Anders Tyrrestrup taler om omdannelse af Scandinavian Center til ungdomsboliger

Anders Tyrrestrup taler om omdannelse af Scandinavian Center til ungdomsboliger

Anders Tyrrestrup fra AART architects taler om omdannelse af Scandinavian Center til ungdomsboliger på konferencen "Ungdomsboliger i Jylland 2017-2027", som afholdes i Aarhus den 23. maj 2017.

Scandinavian Center i Aarhus vil danne rammen om 133 attraktive boliger for unge og studerende, når 11.000 kvm kontorarealer ombygges til nye ungdomsboliger med attraktivt kort gåafstand til Strøget, banegården, kultur- og byliv, transport og uddannelsessteder.

...

LÆS ALLE ARTIKLER – FÅ ADGANG FOR 2 KR

KLIK HER

     Glemt adgangskode?

23. maj 2017
Ungdomsboliger i Jylland 2017-2027 - Program09.35

Flytbare byg-selv ungdomsboliger

Projektet ’Life In A Box’ er et ungdomsboligkoncept, som er startet med et idealistisk ønske om at finde en løsning på den akutte boligmangel i Aarhus. Senest har også Aarhus Kommune set muligheden for at tage konceptet i anvendelse overfor hjemløse unge. Boligerne er små, velindrettede træhuse, der potentielt også kan være flytbare og dermed anvendelige på midlertidigt uudnyttede byggegrunde i byen. Hvordan startede projektet, og hvad er status og udviklingsmulighederne? Hvilke forhold er vigtige, når man bygger ungdomsboliger, og hvordan holder man prisen nede for de unge, samtidig med at boligen indeholder de funktioner, som den skal? Hvad er de tekniske rammer og krav for en ungdomsbolig?

Thomas Friis, Arkitekt MAA, partner, E+N Arkitektur

Levi Dørken, Projektleder,


10.00

145 ungdomsboliger på Østre Havn i Aalborg

Østre Havn er et af Aalborgs store byudviklingsområder, og nu får området yderligere 145 ungdomsboliger fordelt på 6.900 kvm i følge lokalplanene for et 28.500 kvm stort areal på hjørnet af Nyhavnsgade og Beddingen. Lokalplanen giver mulighed for at opføre 40.000 kvm boliger i 7-10 etager. Dog skal bebyggelsesskalaen nedtrappes til eksisterende bys skala langs Nyhavnsgade, hvilket vil sige 3-7 etager fordelt på 2 blokke. Byggeriet er projekteret til at koste 160 millioner kr. Bag projektet står Plusbolig, som i forvejen administrerer mere end 3.500 lejeboliger i Aalborg, Støvring, Hobro og Farsø. Hvordan kommer byggeriet til at se ud, og hvordan er behovet og efterspørgslen for boliger til unge i Aalborg?

Stine Trudslev Andersson, Arkitekt maa, Plus Bolig


10.25

Kollegiekontoret investerer 650 millioner kr i ungdomsboliger

Kollegiekontoret i Aarhus står for administrationen og vedligeholdelsen af over 4500 lejemål. Samtidig står den almene boligorganisation for nybyggeri af tidssvarende boliger til unge. I øjeblikket opfører man 202 nye boliger i Åbyen for 150 millioner kr. Samtidig er der planer om at opføre et nyt Godsbanekollegium til 250 millioner kr. i samarbejde med Arbejdernes Andels-Boligforening, 300 nye studieboliger til 200 millioner kr. ved Tranekærvej i Vejlby samt op mod 90 studieboliger for 50 millioner kr. i Skejby. Alt i alt planlægger man at investere op mod 650 millioner kr. i boliger til unge i Aarhus. Hvordan ser projekterne ud? Hvad skal der bygges, hvor og med hvilken tidsplan? Hvordan matcher man de unges krav om billige og gode boliger i nærheden af Midtbyen?

Per Juulsen, Direktør, Kollegiekontoret, Århus


10.50

Kaffepause


11.20

Omdannelse af Scandinavian Center til ungdomsboliger

Scandinavian Center i Aarhus vil danne rammen om 133 attraktive boliger for unge og studerende, når 11.000 kvm kontorarealer ombygges til nye ungdomsboliger med attraktivt kort gåafstand til Strøget, banegården, kultur- og byliv, transport og uddannelsessteder. Lejlighederne bliver 2-4 værelseslejligheder mellem 60 og 120 m2. Bygningen får monteret altaner, og der vil blive etableret et gårdmiljø, som vil fungere som fælles grønt område. Hvordan konverterer man kontorbyggeri til ungdomsboliger, og hvorfor er det oplagt at gøre det? Hvordan kommer byggeriet til at se ud, og hvilken betydning vil det få for området og Aarhus?

Anders Tyrrestrup, Partner, CIO, Arkitekt MAA, AART architects


11.45

Modulbyggeri – den hurtige vej til ungdomsboliger

Tempohousing har i de sidste 10 år bygget boliger baseret på containere, bl.a. verdens største containerby med over 1.000 studieboliger i Amsterdam. Byggeri med færdige rum-moduler har fordele i form af effektiv kvalitetskontrol og rationel fabriksproduktion uden indflydelse af vejrlig. Den korte opførelsestid og standardiserede produktion muliggør en overkommelig husleje samtidig med en fornuftig forrentning af bygningsinvesteringen. I Danmark er fokus særligt på moduler af letbeton, som tilbyder en friere dimensionering af modulerne og mulighed for opførelse i op til 6 etager. Tempohousing bygger i komplet u-organiske og robuste materialer, som yder optimal beskyttelse mod fugt, svamp, vores klima, samt slidtage både indvendig og udvendig.

Erik Hoffmann-Petersen, Direktør, Tempohousing Scandinavia


12.10

Attraktive boformer for studerende og unge

Aarhus modtager årligt op mod 12.000 nye studerende og det skaber et stort behov for byggeri af kollegie- og ungdomsboliger. C.F. Møller er med til at udvikle nogle af de områder, der vil huse de unge i fremtiden, blandt andet Ceresbyen, hvor der opføres 230 delevenlige lejligheder, som henvender sig til unge og studerende. Med udgangspunkt i Ceresbyen gennemgås en række arkitektoniske strategier, som skaber attraktive boformer for studerende og unge mennesker. Hvilke planer har C.F.Møller for udviklingen af ungdomsboliger i Aarhus, og hvordan ser det ud for igangværende projekter?

Klavs Hyttel, Partner, Bestyrelsesformand, Arkitekt maa, C. F. Møller


12.35

Spørgsmål og afslutning


12.40

Frokost


Få adgang til 19.565 artikler om byudvikling for 2 kr. pr. dag Klik her.

Nye talere

Johannes Røll Larsen

Executive Director i Ernst & Young taler på Finansiering af ejendom. KURSUS
Morten Elton Jensen

Projektchef i HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab taler på Grønttorvet og Valby - byudvikling for 30 milliarder
Ofri Earon

Arkitekt MAA phd i Rambøll taler på Boligudvikling i København 2017-2027
Kenneth Egdal Dyrlund

Partner i ABG Sundal Collier taler på Finansiering af ejendom. KURSUS
Carsten Koch

Bestyrelsesformand, direktør i By & Havn taler på Ørestad - nye planer og projekter for 10 milliarder kr