontorlokaler for British American Tobacco og House of Prince, med henblik på at omdanne dem til boliger.  En del af kontorhusene er blevet ombygget og solgt som projektlejligheder, men ifølge Børsen er ikke alle beboere tilfredse med standarden.

Beboerne har betalt mellem 2,6 og 3,8 millioner kr. for lejlighederne på mellem 95 og 143 kvm i Bygning T, men de oplever problemer med varmeforsyning, ventilation, utætheder i vinduer og døre samt manglende koldt vand. Samtidig frygter de, at de ikke kan gøre erstatningskrav gældende, da boligerne er opført af projektselskabet TB Bolig, der er datterselskab til Maycon.

- Vi frygter, at projektselskabet krakker, og at vi står uden mulighed for at gøre krav gældende. Der er ganske vist en forsikring, men med en selvrisiko på 10.000 kr. per skade, siger Anders Schjerning, der er blandt boligejerne, til avisen.

Bjarne Mayland, der har opbygget Maycon, der har hans søn Anders Mayland som administrerende direktør, afviser dog, at projektselskabet vil krakke. Han ærgrer sig over utilfredsheden blandt beboerne.

- Vi har haft projektet ude i totalentreprise, og der er kommet klager. Vi kan kun beklage, at totalentreprenøren ikke fik bragt sine ting på plads, men efterfølgende er der blevet fulgt op på klagerne, siger han til Børsen.

Boligerne blev opført af Ascon, men samarbejdet blev bragt til ophør på grund af uenigheder, og Maycon har siden arbejdet på at udbedre problemerne med blandt andet varmeforsyningen.

Flere projekter er i øvrigt på tegnebrættet i Tobaksbyen. Tobaksbyen indgik i begyndelsen af 2017 aftale med Casa om betinget køb af en 34.000 kvm stor bygning, hvor der opføres hotel, detailbutikker – heriblandt dagligvarebutik, samt 6.000 kvm parkering som blandt andet er reserveret til Company House‘ medarbejdere.

Domus Nova ved Kim Dencher Johansen har købt retten til byggeri af 260 boliger og er i fuld gang med at forberede det samlede byggeri. Endeligt opfører Gefion Group 172 studieboliger, mens en udvikler i samarbejde med Mangor & Nagel står bag et nyt kontorhus.

Tommy Blindkilde, 19. maj 2017


Send denne artikel til en ven eller en kollega

Send denne artikel til en ven eller en kollega


20. juni 2017
Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen - Program09.00

Registrering og morgenkaffe


09.35

Kontor-, butik- og logistikbyggeri

Den generelle medvind på det danske ejendomsmarked smitter af på den lokale efterspørgsel på erhvervsejendomme på Vestegnen. Efterspørgsel og udviklingsmuligheder for kontor, butik og logistik på Vestegnen. Udbud af erhvervsarealer.

Helle Horn Kramer, Statsaut. ejendomsmægler, valuar, Colliers International Danmark A/S


10.00

Hvordan skal Vestegnen udvikles?

Erhvervsområder - udvikling eller omdannelse. Planforhold. Infrastruktur. Fortætning af boligområder. Haslev & Kjersgaard er arkitekten bag Køge Bugt Strandpark, og står bag en rapport om Omdannelse af Erhvervsområder i Vestegnen.

Dan Hasløv, Indehaver, Arkitekt MAA, Hasløv & Kjærsgaard


10.25

Muligheder for butiksbyggeri

Hvilke muligheder er der for butiksudvikling i det tætbebyggede område med gode adgangsveje mellem København og Køge?

Louise Tarp, Chefkonsulent, ICP


10.50

Kaffepause


11.20

Investeringer i Vestegnen

Castellum er et svensk investeringsselskab, som i de sidste år har foretaget omfattende investeringer i Vestegnen. Hvorfor er Vestegnen attraktiv for en investor? Hvordan ser Castellum områdets fremtid?

Daniel Ewerlöf, Asset- & Transaction Manager, Castellum


11.45

Fremtidssikring af 1.140 boliger

Vestegnen præges ved siden af enfamiliehuse og mindre udlejningsejendomme af en betydelig koncentration af almene boliger. Præsentation af Storkøbenhavns største renoveringssag, hvor Glostrup Boligselskab fremtidssikrer 1.140 boliger.

Lisa Christiansen, Projektleder, Glostrup Boligselskab


12.10

1.620 nye boliger i Greve og mange flere mellem Greve og Køge

Den høje efterspørgsel på boliger gør, at der frem til 2021 alene i Greve kan bygges op imod 1.620 nye boliger. Det fremgår af en ny boligprognose, udarbejdet i marts 2017 af Greve Kommune. Men Greve er ikke det eneste sted på Vestegnen, hvor boligbehov er støt stigende. Faktisk gælder det hele området mellem Greve og Køge. Efterspørgsel, udbud og priser på boliger i Greve og i området mellem Greve og Køge.

Thomas Jacobsen, Indehaver Ejendomsmægler, MDE, RealMæglerne


12.35

Afslutning


12.40

Frokost


Nye talere

Torben Nøhr

Direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune taler på Køge: De store projekter
Søren Nordby

Landinspektør, Indehaver i LandSyd taler på Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig
Stephen Willacy

Stadsarkitekt i Aarhus Kommune taler på Almene boliger i AARHUS 2018 - 2028
Steen Royberg

Partner, erhvervsmægler MDE, MRICS, valuar i Nybolig Erhverv Aalborg taler på Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028
Jane Sundstrøm

i Nordland Invest taler på Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027
Flemming Thingbak

Direktør i Aalborg City taler på Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028
Mette Jorsø

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune taler på Køge investerer 23 milliarder i byudvikling
Hugo Marqvorsen

i Initiativgruppen Bofællsskab Køge Kyst taler på Køge investerer 23 milliarder i byudvikling

Miljø og teknik