Seminar: Nye regler for konsortier (Aarhus)


Program

09.00 Registrering og morgenkaffe
09.30 Velkomst
09.35 Konsortier i dag og i morgen

Hvilke typer konsortier er der? Hvordan danner man et konsortium og hvordan strukturerer man konsortieaftaler? Lovrammer. Udvidet EU-lovgivning. Hvad skal man være opmærksom på og hvilke faldgruber er der? Konsortiesmarbejdets fremtid - kommende regulativer. Samarbejdspartnerne.

Søren Zinck, Partner og Lene Lange, Advokat , LETT Advokatfirma

10.00 Konsortiesamarbejde og konkurrencereglerne

Hvad siger konkurrenceloven om konsortiesamarbejde? Hvorvidt er et konsortiesamarbejde lovligt efter konkurrencereglerne? Konkurrence og Forbrugerstyrelsens standardkontrakt. Erstatning for konkurrencelovsovertrædelser - muligheder og risici.

10.30 Konsortiedannelse og udbudsreglerne

Hvordan etableres et konsortium under hensyn til udbudsreglerne.

11.00 Kaffepause
11.30 Konsortievenligt udbud

Hvordan tilrettelægges udbud, så der tages hensyn til muligheden for at byde som konsortium?

12.00 Strukturering af konsortieaftaler: jura, økonomi og forventningsafstemning

Hvordan struktureres konsortieaftalen bedst muligt for at sikre en fair og glidende proces fra udbud til projektlevering? Hvordan fordeles den økonomiske kage og hvordan vurderes risikoen for forsinkelser og problemer i løbet af processen, herunder hvem der skal betale for at løse evt. problemer? Kortvarige og langsigtede aftaler. Faldgruber og best practice.

12.05 Konsortiesamarbejde fra projektering til overlevering

Konsortieamarbejde og fremdrift i projektets forskellige fase - fra projektering til overlevering. Hvordan håndteres uenighed undervejs og hvordan sikres løbende medejerskab af det samlede projekt fra projektgrupperne? Hvilke følger har en konsortiemedlems konkurs for konsortiet? Juridiske løsninger.

12.35 Afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 17. juni 2014 udgivet tre nye vejledninger om henholdsvis ”Vejledning om konsortiedannelse”, ”Konsortiesamarbejde i forhold til konkurrenceloven” og ”Vejledning om udbud med deltagelse af konsortier”.

Konsortiesamarbejde er effektivt blevet et krav de seneste år for at få del i en lang række af de store offentlige udbud der disse år rulles ud indenfor sygehuse, infrastruktur, vidensbyggeri og 'masterplaner' for omdannelsen af gammeldags bymidter til nye formål. 

Samtidig er der en forhåbning om at samarbejdet mellem ingeniører, arkitekter, entreprenører og andre af projektets leverandører kan give en effektivitetsforøgelse - og dermed profit - for konsortiet som helhed, der kun delvist sendes videre til udbyder i form af lavere priser. 

Indhold:

På seminaret får du kendskab til den måde, konsortier frungerer på og de lovregler, der styrer konsortiesamarbejde. Vi gennemgår praktiske eksempler og mulige fraldgruber.

Forretningsmuligheder:

Evnen til successfuldt at strukturere sine strategiske partnerskaber og formå at opbygge kompetencer i et konsortie bliver afgørende parametre for hvilke konsortier der vinder morgendagens udbud - og formår at få dem gennemført efter planen, til tiden og indenfor budget og stadig have lyst til at gå efter det næste projekt sammen bagefter.

Konferencen henvender sig til:

Konferencen henvender sig primært til nuværende og kommende partnere i konsortiesamarbejder og deres juridiske rådgivere, samt udbydere, underleverandører og andre samarbejdspartnere med interesse for konsortiestrukturen og dens potentiale.

Konferencemateriale

Deltagerliste, program og slidepakker som pdf fremsendes elektronisk efter konferencen (sidstnævnte med forbehold for oplægsholderens godkendelse).

Max antal deltagere:

25

Kursusbevis:

Der udstedes et kursusbevis til alle deltagere. Det fremsendes per mail senest en uge efter arrangementet.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 11. december 2014
Klokken 09.00 - 12.40
: Hotel Scandic…Hotel Scandic Aarhus City, Østergade 10, 8000 Aarhus



Deltagere

D|K2 Bygherrerådgivning as

Lars K. Jørgensen

Favrskov Kommune

Claus Vind Andersen

Jyske Bank

Ole Madsen

Jørgen Friis Poulsen a/s

Søren Trærup

Lett

Søren Zinck

Lett Advokatfirma

Lene Lange

Niras A/S

Finn Søholt Thomsen

Andre konferencer

Tilmeld dig her